Lille pung til dims og dutter

Print Friendly, PDF & Email

Lille pung til dims og dutteri_1

Inspireret af mønsteret på det net med mønster jeg for nylig hæklede, så havde jeg lige brug for et hurtigt, nemt og hyggeligt projekt. Det blev til denne lille søde pung. Den måler 9×11 cm. og er helt ideel til at have liggen i dametasken til lige at holde styr på dims og dutter. Du ved, en læbepomade, lipgloss, lille spejl, sødetablet, hårelastik, hårnål, høretelefoner, småmønter etc.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Bomuldsgarn, som gerne er lidt tykkere/fastere i strukturen. Fx DROPS Paris.
Hæklenål str. 3.5
En fin knap

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Halvstangmaske (hstm)
Kædemaske (km)

OPSKRIFT
Med hæklenål str. 3.5, slå 25 lm op.

Selve pungen
1. omg.: i 2. m fra nålen, hækl 1 fm og herefter fm i alle m hele vejen hen. Uden at vende arbejdet, hækl herfra videre rundt om snoren, således at du hækler fm på den anden side af luftmaskerne. På den måde bliver dit arbejde lidt mere til en ”rund pølse”, fremfor en firkantet række. Afslut omgangen med 1 km + 1 lm.

2. omg.: spring 1 fm over og hækl herefter en omgang med fm og afslut med 1 km + 2 lm.

3. omg.: *spring 2 m over, 3 hstm i samme m*, gentag *-* hele vejen rundt og afslut med 1 km + 1 lm.

4. omg.: hækl 2 omgange med fastmasker, som 3. omg., hvor første omgang afsluttes med 1 km+1 lm, mens 2. omgang afsluttes med 1 km + 2 lm.

5. omg.: gentag 3. omg., men sørg nu for, at du hækler første “vifte” (dvs. de 3 hstm i samme m) forskudt fra sidste række med vifter. Jeg har valgt at hækle vifterne i masken, der stod over mellemrummet mellem vifterne fra sidste række, men egentlig er det underordnet, så længe du bare gør det samme hele vejen igennem. Undgå desuden at få for store “huller” i pungen (fordi du skal ramme den rigtige maske med viften) ved at hækle 1 hstm i én af maskerne i starten af omgangen, så det passer med at skulle springe 2 m over, og ikke mere end det.

6.->> omg.: gentag 2.-4. omg., så du hele tiden hækler 2 omgange med fm og 1 omgang med hstm-vifter indtil du har i alt 6 rækker med hstm-vifter. Afslut med 2 omgange med fm.

Lukkeflap
1. hækl med fm hen til den modsatte side af pungen. Når du er præcis ud for siden på pungen, lav da 1 lm, vend og hækl tilbage med fm til den modsatte side af pungen, hvor omgangene starter.

2. vend med 1 lm og hækl yderligere 3 rækker med fm.

3. vend med 2 lm og hækl nu en række med hstm-vifter. Hvis dit maskeantal ikke passer med antallet af hstm-vifter, så afslut med én enkelt hstm i sidste m.

4. vend med 1 lm og hækl 2 rækker med fm.

5. vend med 1 lm, spring 1 m over og hækl fm hele vejen over, indtil du har 2 m tilbage. Spring nu den næstsidste m over og hækl 1 fm i den sidste m.

6. gentag pkt. 3.

7. vend med 1 lm, spring 1 m over og hækl fm hele vejen over, indtil du har 2 m tilbage. Spring nu den næstsidste m over og hækl 1 fm i den sidste m.

8. gentag pkt. 7 to gange mere.

9. du skal nu hækle et knaphul på midten af denne række, og det gør du ved at hækle dét antal luftmasker, som passer med bredden på din knap. I mit tilfælde betød det, at jeg hæklede som følger: vend med 1 lm, spring 1 m over, 5 fm, 3 lm, spring 3 m over (=samme som antallet af lm du har hæklet), hækl videre 4 fm, spring 1 m over, 1 fm.

10. gentag pkt. 7 mens du også husker at hækle i dine lm fra sidste række.

11. gentag pkt. 7, klip garnet og hæft ender.

FINISH
Sy knappen på, så den passer med knaphullet.

Vend pungen på vrangen og hækl fm i en kontrastfarve hele vejen rundt langs lukkeflappen og pungens åbning.

God fornøjelse! 🙂

Lille pung til dims og dutteri_2Lille pung til dims og dutteri_3

God fornøjelse! 🙂

Der er copyright på dette design. Læs mere om Garn Grammatiks Copyright.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Net med mønster_1Net til garn_10Synålsetui_1

11 comments

 1. Louise Mikkelstrup says:

  Hej ☺

  Jeg er forholdsvis nybegynder i hækling og har forelsket mig helt vildt i denne fede pung. Jeg har dog lige et par ? Som jeg håber du kan hjælpe med.

  Hvor mange masker skal man have pr omgang ? 48 eller 49?

  Hvor skal km laves ? I den maske man hækle de først eller den lille Før ?

  På forhånd tak og tak for en super skønt blog fyldt med inspiration ☺

  Mvh Louise

  • Louise says:

   Hej Louise

   Uha, hvis ikke det står i opskriften, så er det svært for mig at svare på. Kan nemlig desværre ikke huske i hovedet, om det lige er 48 eller 49. Men, når der er så lille forskel, så vil det ikke betyde det store på pungen…

   Og km laver du i den første m – ikke i den lille.

   Kh. Louise

 2. Avijaja Albrechtsen says:

  Hej – Jeg er i gang med denne smukke pung som en gave. Hvordan er det med copyright? Jeg skriver selvfølgelig at opskriften er fra din hjemmeside og fra dig. Er det nok? Jeg har tænkt mig at prøve din djævlehue til min egen baby 😉 Men kom lige i tvivl med den her pung som er en gave og ikke til mig selv.

 3. Anna says:

  Hejsa ,
  Lige et spørgsmål fra en nybegynder: i hver omgang , skal man så hækle rundt så det blev en ‘rund pølser eller skal man hækle frem og tilbage ?
  Jeg håber du forstår mit spørgsmål 🙂
  Mvh
  Anna

Skriv et svar