Granny stripes tæppe

Print Friendly, PDF & Email

Farvet Granny_8

Har du nogensinde prøvet at blive optændt af den hellige hækle – eller strikkeild? Så indstillet på, at NU skal det bare være. Din tid som mesteren over dem alle er kommet. Det ser jo så let ud… Du skal bare liiiige starte med noget nemt. Hvad med fx et fint halstørklæde til en bamse du kender?

Nu, måske måneder eller år efter, sidder Teddy hensygnet med et fnulret, ensfarvet stykke garn viklet om halsen. Eller måske er det bare mig, der har prøvet det…..?

Næste gang du bliver optændt af samme ild, så gør dig selv den tjeneste at glemme “projekt bamse-halstørklæde” og hækl dig i stedet et GRANNY STRIPES TÆPPE. Det er utroligt nemt, så alle kan være med. Og så er der tilmed chance for, at der er flere end blot Teddy, der får glæde af det.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Stangmaske (stm)
Fastmaske (fm)

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 3 eller hæklenål str. 3,5. Køb fx et helt sæt, så du også har til dine andre projekter.
Bomulds– eller merinouldgarn. Det kunne fx være det prisvenlige DROPS Paris eller DROPS Baby Merino. Vælg alle de farver du har lyst til at hækle ind i dit tæppe. Jeg har selv hæklet tæpperne i bomuld, som jeg synes giver en dejlig tyngde.

HVOR MANGE MASKER SKAL JEG SLÅ OP
Tusindfryd slår 261 masker op til 150 cm. tæppe. Det passede også meget godt her. Jeg har desuden lavet to babytæpper. Det første slog jeg 174 masker op til og det blev ca. 115 cm bredt. Det næste lavede jeg lidt mindre, nemlig 126 masker til 90 cm. Det hele kommer lidt an på din hæklefasthed, men den lærer du hurtigt at kende, så prøv dig lidt frem. Vigtigst er det, at antallet af dine masker kan deles med 3, så det passer med dine vifter 🙂

Mit bedste råd til dig er: start med at slå masker op løst, eller i dobbelt garn. Når tæppet har den bredde du synes er passende, så stopper du og tæller. Antallet af masker skal kunne deles med 3.

HVOR MEGET GARN SKAL JEG BRUGE
Det er meget forskelligt, fordi det igen kommer an på din hæklefasthed. Jeg har fået spørgsmålet mange gange, og jeg ville ønske, at jeg havde skrevet det ned dengang. Men, jeg brugte ca. (ca.!) 10 nøgler til det mindste babytæppe, ca. 12 nøgler til det lidt større babytæppe, og ca. 25 nøgler til det helt store. Det var bomuldsgarn 50 gram med en løbelængde på 160 meter.

Hvis du kaster dig ud i at hækle tæpperne må du meget gerne give en tilbagemelding på hvor meget garn du har brugt. Så kan vi lave en lille “vidensbase” 🙂

OPSKRIFT
Inspireret af en god kollega, som flittigt havde postet billeder af sine Granny Stripes på Instagram, tænkte jeg, at Granny’en måtte blive mit første hækleprojekt… ever! Jeg Googlede derfor et utal af opskrifter. Valget faldt til sidst på super dygtige TUSINDFRYDS DIY til at hækle et Granny Stripes.

HVOR SKAL JEG HOLDE TUNGEN LIGE I MUNDEN?
Tusindfryd har lavet en særskilt guide til starten af tæppet, da den lige kan være det vanskeligste. Der linkes til guiden i selve opskriften, men ellers kan du også finde start-guiden HER.

HUSK
Når Tusindfryd siger, at du skal slå masker LØST op, så menes der virkelig løst. Jeg måtte trævle op et par gange fordi min kant blev alt for stram. Hun opfordrer desuden til, at der slås masker op i dobbelt garn. I starten sad jeg og heeeeeev garn ud af mit nøgle, for at få nok til at lægge dobbelt. Kun for at konstatere, at da jeg nåede til maske 240 ud af 261, så havde jeg ikke fået viklet nok garn ud – dohh! Den klogere hækler vil nok gøre det, at hun tager TO nøgler med samme farve garn og bruger tråden fra dem begge på samme tid… Eller, som en venlig sjæl tippede mig om i en hæklegruppe på Facebook; tag begge garnender fra dit nøgle, dvs. både indefra og udefra, og hækl med begge på én gang, fra samme nøgle. Smart, ikk’!? 🙂

NÆSTE SKRIDT
Nu er du færdig med dit Granny Stripes tæppe, og jeg gætter på, at du har fået så meget blod på tanden, at du også vil vove at kaste dig ud i at smykke dit tæppe med en fin kant og måske evt. lidt pynt? Jeg har lavet guides til forskelligt pynt og kanter. Så prøv at tage et kig HER.

Farvet Granny_9Farvet Granny_6Farvet Granny_5Babydreng Granny_1Lilla Granny_4Lilla Granny_3

Der er copyright på dette design. Læs mere om Garn Grammatiks Copyright.

Siden indeholder affiliatelinks. Læs mere om Garn Grammatiks Reklamepolitik.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

HOT Grydelap_7Bogmærke_3Afrikansk Blomst_11

117 comments

 1. Maja says:

  Undskyld mit sprog men hvordan fanden skal man kunne have 261 masker på sin mål? Så stor er en alm hæklenål jo ikke. Og de der rund pinde er da heller ikke ret store hvis det skulle være på dem?

  • Louise says:

   Hej Maja. Se, det er jo der hvor hæklingen adskiller sig fra strik… Du skal ikke have maskerne på din nål – de bliver blot ‘født’ fra din pind og hænger så i en lang række. Prøv at se under ‘Åh nej, jeg er gået i stå’ > ‘Masketyper’ > ‘Luftmasker’. God fornøjelse! 🙂

 2. Lin says:

  Faldt over din blog igår, hvor har du mange lækre ting 🙂
  Og thumbs up for at du er så ny og har lavet så meget. Vil selv gerne igang med at hækle, vil gerne have en kurv af zpagetti til mit garn, forsøgte mig idag, men det gik slet ikke. Kunne ikke finde ud af at lave 6 fm i første lm. Det så i hvert fald ret forkert ud.
  et lille ønske til din “åh nej, jeg er gået i stå” kunne måske være at vise hvordan man kun har en række luftmasker og herefter skal lave fastmasker i den, samt hvordan man laver flere fastmasker i samme maske. Måske du allerede har lavet det, men så kunne jeg i hvert fald ikke finde det og det lykkedes mig heller ikke på youtube eller garnstudio.

  • Louise says:

   Hej Lin

   Tak for roserne! 😀

   God idé med en DIY til hvordan man hækler fastmasker i luftmasker. Og måske også samler luftmasker til en ring? Ift. det med at lave flere masker i samme maske, så hedder det en udtagning, og det er der faktisk allerede en DIY til 🙂 Håber du kan bruge den.

   Kh. Louise

  • Louise says:

   Hej Sarah

   Åhh ja, huske huske huske… Jeg mener, at jeg brugte ca. 12-15 nøgler pr. tæppe. Det var ikke mere end det, i hvert fald 🙂

   Kh. Louise

 3. Conni says:

  Dejligt med en god forklaring 🙂 kunne du lokkes til at vise hvordan du skifter farve i granny stripes?

  • Louise says:

   Hej Conni

   Det kan du tro jeg gerne vil. Skal snart i gang med et nyt tæppe til ‘Garn Grammatik hækler for den gode sag’ initiativet. Så der kan jeg tage nogle billeder og lægge på med forklaring. Indtil da kan du måske hjælpes lidt på vej under ‘Tips og tricks’ > ‘Farveskift’ 🙂

   Kh. Louise

 4. Jette says:

  Hej..
  Jeg er ret ny og må derfor lige have lidt svar.. Den første Løkke man starter med tæller man den som nr 1 i rækken af de 261 masker man slår op eller er der den først der hentes gennem denne der er nr 1?

  Du skriver du bruger bomulds garn, men kan man også acryl eller strømpegarn af uld70/acryl30
  Og vil det blive godt når tæppet blot er til pynt (i en veteranbil der ikke kører når efteråret kommer)

  • Louise says:

   Hej Jette

   Ja, den allerførste løkke tæller som nr. 1! Jeg ville aldrig bruge acrylgarn til et tæppe, men hvis det kun skal pynte, som du beskriver, så ser jeg ikke nogen problemer i det, så gør du bare det! 🙂

   God fornøjelse!

   Kh. Louise

 5. Rikke says:

  Fin og overskuelig side du har lavet. Jeg er nybegynder udi hæklingen og tænker, hvis du kan – kan jeg også! Kan godt bruge en vintersyssel.
  Hvis du bruger 12-15 nøgler til et babytæppe, hvor meget går der så til et granny? Det lyder som om, du har svaret på et stort tæppe eller går der virkelig så meget til? Synes ikke jeg kan se det nogle steder. Hvor mange løbe meter er der på de nøgler, du bruger?
  Mvh Rikke

  • Louise says:

   Hej Rikke

   Fedt – bare klø på, for du kan sagtens!

   Ja, der går faktisk ret meget garn til. De ca. 12 nøgler er for et babytæppe på ca. 115 x 115 cm. Kan ikke huske præcis hvor meget jeg brugte på det helt store, men jeg tror ikke 25 nøgler er skævt skudt…!

   Til det store tæppe brugte jeg 50 grams nøglerne fra Søstrene Grene. De har en løbelængde på 160 meter/nøgle.

   God fornøjelse med det! 🙂

   Kh. Louise

  • Louise says:

   Hej Zofia

   Det ved jeg sørne ikke lige i hovedet. Men prøv da at slå masker op i dobbelt garn indtil din snor måler 115 cm., så har du selv svaret 😉

   Kh. Louise

 6. Trine says:

  Hej 🙂
  Okay lige lidt spørgsmål – min søster ønsker sig til min nevø et tæppe, ca junior str… er det meget langt fra det tæppe du har lavet med
  174 masker til start? Hvor meget garn skal jeg bruge og hvad? Tænker det jo selvfølgelig skal være bomuld, men hvilket? Ved godt havblik er super, men det er også en smule dyrt (selvfølgelig alt efter hvor meget jeg skal bruge ;))
  Håber det giver mening hvad jeg spørger om 🙂
  Trine.

  • Louise says:

   Hej Trine

   Jeg har lige opdateret opskriften med forslag til materialer, for du er ikke den eneste, der har spurgt 🙂

   De 174 masker gav hos mig et tæppe på 115×115, som skrevet i opskriften. Men det kommer an på din hæklefasthed. Mit ebdste råd er, at du starter med at slå masker op, og når din lm-række er så lang som tæppet skal være, så stopper du der 🙂 Generelt vil jeg sige, at babytæpper skal være mellem 90×90 og 115×115 cm.

   Kh. Louise

 7. Kristine says:

  Hej Louise 🙂

  Jeg er ny i hækling, – så hvad mener I, når I slår maskerne op i dobbeltgarn? 🙂

  • Louise says:

   Hej Kristine

   Jeg har lavet en guide til det. Prøv at kigge under “Åh nej, jeg er gået i stå” >> “Tips og tricks”.

   Kh. Louise

 8. Emilia says:

  Hejsa jeg er også ny i hækleverden og vil gerne lave et babytæppe til min gravide veninde.
  Hvorfor slår du dobbelt op på 1.række luftmasker og så derefter enkelt? Er det for at give mere stabilitet til kanten? Og hænger den anden tråd så bare ved siden af?

  • Louise says:

   Hej Emilia

   Dejligt at du er belevt suget ind i hækleverdenen – det vil du ikke fortryde 🙂

   Jeg slår dobbelt op på første rk., fordi selve “granny stripes” fylder mere end luftmaskerne. Derfor vil en opslåning i enkelt garn give en bundrække, der vil være mere “stram” end resten af tæppet, og dermed vil det komme til at bølge i starten.

   En dobbelt opslåning giver derfor et pænere tæppe. Og når jeg hækler videre, klipper jeg blot den anden snor over og hæfter den fast (eller hækler med ind i arbejdet). Ligesom du vil komme til at hæfte utroligt mange andre ender i dit tæppe, hvis ikke det er ensfarvet 🙂

   Kh. Louise

 9. Mette says:

  Hej Louise,

  Sikke en god side du har her! Jeg er lige begyndt at hækle i sidste uge og har indtil videre lavet en prøve i bomuldsgarn på granny stripes tæppet, hvilket faldt overraskende fint ud. Jeg vil gerne hækle et tæppe til min lille ny, og det skal gerne være uld, da hun bliver vinterbaby. Jeg er meget i tvivl om jeg skal vælge Drops Merino Extra Fine på nål 4 eller Baby Merino på nål 3. Hvad vil du anbefale for en (til tider utålmodig) nybegynder? Dvs. hvad er nemmest at hækle?

  Mvh Mette

  • Louise says:

   Hej Mette

   Først og fremmest, tillykke med den lille ny! Babytæpper er det hyggeligste at hækle 🙂

   Hvis det netop er til et babytæppe, så ville jeg gå efter baby merinoen. Den er så ultralækker og blød, og især til babyer synes jeg den er et super valg. Du vil også få et tæt resultat, da du vil hækle på nål 3.

   Men, det sagt, så er merino extra fine også noget rigtig (!) lækkert garn, og da det er en snas kraftigere, og du vil hækle på nål 4, kommer du lidt hurtigere derudaf.

   Så jeg vil nok også sige, at det er et temperaments-spørgsmål. Hvor meget tid har du, for baby merinoen kræver lidt ekstra tid. Sværhedsgraden vil jeg sige er den samme 🙂

   God fornøjelse med det!
   Kh. Louise 🙂

 10. Emilia says:

  Hej Louise,

  Mange tak for dit hurtige svar!

  jeg har 6 nøgler tusindfryds engleuld som jeg vil bruge. tror du det går med en nål 4, eller er det bedre med en mindre?
  Og hvis det slet ikke kan gøres med engleuld må du gerne sige til ::))

 11. trine says:

  Så har jeg hæklet et tæppe i Paris garn fra drops.. Tæppet er blevet ca 115×95 cm og jeg har brugt 27 nøgler… 🙂

 12. Sarah says:

  Så fik jeg prøvet kræfter med hækling og mit første større projekt blev en barselsgave til en veninde. Tæppet blev 65x80cm og der er brugt ca 12 nøgler garn (måske lidt mere)..

 13. Aide says:

  Hej 🙂
  Jeg er helt ny inden for hækling og har nu lavet en lille prøvehækling med granny stripes for at se om det blev nogenlunde på trods af min manglende erfaring indenfor hækling. Synes det er blevet rimelig fornuftigt og tænker at gå igang med det rigtige projekt snart 🙂
  Jeg ville dog lige høre dig, hvordan du afslutter? og hvad du gør med alle de løse ender, der kommer når man skifter garnfarve?
  mvh. Aide

  • Louise says:

   Hej Aide

   Dejligt at du har kastet dig ud i det. Det vil du ikke fortryde 🙂

   Ift. alle garnenderne, så kan du gøre to ting. Enten kan du hækle hen over dem – dvs. læg dem langs det du skal til at hækle og hækl så rundt om dem. Eller, du kan sy dem ind i det hæklede, sådan lidt frem og tilbage og så klippe dem af.

   Selvom det er lidt mere omstændigt, så synes jeg, at det giver et mere holdbart resultat, samt du risikerer ikke, at man kan se dem, hvis du syr dem ind i de samme farver.

   Kh. Louise

 14. Rikke says:

  Hej Louise.
  Super inspirerende side du har. Tak for gode tips og opskrifter.
  Jeg har længe gået med tanken om et tæppe i granny stripes. Ved også hvordan det skal se ud 🙂 Jeg vil lave det i 3 farver (sort, grå, hvid) med en grøn kant. Har kigget på Drops paris, det har bare ikke mere end 75 m i løbelængde. Hvis du har brugt 25 nøgler med lidt mere en det dobbelte i lønelængde, hvor mange af hver nøgle skal jeg regne med? 17 nøgler af hver farve?
  Pft
  Rikke

  • Louise says:

   Hej Rikke

   Sikke en dejlig kommentar – tusind tak! 🙂

   Og så uhhhh… jeg er selv SÅ dårlig til det med at vurdere garn, og kommer altid til at købe alt for meget… Men, mit bedste råd ville være at købe 17 nøgler Drops Paris i de farver du nævner, for det er jo farver, som virkelig kan bruges til meget – heldigvis. Så du kommer jo ikke til at brænde inde med det, kan man sige.

   Beklager at svaret ikke er mere konkret, men ville også være så ked af at give et mere konkret råd, og så var det min skyld, at du sad og manglede 3 nøgler til sidst.

   God fornøjelse med det!! 🙂

   Kh. Louise

   • Rikke says:

    Hej Louise
    Tak for hurtigt svar 🙂
    Kan du anbefale et andet sted at handle garn hvor prisen er lidt billigere 🙂 Det løber hurtigt op…

    • Louise says:

     Ja, det er lidt pebret med alt det garn 🙂 Søstrene Grene forhandler noget af markedets biligste garn (12 kr. pr. nøgle). Men, farveudvalget er meget svingende, så du kan ikke være sikker på at få de farver du vil have – og slet ikke, hvis du løber tør undervejs. Så tror faktisk at Drops Paris er et ret godt bud… Ellers Stof og Stil, men det er vist også samme pris…

 15. Karina says:

  Jeg har selv lige hæklet en hue for første gang i weekenden, med super god hjælp fra en video på youtube (kan albefales til nybegyndere at se videoer).
  Jeg er nu ved at overveje mit næste projekt, og tror jeg kaster mig ud i et slumretæppe. (Sådan ét med små lapper). Jeg vil gerne holde det i få farver så det ikke bliver for spraglet, og kunne godt tænke mig at vide hvor meget garn det ca tager, så jeg kan få det købt på en gang. Jeg ved godt der er mange der spørger efter ca forbrug, og nu kommer kantineassistenten så op i mig…. Jeg kan sagtens forstå det kan være svært at huske forbruget – men hvis man ved der f.eks er 50 gr i en nøgle, kan man så ikke bare veje tæppet færdigt, og deraf anslå et ca forbrug ?

 16. Christina van Overeem says:

  Hej Louise, sikke en fantastisk side du har – især også når man er helt nybegynder! Jeg har kastet min kærlighed på Granny Stripes og har nu lavet de 261 masker i dobbeltgarn, vha tippet med at bruge samme garnnøgle og fange begge ender. Men hvordan kommer jeg videre med at bruge en tråd? Skal jeg klippe den der kommer fra midten af garnnøglet eller? Og hvad sker der med den klippede del – trævler den ikke? Undskyld alle spørgsmålene

  • Louise says:

   Hej Christina

   Hvor dejligt at høre, at du har kastet dig ud i hæklingen. Det vil du ikke fortryde 😉

   Ja, når du så har hæklet den første række, så klipper du den ene af trådene af ved ca. 15 cm.’s længde og hækler videre med den anden.

   Nogle vælger at hækle deres ender med ind i arbejdet. Det gør jeg dog aldrig, da jeg nogle gange synes, at de kan have tendens til at krybe lidt ud igen, efter vask. Så jeg syr enderne frem og tilbage ind i det færdige arbejde til sidst. Så er de hæftet og ryger ingen steder 🙂

   God fornøjelse!

   Kh. Louise

 17. Christina van Overeem says:

  Hov, teksten forsvandt. Mit sidste spørgsmål var hvordan du har lavet den sorte kant hele vejen rundt? Mvh Christina

 18. Britt says:

  Hej Louise.

  Først – Tak for en super blog med rigtig mange fine opskrifter 🙂

  Jeg er gået igang med et granny stribes tæppe i 8/4 bomuldsgarn fra stof og stil. Jeg hækler med nål 2,5, men synes det virker til at jeg får et MEGET tungt tæppe, og at der går noget mere garn til end du umiddelbart skriver. Kan nu se, at du skriver nål nr 3 eller 3,5, er det til bomuldgarn du vil anbefale det? ved ikke helt om det er dumt at fortsætte med den lille nål 🙂

  • Louise says:

   Hej Britt

   Dejligt at høre, at du kan lide bloggen! 🙂

   Ja, umiddelbart er min tanke, at nål 2.5 er meget småt til et helt tæppe. Jeg ville ikke vælge mindre end nål 3.5 til bomuld, medmindre det var fordi jeg bevidst ville have det meget tæt.

   Kh. Louise

 19. Britt says:

  Okay, taK for svar.
  Synes også der virker til at være meget langt endnu med det tempo jeg kommer fremad med 🙂
  Det virkede bare så naturligt at bruge 2,5, det bruger jeg jo til alt andet i bomuld.
  Men ville du gå længere end 3,5, eller er det den du bruger?

 20. Jane says:

  Hej og tak for din dejlige blog der gør at jeg efter 40 år som strikkepige nu endelig er begyndt at hækle 🙂
  Nu vil jeg så i gang med granny stripes tæppet, men bliver lidt forvirret over du skriver du personligt aldrig ville hækle det i andet end bomuld. Bliver det ubehageligt i acryl garn eller?

  • Louise says:

   Hej Jane

   Hvor dejligt at høre!

   Aj, det er måske også lidt kategorisk skrevet, for det kommer jo an på tæppets formål. Men, jeg ville ikke hækle i akryl, hvis det skal være et tæppe, der skal bruges til andet end pynt, da det er syntetisk materiale.

   Men, at jeg ikke ville gøre det, betyder jo ikke, at man ikke kan gøre det. Jeg ved, at der er nogle, der hælder mere til akryl, så det er jo nok bare smag og behag 🙂

   God hæklelyst!
   Louise

 21. Jane says:

  Hej Louise. Tak for hurtig svar 🙂 Håber jeg kan finde noget billigt bomuldsgarn i søstrene grene i morgen så 😉
  Mvj. Jane

 22. Jane says:

  Hej igen.
  Så går starten til mit tæppe. Jeg har købt 30 nøgler bomuldsgarn i Søstrene Grene. Er blot sådan i tvivl for på garnet står der 2.5-3 hæklenål. Kan jeg så godt alligevel tage 3.5 for jeg kan ikke så godt lide hvis det bliver for tæt og stift?
  Mvh. Jane

 23. Jane says:

  Hvis man ikke kan lide at sove og gerne vil komme for sent til barnebarnets 4 års fødselsdag skal man da bare gå i gang med et granny stripes tæppe 😉
  Louise kan du ikke lave en diy til hvordan man lægger det fra sig? 😀
  Mvh. Jane

 24. Anja larsen says:

  Hej Louise, jeg skal i gang med et granny stripes tæppe i stil med det du er lavet med alle farverne, det er super flot. Kan du huske hvor meget garn du brugte pr. række?. Brugte du drops garn eller bare noget andet bomuldsgarn? Hilsen Anja

  • Louise says:

   Hej Anja

   Herligt! 🙂

   Kan ikke huske hvor meget garn jeg brugte pr. række. Men mener at jeg har skrevet i opskrift/kommentar hvor meget garn jeg har brugt. Tror det var 25-30 nøgler…

   God fornøjelse!
   Louise

 25. Susanne says:

  Når du starter hvad så tænker 3 stang masker , 1 luft mask, 3 stang , 1 luft naske hele vejen ?? Og hvad vender du med af maske
  Vh susanne

  • Louise says:

   Hej Susanne

   Jeg vender med luftmasker, som angivet i opskriften. Bortset fra det, så forstår jeg ikke helt dit spørgsmål?!

   Kh. Louise

 26. Chalotte says:

  Hej med dig

  Skal viften til side og side eller ?
  Altså den sidst skal det med viften eller skal det bare 4 lm ?
  Jeg er nye begynde med hæklet.

  Med venlig hilsen
  Chalotte

 27. Jane says:

  Hej Louise ☺
  Det går fremad med mit tæppe men når nu et garnnøgle er slut midt i en stribe hvad gør du så? Eller skifter du KUN i siderne for det gir da vist en masse spild

  • Louise says:

   Hej Jane

   Jeg skifter når garnet løber tør. Det gør jeg ved at lægge enden fra det gamle nøgle og starten på det nye nøgle ind over hinanden. Så hækler jeg 1 maske med dobbelt garn og hækler derefter videre med det nye nøgle. Til sidst hæfter jeg begge garnender ved at sy dem frem og tilbage ind i det hæklede.

   Kh. Louise

 28. Christina says:

  Hej Louise,
  jeg er i fuld sving med mit tæppe og bruger Drops garn og nål 3. Desværre hækler jeg som jeg strikker – MEGET stramt, og tæppet er derfor meget stift. Jeg vil gerne lave et til min mor i garn fra Søstrene Grene, men det skal ikke være så stift. Hvilken nålestørrelse vil du anbefale? (deres garn er jo væsentlig tyndere end Drops). Mvh Christina

  • Louise says:

   Hej Christina

   Søstrene Grenes garn har jeg selv hæklet til et tæppe med nål 3,5. Men hvis du hækler meget stramt,s å vil jeg anbefale dig at prøve nål 4,5, eller måske endda 4,5. Det bedste du kan gøre for dig selv er at lave en hækleprøve! 🙂

   Kh. Louise

 29. Christina says:

  Hej igen Louise,

  er det normalt at tæppet starten bølger i vifter? Hvis jeg ligger det på gulvet hælder det ligesom nedad i siden. Jeg er i gang med nummer to vifterække. Er min nål mon for stor? Jeg bruger 3.5 til Søstrene Grene. Mvh Christina

 30. Camilla says:

  Hej..
  Hvis man nu gerne vil hækle striberne den anden vej, hvor mange masker skal man så slå op?
  I øvrigt en rigtig fed blog med mange gode opskrifter til nybegyndere som mig. 🙂

  Mvh Camilla..

 31. Christina says:

  Hej 🙂
  Jeg sidder med lidt af en udfordring. Jeg har startet et tæppe op til min mor i Søstrene Grene garn og med nål 3.5 (slået op med 4.5). Tæppet bølger i vifterne og jeg er nervøs for om det bliver et skævt tæppe? Jeg lavede starten i dblgarn og meget løst (synes jeg ihvertfald selv).

 32. Julie says:

  Hej.
  Tusind tak for en rigtig fin side, som jeg bruger til mit allerførste hækle projekt nogensinde! Jeg har nu fået lavet tæppet på størrelse med en grydelap, bare for at sikre mig, at jeg kunne klare opgaven. Jeg synes selv at resultatet er blevet ganske fint.
  Nu skal jeg igang med at hækle et babytæppe, og undrer mig over hvordan du har lavet den flotte kant på det nederste billede. Har du en guide til hvordan den laves? Tror du at kanten er for stor en udfordring for mig som er helt ny?

  Mvh Julie

 33. Ida says:

  Hej. Sikke en fed side,og flot arbejde du jhar lavet….jeg har dor første gang hæklet et granny Smith tæppe men vidste ikke man kunne hækle de løse ender med ind,så de hænger ude i den ene side hele vejen ned, nu vil jeg så lave en kant rundt,hvordan får jeg alle de løse tråde med ind?jeg har bundet knude på dem alle,skal jeg så bare klippe dem af helt op til knuden,eller kan man hækle dem sammen på en måde?
  Har ikke kunnet finde svar på det nogen steder endnu 🙂
  Mvh. Ida…. Og på forhånd tak 🙂

 34. Iben says:

  Hej Louise
  Jeg er meget ny i det at hækle, men jeg synes nu allerede, at jeg har fået smag for det, og har sådan nogenlunde styr på, hvordan man skal tænke og tælle osv. Jeg er startet på et tæppe, og har fået lavet to baner med alle disse 3*stm både den ene og den anden vej, og har så afsluttet med en række almindelige. Mit problem er nu, at jeg synes der er langt flere masker på den ene side (som jeg afsluttede med) end de 126 luftmasker, som jeg startede med. Jeg kan næsten regne ud, at der kommer til at være flere, da man laver tre masker + en luftmaske hver gang man laver en vifte, men jeg er på 154 masker kontra 126 til at starte med, kan det være rigtigt?
  Med venlig Hilsen
  Iben

 35. Louise says:

  Yay! Mit første hækleprojekt er færdigt. Tak for en fantastisk side! Skal helt sikkert kigge nærmere på nogle af dine andre sager 🙂

  Trods intention om at slå maskerne løst op, blev det self stadig ikke godt nok, så 90×90 tæppet blev til 82×82 cm – men stadig fint nok til lillesøster, der snart ser dagens lys.

  Jeg brugte ca. 9 ruller bomuld 50 gr. = 170 cm.

 36. louise volsted pedersenv says:

  Tre måneder er gået, tusind tak for inspiration og opskrifter. Her er resultatet af mit første tæppe.

 37. charlotte says:

  hej 🙂

  jeg har simpelthen prøvet så mange gange nu at lave dette tæppe men jeg kan ikke få antal af vifter til at passe :/ jeg har prøvet at gå ned i str nål når jeg når til vifterne. og har lavet luftmaskerne meget løse og i dobbeltgarn. what to do??

  mvh charlotte

 38. Maiken Kvistholm says:

  Jeg arbejder på mit første projekt tæppe, mit allerførste hækle projekt nogensinde 🙂

 39. Sanne says:

  Jeg er helt ny i hækling, og er blevet bidt utrolig meget af det.
  Mit næste projekt bliver at lave “Granny Stripes” tæppet. Det er nok et dumt spørgsmål, men når man skifter garn fordi der ikke er mere garn i rullen, hvordan skifter man så? Er det lige som når man skifter farve? 🙂

  Håber du forstår 🙂

  Mvh. Sanne.

 40. Randi says:

  Hej Louise 🙂
  Tak for super gode opskrifter. Har lavet et par stykker af dine fine ting som nybegynder.
  Nu overvejer jeg meget at begynde på dette fine tæppe. Men jeg kan ikke få maskerne til at passe. Hvis jeg laver et prøve stykke, hvor jeg slår 18 luftmasker op og hækler en luftmaske i hver, så har jeg kun 17 masker tilbage. Er det fordi man skal slå en ekstra luftmaske op for at maskerne kan gå op i 3? Hilsen Randi

 41. mette holm says:

  Hej jeg vil i gang med at hækle det fine granny tæppe, men kan man godt hækle det med en større nål så den bliver mere tyk/blød ? nr 8 evt og så hækle med dobbel gran eller bliver det for mærkeligt ?
  mvh mette

 42. Ditte says:

  Jeg er helt vilde med de farver du har valgt til det nederste tæppe. Kan du evt. huske, numrene på farverne??

 43. Maria says:

  Hej 🙂

  Du har ikke tilfældigvis et billede som viser hvor løse du mener luftmaskerne bør være?

 44. Christina says:

  Hej Louise!
  Tak for en fed blog og nogle gode hækleopskrifter.
  Jeg har lavet lige godt 241 masker med en 3,5 nål…
  Kan det passe at det bliver hele 180 cm?
  Jeg synes det virker af meget..
  Men det er også første gang jeg går igang med sådan et projekt.

  Mvh Christina 🙂

 45. Anita Christensen says:

  Hvad gør du løbende ved enderne..? Tænker ved hvert garnskift. Gøe som der står beskrevet med at hækle de 3 luftmasker med den gamle og den nye farve og lader 12 cm blive tilbage..men hvad gøres så nu??

 46. Malene says:

  Hej.
  Jeg har kastet mig ud i et sengetæppe men har et spørgsmål, skal det bølge såen? Eller er det bare opstart.
  Jeg er nybegynder og elsker din side og gode forklaringer.
  Venligst Malene

 47. Charlotte says:

  Hej….
  Hvor mange masker tror du at jeg skal lave, hvis jeg vil hækle en pude på 42cm??

 48. Charlotte says:

  Det er godt nok noget tid siden jeg hæklede dette tæppe, til min søde venindes kommende datter. Jeg vil dog lige vise det færdige resultat her 🙂

  Jeg er blevet så vild med at hækle det, at jeg nu går igang med et af restgarn. Jeg har “kun” 22 nøgler og starter derfor med 180 masker, så er det spændende hvor langt det bliver 🙂

  Mvh
  Charlotte

 49. Birgitte Jørgensen says:

  Hej.. Jeg er lige blevet færdig med mit tæppe.. 261 løse luftmasker gav 1.70 mtr i bredden.. Jeg brugte Ca. 22 nøgler garn.
  Mvh Birgitte

 50. Helene says:

  Når jeg nu har slået masker op og skal til at lave en række fm masker.. Skal så springe den første luftmaske over og starte i nummer 2 luftmaske ????

 51. Lisa says:

  Jeg er igang med sådan et tæppe, man har på ingen måde fundet en god måde at hæfte ender ved farveskift :/ Hvordsn gør du det?
  De bedste hilsner Lisa

 52. Sofie says:

  Hej, jeg håber at du kan hjælpe mig i mål med mit næsten færdig hæklet tæppe. Jeg har hæklet den sidste række stangmasker og er nu i tvivl, om jeg skal hækle en række fastmasker til at slutte af med, ligesom jeg startede med? Jeg vil gerne lave en kant efterfølgende – kræver det, at jeg hækler fastmasker i siderne også?
  Pft 🙂

  • Anja Simonsen says:

   Hvis jeg vil hækle i 8/4 garn med nål 3, skal jeg så hækle med dobbelt garn eller enkelt? Jeg har købt 35 nøgler af 50gr er det nok? Er bange for tæpper bliver for tyndt??
   Hilsen Anja
   Tak for en god blog med gode ideer og råd😍 (granny stribes tæppe)

 53. Betina Jørgensen says:

  TUSIND TAK for at dele dit flotte arbejde og ikke mindst for at inspirere mig til at lave mit eget Granny Stripes tæppe. Jeg har fulgt din opskrift (plus den du har delt) og er hermed gået igang. Har aldrig hækler før men synes da selv jeg har gjort det meget godt indtil videre 🥰
  Tak igen 😘

Skriv et svar