Rose bogmærke

Print Friendly, PDF & Email

Bogmærke_3Dette fine rose bogmærke fandt jeg på Ravelry. Normalt når jeg finder opskrifter der, som jeg gerne vil poste på bloggen, så ved jeg jo, at det kræver lidt arbejde, for jeg vil jo altid gerne oversætte for jer. For at gøre det, skal jeg først have fat i opskriftens ejermand. En proces, der kan trække lidt i langdrag fra min første entusiasme ved at finde en herlig opskrift, til den rent faktisk lander oversat her på bloggen.

Nå, men stor var glæden derfor også, da jeg fandt ud af, at ejermanden til denne opskrift var svenske BautaWitch. For langt de fleste af jer kan nok sjusse jer igennem en svensk opskrift, tænker jeg… 😉 Og skulle I have brug for hjælp, så har BautaWitch tilmed både tilføjet fine, fine billeder – OG oversat den til engelsk også – (og ellers kan I jo spørge her)!

Update 17.09.2014: Grundet flere forespørgsler på en dansk oversættelse har jeg rettet henvendelse til Åsa // BautaWitch. Hun har været så sød at give mig love til at oversætte opskriften til dansk, så den finder du herunder. Jeg kan dog stadig anbefale jer at følge hendes fine billede-DIY.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 3,0
Bomuldsgarn i din roses farver.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Stangmaske (stm)
Fastmaske (fm)
Dobbeltstangmaske (dbstm)

OPSKRIFT OG TIPS
Originalopskriften finder du både på svensk og engelsk lige HER. Den danske version kommer her:

Rosen
Slå 35 lm op og vend
1.: spring 2 m over, *1 stm i næste m, 1 lm og 1 stm i samme m som den første stm, spring 1 m over*, gentag *-* indtil du har 17 trekanter, 1 lm, vend.
2.: *5 stm i første trekant, 1 fm i næste m*, gentag *-* indtil du nu har 17 kronblade. Afslut rækken med 1 fm.
3.: Rul din rose sammen, sy alle lagene sammen, klip og hæft ender.

Bladene
Slå 14 lm op og vend
1.: 1 fm, 3 stm, 4 dbstm, 1 stm i samme m som den 4. dbstm, 2 stm, 2 fm, 2 lm
2.: hækl nu det spejlvendte på den modsatte side af bladet (altså rundt om din lm-kæde), dvs.: 2 fm, 3 stm, 1 dbstm i samme m som den 3. stm, 3 dbstm, 3 stm, 1 fm. Afslut med 1 fm i den første fm fra første række.
3.: 1 lm, klip og fæstn herefter  garnet, medmindre du vil have 2 blade. I så fald, gentag da processen, startende med at hækle 14 lm osv.

Stilken
1.: Når du har syet din rose sammen, hækl 1 fm i midten af rosens bagside. Herefter 5 lm og hækl så lm fast med 1 fm i rosens yderste kant.
2.: 5-10 lm, afhængig af hvor langt nede du vil have dine blade til at sidde. Hækl 1 fm i midten af bladene og herefter ca. 30 lm, afhængig af hvor langt dit bogmærke skal være.

God fornøjelse – og læselyst! 🙂

Bogmærke_1

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

iPod holder_3Håndklæde_køkken_6Kähler vase_1

5 comments

 1. Trine says:

  Opskriften findes ikke på dansk nogle steder? Er så nybegynder at det ikke rigtig dur for mig med svensk 🙁

  • Louise says:

   Hej Trine

   Åh… nej, desværrre ikke. Og jeg må ikke bare oversætte den, pga. ophavsret. Det kræver tilladelse fra designeren. Måske du kan give dig i kast med én af de andre blomster, som du finder under “pynt og kanter”.

   Kh. Louise

 2. Anne says:

  Er ny i hækleverdenen…
  Vil med tiden gerne dele Hvad jeg laver, da jeg jo også selv lærer af andre.
  Ophavsret er jeg med på når det gælder et designmærke… Men…
  Jeg undrer mig meget over “småting”..
  Fx en rose… Vi sætter en snor på et mønster vi laver og vupti vi har et bogmærke.. Jeg går ud fra at det kun er ved brug af andres billeder eller efterligning af designs at man skal søge tilladelse?? Jeg mener fx at en der har lavet et bogmærke ikke selv står for at have opfundet rosen fx.

 3. Inge says:

  Jeg tror, der er en fejl i opskriften ved bladet i rk. 1 efter at have slået 14 masker op. Der står, man skal lave 1 fm, men i originalen står der 2 fm 🙂

 4. Camill Richter says:

  Sød og nem opskrift, har tilføjet lidt fm til stilken for at forlænge levetiden på bogmærket til en skøn 11 årig læsehest! 🙂

Skriv et svar