Cylinderetui til hæklenåle

Print Friendly, PDF & Email

Hæklenålsetui_1Dette labre hæklenålsetui fra Garnkusserne er superfint og enormt nemt at hækle. Det gør det derfor til det oplagte projekt for en nybegynder. Så er der styr på hæklenålene (eller strikkepindene)!

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 2,5
Bomuldsgarn i 2 forskellige farver
Pap

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmasker (lm)
Fastmasker (fm)
(Stangmasker (stm))

OPSKRIFT
Opskriften finder du i flere variationer hos Garnkusserne.

Originalt etui med knaplukning og låg
Version med snorlukning
Version med snorlukning og trekantsmønster
Version med snorlukning og rudemønster

Jeg valgte at følge den originale opskrift og give etuiet et par blå striber undervejs. Det gjorde jeg med et simpelt farveskift, så jeg hæklede 2 x 5 rækker i lyseblå.

I toppen af etuiet variede jeg lidt. Jeg fulgte opskriften med snorlukning, så jeg lavede *5 fastmasker, 1 luftmaske, spring en fastmaske over*. På den måde kom hullerne til snoren. Men selve snoren lavede jeg ved at hækle en lang snøre med luftmasker (lm) – i den lyseblå farve, jeg også havde brugt til striberne.

I den øverste række hæklede jeg en lidt bølget kant på følgende måde: *1 fm, spring 1 m over, 3 stangmasker (stm) i næste m, spring 1 m over, 1 fm*. Jeg gentog fra *-* hele vejen rundt.

TIP
Kender du din hæklefasthed? Min er lidt løs, så skulle jeg lave hylsteret igen, ville jeg tegne pappet op efter punkt 4 og begynde at hækle opad efter punkt 5, så jeg kun havde 30 masker rundt.

Resultatet er så fint, og jeg sender masser af kærlige tanker til Garnkusserne, som har valgt at dele denne opskrift.

God fornøjelse! 😉

Hæklenålsetui_2

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Hæklenålsetui_3Synålsetui_1Net til garn_10

One comment

  1. Trine says:

    Hej.

    Desværre ligger denne her simple udgave ikke på deres side mere. De har revideret den, så det ser anderledes ud og måske desværre også endnu mere svært.

    Vh Trine

Skriv et svar