Cirkelrangle med bjælde

Print Friendly, PDF & Email

Cirkelrangle med bjælde_1

Denne opskrift fandt jeg på Mette fra Farmorfabrikkens blog. Hun havde her linket videre til den oprindelige opskriftsdesigner, som er Lise fra bloggen Lises Manier. Således kan man surfe rundt i blogland for inspiration og opskrifter, og halleluja for det!

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 3.0
Bomuldsgarn – hækl fx med dobbelt garn for et tættere udtryk.
Fyld
Bjælde(r)

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Farveskift

OPSKRIFT
Lise har lavet en super fin opskrifts-DIY til ranglen. Den finder du lige HER. Der er kun få bemærkninger jeg vil tilføje.

1. Jeg valgte at lave en lille stribe i kontrastfarve, i stedet for at lave hele ranglen stribet. Hvis du gør det samme, så vær lige opmærksom på Lises #6. Her står der, at der skal hækles 28 omgange i alt – men det er altså 28 farvede omgange. Og da hver af hendes farvestriber består af 2 omgange, så skal du altså i alt hækle 56 omgange!

2. Når du syr ringen sammen til sidst skal man lige holde tungen lige i munden for ikke at få en alt for stor indsnævring ved sammensyningen. Jeg havde derfor lidt mere held med at sy den sammen i 2. omg. fra starten, hvor der er 14 masker – og ikke helt nede i bunden, hvor vi jo kun startede med 10 masker, og åbningen derfor er mindre.

Ellers er der kun tilbage at sige: God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Terning med rasleboks_11Rugbrødsmad_1Badeand_1

2 comments

  1. Emily says:

    Har endelig kastet mig ud i disse fine rangler, men jeg har lige et spørgsmål til opskriften. Kan du forklare hvordan man laver det der “nedslag i sidste omgangs fm?”

Skriv et svar