Julekugler

Print Friendly, PDF & Email

Julekugle_3

Julekuglen er jo næsten obligatorisk pynt til den store højtid i december, så efter en Google-søgning fandt jeg disse ultrasøde julekugler og måtte selvfølgelig hækle dem.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Kædemaske (km)
Magisk ring (mr)

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 2.5 og hæklenål str. 3.0
Garn i julekugle-farver
Sølv og/eller guldgarn

STØRRELSE
Ca. 6 cm i diameter og 8 cm høje, inkl. top.

HÆKLEFASTHED
Underordnet.

OPSKRIFT
Opskriften er fundet hos bloggen Finurlige Finesser HER. Hun har fundet opskriften hos den New Zealandske blog Greedy for Colour HER. Finurlige Finessers opskrift er enkel og ligetil at følge, men ellers kan du supplere med billederne fra Greedy for Colour. Jeg har dog alligevel valgt et par enkelte variationer i opskriften.

Variationer
Variation nr. 1: i pkt. nr. 8 skal der laves 5 omgange uden udtag. Her valgte jeg at hækle 6 omgange, da min kugle ellers blev lidt for oval, i stedet for rund.

Variation nr. 2: i pkt. nr. 13 står der, at man skal gentage omgang 11 for at få 12 masker, dvs. hækle: *2 fm, lav usynlig indtagning i de to næste masker*. Da man starter med 18 masker vil man derfor være nødt til at hækle 1½ omgang for at nå de 12 masker, så jeg hæklede i stedet *1 fm, 2fm sammen* hele vejen rundt, og fik således 12 masker på én enkelt omgang.

Variation nr. 3: til toppen brugte jeg et lidt tykkere metalgarn. Derfor blev den for stor med opskriften. I stedet hæklede jeg 5 fm i en magisk ring og herefter 2 fm i hver maske og så kun 3 omgange med 10 m. Det synes jeg gave en passende størrelse top til mine kugler. Du kan jo prøve dig frem, hvad der passer hos dig 🙂

TIPS
1. Når du skal lukke kuglen kan du vælge at følge denne guide.
2. Du kan hækle kugler i forskellige størrelser ved at variere nålstørrelsen og/eller hækle i dobbelt garn.

God fornøjelse! 🙂

Julekugle_1Julekugle_2Julekugle_4

 

Siden indeholder affiliatelinks. Læs mere om Garn Grammatiks Reklamepolitik.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Snefnug_alle_2Julehjerte_2Juletrommer_6

5 comments

 1. Tanita says:

  Hej 🙂
  Jeg kan se, at finurlige finesser er lukket. Lavede kuglerne sidste år, men har mistet opskriften. Jeg kan ikke helt få dine rundenumre til at gå op med den engelske – Du skulle vel ikke have en kopi af den danske opskrift liggende?
  Mvh Tanita

 2. Ulla says:

  Hejsa, linket til opskriften/bloggen Finurlige Finesser er åbenbart nedlagt. Kender du evt. et andet godt sted jeg kan se denne opskrift (ikke på engelsk 🙂
  m.v.h.
  Ulla

Skriv et svar