Den trendy kugleranke

Kugleranke_1

Det er med børneværelsesindretning, som det er med så meget andet. Der går trends i ting! Det kan man jo mene om, hvad man vil, og nogle står også hårdnakket på deres, og nægter at lægge sig under for trends.

Mig? Jeg er egentlig rimelig påvirkelig af trends, men sjældent en “first-mover”. Jeg skal som oftest liiiige fordøje de nye trends, før jeg beslutter mig for, om jeg rent faktisk kan lide dem, eller om de giver mening for mig (jeg skulle jo fx nødigt hoppe med på noget, som viste sig at være en stor, grim Buffalo støvle, vel!?).

Således kan jeg huske, at Dr. Martens støvlerne kom frem, da jeg var teenager. Til at starte med syntes jeg de var tuuuudegrimme, og jeg svor, at de aldrig skulle finde vej til mine fødder. Men, på fødderne røg de nu altså….. da jeg lige havde gået og eye-ballet dem et stykke tid og havde besluttet mig for, at de måske alligevel ikke var HELT så grimme endda.

Royal Copenhagen porcelæn? Ja, det må jo også klassificeres som en trend, og det har jeg længe været meget forelsket i. Men det er så et eksempel på en trend, der ikke giver mening for mig. Lige nu. Misforstå mig ikke, jeg ville da e-l-s-k-e at have et køkkenskab fyldt med Royal Copenhagen lækkerier. Og jeg kunne jo i princippet bare gå i gang med at ønske mig det til jul og fødselsdage. Men, nu er det sådan at jeg deler adresse med to skønne tøser på hhv. 8 og 10 år. Og de er heldigvis vildt gode til at hjælpe til herhjemme. Hvis vi så nu havde smukke tallerkener til 650 kr. stykket, så VED jeg bare, at jeg ville have dårlige nerver hver gang der efter aftensmåltidet var 2.600 kr. på spil, når opvaskemaskinen skulle fyldes – for ikke at tale om værdien af en opvaskers tømning. Og det gider jeg ikke – altså være hende der den hysteriske med de dårlige nerver, som alle får stress af. Nope, så hellere have noget porcelæn, der er lidt mindre liret, men som alle til gengæld kan lave en skuldertrækning over, hvis det ryger på gulvet. Så drømmer jeg om Royal Copenhagen i mine midaldrende år…

Nå, men tilbage til trends på børneværelset. Kugleranker er en trend. Og DET kan jeg virkelig godt forstå. De er smukke, dekorative og hyggelige, og jeg er MED. Det krævede derfor heller ikke stor overtalelse fra min søsters side, da hun spurgte, om jeg ikke ville hækle en kugleranke til hende.

Skal du være med på den trend? I så fald er opskriften lige HER. Og så vil du måske dele med mig, om der er nogle trends du er røget fejlagtigt med på, for jeg er sikker på, at der kunne gemme sig nogle sjove historier dér 😉

Kugleranke_3

12 comments

 1. Dorte says:

  Hej Louise

  Tak for et fint indlæg, men jeg vil dog lige give dig et lille tip mht det der Royal Copenhagen stel…
  Royal Copenhagen har en brudgaranti der løber over 24 måneder. Dvs, taber du en tallerken og den går i stykker eller får skår, kan du kvit og frit få den byttet til en ny, så længe du har kvitteringen på den.
  Som regel får man (jeg) løbende nye tallerkener, så jeg tror altid jeg vil have en kvittering hvor de 24 måneder stadig gælder.
  Så det er vist bare med at komme i gang med at samle 😉

  Hilsen Dorte 🙂

  • Louise says:

   Åhhhh, det var dyrt, at du oplyste mig om det, Dorte!! 😀 Det anede jeg ikke – men fantastisk. Så skal samlingen måske lige genovervejes!!

 2. Camilla says:

  Jeg røg med på flagranke trenden, og min første kommentar til en syet flagranke der hang i loftet hos Stof og Stil var “Hvorfor hænger man flag op når der ik holdes fødselsdag?!”. Men ak, måtte senere erkende at de jo faktisk er super søde

 3. Astrid/Die HausFrau says:

  Jeg prøver altid at være på tværs af trends – altså hvis det er trendigt, så vil jeg ikke have det. Som fx. Kâhler vaser og så videre. Men det lykkes langt fra altid. (Jeg har da både mumi-kopper og Royal Copenhagen herhjemme) Og når det kommer til håndarbejde, falder jeg meget tit i – selvom det stadig ikke er lykkes mig at klemme et harlekin håndklæde af hæklenålen.

  • Louise says:

   Problemet er jo netop også, at håndarbejdstrends ofte er ret fede – harlekinshåndklæderne fx. 😉 Men jeg synes nu i det hele taget, at du er ret unik, og langt fra en medløber!

 4. Marie/Garnituren says:

  Hvor er den fin – bliver altid helt forelsket, når jeg ser sarte farver brugt i flot kombination! Selv kan jeg godt være slem til at bruge lidt mere aggressive farver, når jeg fatter hæklenålen. Jeg er ny følger af din blog, men jeg kan allerede nu se, at jeg kommer til at finde en masse inspiration her, så tak for det 🙂

  • Louise says:

   Hej Marie

   Så hjerteligt velkommen til! Ja, de hidsige farver har altså også deres charme. Jeg er bare “faldet lidt til patten”, da jeg i ‘øjeblikket hækler en del til min kommende datter. Og så bliver det hele lidt inden for de samme toner… 🙂

   Kh. Louise

 5. cathrine benedikt says:

  Hejsa- laver du kugleranker på bestillig også? Jeg kunne godt bruge en til et legestativ- evt. også en til en juno-seng?

  Vh. Cathrine

  • Louise says:

   Hej Cathrine

   Det gjorde jeg egentlig, men har lige taget salgssiden ned i går, da jeg luge havde behov for en pause. Så det kommer lidt an på, hvor meget det haster i din ende. Send mig gerne en mail! 🙂

   Kh. Louise

Skriv et svar