Garn kartotek

Print Friendly, PDF & Email

Garn Kartotek_1En dag fik jeg den idé, at jeg ville prøve at finde en opskrift på en lille, hæklet firkant i ministørrelse, som jeg så ville hækle en masse af, og lave et sjovt tæppe med motiv. Men, tæppet ligger stadig som evighedsprojekt, for på Ravelry fandt jeg ganske rigtigt den lille, fine firkant. MEN – jeg fandt den også i forbindelse med et projekt, som jeg slet ikke kunne stå for. Et garn kartotek projekt 🙂

For hvor tit har du ikke stået med rumpetten i vejret og rodet rundt efter garn i et skab, spand, kurv eller lignende for at hive garnnøgler frem, som du kunne sætte sammen i forskellige farvekombinationer? Eller bandet over, at du ikke havde fået noteret dig, hvor garnet med den der super fine farve, som du brugte sidste år, kom fra?

Slut med det… lad mig introducere garn kartoteket!! Tadaaaaa….. 🙂

Princippet er enkelt. Hver gang du erhverver dig nyt garn, som du ikke har brugt før, så starter du med at hækle en lille firkant, som du sætter i en ring med et kartotekskort. På denne måde har du altid et nemt og hurtigt overblik over alt dit garn, og du ved præcis hvor du kan skaffe de forskellige farver.

Garn Kartotek_2

Jeg blev så forelsket i idéen, da jeg så den, at jeg straks fløj på eBay for at indkøbe tilbehør til kartoteket. For dig, der ikke har prøvet at købe på eBay før, og er lidt usikker på det, så kan du læse mere HER. Men opsummeret, så køber jeg næsten altid fra Kina, når jeg køber på eBay. De sender nemlig portofrit, til nærmest ingen penge, og så har jeg kun oplevet eminent kundeservice.

I dette tilfælde fik jeg 300 ringe til 1,63 GBP, inkl. porto (dvs. omtrent 15 kr.). Og 200 labelkort til 3,38 GBP (dvs. omtrent 30 kr.). Det er vanvittigt – på den gode måde…! Eneste ulempe er, at de så også sender med sneglepost (fair nok!), for der kan godt gå op til 4 uger, før man har sine varer.

eBay_Split Rings_1Jeg købte disse ringe til at sætte i de små firkanter. Her søgte jeg på “split rings”.

 

 

 

 

eBay_Label Cards_1Desuden købte jeg så brune kartotekskort, som jeg har sat ind i ringen, i stedet for den løsning, som My Crochet Projects har valgt. Det er jo selvfølgelig en smagssag, men jeg kunne se det smarte i, at det hele var samlet ét sted, og at man ikke først skal i kartoteket og lede efter det matchende kort, før man kan finde oplysningerne på garnet. Her søgte jeg på “label tags”.

 

Da indkøbene så var gjort (det gælder jo om at skynde sig at bestille, så varerne kan starte deres sneglevandring fra Kina), så var det ellers i gang med at hækle firkanter. Man skulle tro, at det kunne blive lidt ensformigt, fordi man hækler det samme igen og igen, men det synes jeg egentlig aldrig at det blev, fordi man jo hele tiden hækler nye farver.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Jeg brugte hæklenål str. 3,0.
Alt dit garn… men kun lidt fra hvert nøgle.
Metalringe
Kartotekskort
Evt. en stor “fængselsbetjent-ring” til at hænge alle farveprøverne i.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmaske (lm)
Kædemaske (km)
Fastmaske (fm)
Halvstangmaske (hstm)
Stangmaske (stm)

OPSKRIFT
Opskriften på de små minifirkanter finder du lige HER.

God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Lille pung til dims og dutteri_1Net med mønster_1Synålsetui_1

11 comments

 1. Katrine/gugge says:

  Det der er simpelthen bare Så smart. Jeg ved da ikke hvorfor ingen har tænkt på det før :-D. Og så er det jo også en oplagt mulighed for at få ryddet op i alt garnet!

  • Louise says:

   Ja nemlig, Katrine. Der blev lidt mere organiseret i min(e) garnkurv(e)… Så må vi så se hvor lang tid det holder!! 😀

 2. Heidi says:

  Hej Hej.
  Jeg er forholdsvis ny læser på din blog og da jeg så dette kom jeg til den erkendelse at det virkelig var noget jeg havde behov for.. Så nu er jeg i gang og alt er klar! Men hvor fa..- Søren køber man en fængselsbetjent-ring henne??

  Men tak for alle dine lækre opskrifter!

  • Louise says:

   Hej Heidi

   Dejligt med nye følgere – velkommen til! 🙂

   Og ja, du stiller århundredets spørgsmål. Det er heller ikke lykkedes mig at finde dem, trods et par tips i kommentarfeltet. Så jeg har mine på en ring af ståltråd, som jeg selv har viklet. Men sig endelig til, hvis du finder dem!

   Kh. Louise 🙂

Skriv et svar