Blæksprutte (til et godt formål)

Print Friendly
For ikke så længe siden så jeg den sødeste, hæklede blæksprutte på Instagram. Jeg besluttede mig lige dér for, at en sprutte skulle blive mit næste projekt. Jeg Googlede derfor “hæklet sprutte” og frem på min skærm kom som ét af de første links en opskrift fra Spruttegruppen. Og så var min interesse vakt! Spruttegruppen er nemlig en gruppe af frivillige, der har påtaget sig at indsamle hæklede sprutter til landets 18 neonatalafdelinger.

“Hvorfor”, spørger du måske så dig selv? Fordi de for tidligt fødte børn ved at kramme blækspruttens arme, får associationer til tiden i mors mave, hvor de lå og krammede navlestrengen. Jeg synes personligt, at projektet er så fint, så fint – og min hæklenål blev straks svunget til fem hæklede sprutter. De første fem, men ikke de sidste… For en sprutte tager faktisk kun lige et par små timer at producere, inkl. pynt.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Bomuldsgarn i forskellige farver. Det er vigtigt, at det er bomulds- og ikke akrylgarn, af hensyn til de små nyfødte.
Hæklenål str. 3

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Magisk ring (mr)

OPSKRIFT
Opskriften er så fint lavet, og utrolig nem at følge. Se bare HER. Opskriften foreslår tillige lidt forskelligt pynt til sprutterne. Jeg ville dog gerne have en lille blomst til mine “dame”-sprutter, så jeg hæklede denne miniblomst til at sy på.

HVORDAN AFLEVERER JEG MIN SPRUTTE
Det kommer an på, hvor i landet du bor, og dermed hvilken afdeling, der skal doneres sprutter til. Men alle afdelinger har en “Spruttegruppe-koordinator”, som du skal tage kontakt til for at koordinere afleveringen.

VIGTIGT: Tag IKKE selv kontakt til afdelingerne – denne forholdsregel har bl.a. været et kriterium for neonatalafdelingernes tilsagn om at være med i projektet. Har du spørgsmål til selve projektet kan henvendelse ske på mail@spruttegruppen.dk.

God fornøjelse! Og upload endelig et billede af din(e) sprutte(r) her nedenfor i kommentarfeltet, når du er færdig ;-)

Sprutte_3

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Lilla Granny_3Baby hættetrøje med knapper_9Vimpelrække_2

14 comments

 1. Pingback: Golf og sprutter
 2. Maria says:

  Som helt ny hækler er jeg igang med sprutten som projekt nr. 2. Men dine øjne er da ikke dem i opskriften? Hvordan laver du dine? Dem kan jeg bedst lide…

 3. Sanne says:

  Hej. Jeg er lige gået i gang med at hækle en sprutte :). Men jeg har problemer med antallet af masker man skal have i følge opskriften. Jeg kan lave 1. og 2. omgang. Men når jeg så laver 3. omgang med 2 fm i hver anden maske, så ender jeg med 12 masker igen i den yderste række og ikke 18, som der står i opskriften ? Tak i øvrigt for en rigtig flot side du har :).
  Mange hilsner, Sanne

  • Diana Moe says:

   jeg forstod den heller ikke helt ;) men jeg har lavet en fm i den 1 maske, 2 fm i næste maske, en fm i den næste og så 2 fm i næste osv, det gav 18 masker :) håber det giver mening :
   vh
   Diana

 4. Diana says:

  Hjælp! Er ved at hækle en sprutte til en veninde. Er ved at lave armene men de vil simpelthen ik krølle særlig meget. Har både prøvet med 3 og 4 fastmasker i en luftmasker. Er der nogen der ved hvad jeg gør forkert?

 5. Irene F. Dybdal says:

  hejsa. jeg er helt ny i det her med at hækle dyr osv. (har kæklet grydelapper mm.) så jeg ville lige høre hvor meget garn der går til det forskellige så jeg er sikker på at have nok.

 6. Josefine says:

  Denne skal være mit første projekt siden dengang i folkeskolen med grydelapper. ;-) Kan du anbefale noget godt bomuldsgarn og nogle gode hæklenåle til en nybegynder?

Skriv et svar