Muslingekant

Print Friendly, PDF & Email

Muslingekant_2FORBEREDELSE TIL MUSLINGEKANTEN
Hvis din muslingekant skal sidde på et Granny Stripes tæppe, så synes jeg, at det ser fint ud at have en omgang Granny stripes hele vejen rundt om tæppet i samme farve som muslingekanten – inden du når til selve muslingekanten. Men det er jo selvfølgelig en smagssag. Hvis ikke du skal hækle Granny tæppekant, eller du ikke er enig med mig, så hop ned på bunden af siden til teksten “SELVE MUSLINGEKANTEN”.

HVAD SKAL JEG BRUGE

Hæklenål i samme størrelse som den du har brugt til resten af dit projekt.

Samme garn – hvad enten du har hæklet med bomuldsgarn, uldgarn eller andet.

Hvis du vil følge mit eksempel:

  1. Sørg for at slutte dit Granny stripes af med en række i samme farve, som du startede med.
  2. Når du når til sidste række i dit tæppe, så slut af med en række fastmasker. Dvs. du hækler fra øverste højre hjørne til øverste venstre hjørne med fastmasker. På den måde får du matchet mønstret fra din start-række, hvor du jo også lige hæklede en række fastmasker, inden du gik i gang med at hækle vifter.
  3. Når du kommer til øverste venstre hjørne, så fortsæt med den samme farve ned langs tæppets venstre side og hækl nu Granny stripes vifter i alle mellemrummene – fuldstændig som da du hæklede selve tæppet.
  4. Når du når til nederste venstre hjørne af dit tæppe, så vend og hækl endnu en række Granny stripes vifter tilbage til øverste venstre hjørne.
  5. Hækl til sidst en række fastmasker, klip garnet og lad enden hænge til senere hæftning.
  6. Få nu fat i tæppets nederste højre hjørne og gentag processen på tæppets højre side. Dvs. frem og tilbage med granny stripes og slut af med en række fastmasker.

Se også denne illustration:

Kant illustration_Granny Stripes

SELVE MUSLINGEKANTEN
Nu har du dit Granny tæppe færdigt, omkranset af granny stripes i samme farve og en kant af fastmasker hele vejen rundt. Så nu er du klar til at hækle muslingekanten på for at give dit tæppe det sidste “touch”.

Hendes Verden har lavet en fin lille beskrivelse af, hvordan du hækler en muslingekant. Kanten er enkel for dig, fordi du ikke skal bruge andet end stangmasker og fastmasker. Og dem har du jo lige lært, mens du hæklede dit Granny 🙂 Se guiden HER.

Hvis du hellere vil se trin for trin i billeder, så se her:

Jævn Kant Guide_1Jævn Kant Guide_2

Muslingekant guide_1Muslingekant guide_2Muslingekant guide_3Muslingekant guide_4Muslingekant guide_5Muslingekant guide_6Muslingekant guide_7Muslingekant guide_8

Og lige pludselig er du færdig. Tillykke! Er det ikke bare den fineste kant?

Lilla Granny_4

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Jævn kant_1Picotkant_4Blomst_1

14 comments

      • Michelle says:

        Den tog vidst ikke mit spørgsmål med. Jeg vik gerne lave en muslingekant på tæppet, men vil gerne undgå at bruge samme farve som jeg startede med. Hvordan kan jeg pænest gør det?

        • Louise says:

          Hej igen

          Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål… Du sætter en anden farve garn til og hækler kanten efter guiden?

          Kh. Louise

  1. Linda says:

    Hej. Jeg er ved at lave et granny stribe tæppe dog ikke færdig endnu. Men sidder jo lige og læser hvordan jeg skal afslutte. Jeg skal som dig have lys farve hele vejen rundt. Skal jeg så bare lave vifter hele vejen rundt og så muslingekant bagefter? Forstår ikke helt hvad du skriver nemlig ☺️

  2. Ditte says:

    Når man kigger på billed visningen står der at tråden skal klippes efter 3 billed. Hvad gør jeg så for at lave resten af kanten ?

  3. Karina dahl says:

    Hej. Er gang med tæppet og er nået til den afsluttende fastmaskekant, men når jeg tæller er der mange flere fastmasker i den afsluttende kant end der hvor jeg startede! Jeg har slået 129 masker op og når jeg lægger tæppet ud er det lige og samme hæklefastheder hele vejen. Hvad har jeg gjort galt?

    • Christina Tynell says:

      Hej Karin. Jeg er selv ved at hækle kant på mit tæppe og havde den samme overvejelse som dig.
      Du har ikke gjort noget forkert, men når man starter på tæppet hækler man 3 stangmasker i hver 3. fastmaske samt en luftmaske mellem hver vifte. Man får altså en ekstra maske (i forhold til antallet af fastmasker) hver gang man hækler en vifte og derfor har man flere masker, når man slutter.
      Jeg løste det på den måde, at da jeg skulle afslutte tæppet med en række fastmasker, sprang jeg hver fjerde maske over (luftmasken). På den måde fik jeg samme antal fastmasker, som da jeg startede.
      Håber min forklaring giver mening 🙂
      Mvh Christina

  4. Sanne says:

    Jeg skal til at lave et tæppe og vil prøve at følge din vejledning 🙂
    Men jeg forstår ikke helt det med når kanten skal laves.. På din illustration, står der jo ikke noget om bunden på tæppet? Det skal vel laves på samme måde som toppen eller?
    Hilsen Sanne

  5. Kirstine Ellehøj says:

    Hej Louise.
    Virkelig fint babytæppe!! Hvor meget garn brugte du til kanten?

    Mange hilsner fra
    Kirstine

  6. mette says:

    Hej 🙂

    Jeg er ved at lave et granny tæppe, og jeg vil gerne hækle en muslingekant på bagefter, men da jeg startede mit tæppe lavede jeg det efter den anvisning du linkede til, og derfor er der 1 række lm og 1 række fm nederst, men de vil jo ikke være øverst på tæppet. Så jeg er i tvivl omkring, hvordan jeg gør det for at det kommer til at være ens?

    Mvh. Mette Thomsen

Skriv et svar