Ungpige-bolero

Print Friendly, PDF & Email
Ungpige bolero

Ungpige bolero

Denne super søde bolero dufter så meget af lune sommeraftener, at jeg faktisk endte med at fryse en vis legemsdel lidt af ved at insistere på, at den skulle hækles på terrassen! Jeg kan afsløre, at det stadig i april måned er liiiiige koldt nok at lege sommer om aftenen! 😉

Nå, men boleroen blev færdig. Jeg nyser kun lidt. Og sommeren ER på vej!

HVAD SKAL JEG BRUGE
Opskriften siger akrylgarn. Men, det ville jeg nu ikke hækle i, når det drejer sig om tøj, der skal tæt på kroppen. Vælg i stedet et tykt bomuldsgarn, som fx DROPS Paris. Eller tykkere uldgarn, som fx DROPS Alaska.
Hæklenål str. 6.
En sød knap.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (chain / ch)
Stangmaske (double crochet / dc)
Boblemaske (bobble)
Kædemaske (slip stitch / sl st)
Indtagning på stangmaske (2stmsm)*

* 2stmsm: Dette er det samme som en indtagning, som du måske kender fra fastmasker, men den laves bare i stangmasker. Dvs., slå garnet om nålen, indsæt nålen i næste maske, slå garnet om og hiv en løkke gennem masken, slå garnet om og træk gennem 2 løkker på nålen (2 løkker tilbage på nålen). Slå garnet om nålen, indsæt nålen i næste maske, slå garnet om og hiv en løkke gennem masken, slå garnet om og træk gennem 2 løkker på nålen (3 løkker tilbage på nålen). Slå garnet om og træk gennem alle 3 løkker.

OPSKRIFT
Boleroen har jeg fundet på Ravelry HER og den findes i størrelserne 6-8 år, 9-10 år og 11-12 år. Du er måske nødt til at have en Ravelry konto og være logget ind for at kunne følge linket. Herefter bliver du ført videre til siden Lionbrand. Her skal du nok også have en konto for at kunne se opskriften HER.

Jeg gik derfor i gang med at hækle boleroen, og først da jeg var færdig med den, fik jeg godkendelsen til at oversætte til dansk. Derfor har jeg oversat nu, men uden at hækle med undervejs. Så jeg har ikke taget billeder, eller noteret kommentarer. Jeg har dog tilrettet antallet af masker du skal slå op til at starte med (efter at have verificeret i Excel), for det passede nemlig ikke med resten af opskriften. Jeg håber, at det kan hjælpe dig på vej, men ellers er du naturligvis meget velkommen til at spæde op med flere korrigerende kommentarer 🙂

Størrelse
6-8 år (9-10 år, 11-12 år)

Kroppen
Slå  91 (95, 103) lm løst op.

1. omg.: stm i 4. m fra nålen (tæller som første stm), og herefter stm hele vejen over. Du har nu 89 (93, 101) m.

2. omg.:  4 lm (tæller som 1 stm og 1 lm), vend, spring 1 m over, *3 stm, 2 lm, spring 1 m over*, gentag *-* indtil du har 5 m tilbage. I de sidste 5 m skal du hækle 3 stm, 1 lm, spring 1 m over, 1 stm.

3. omg.: 3 lm (tæller som 1 stm), vend, spring 1 lm-mellemrum og 1 m over, (boble, 3 lm, boble) i næste m, (som også er den midterste maske i 3 stm-gruppen fra sidste omgang), *spring næste (stm + 2 lm-mellemrum + stm) over, (boble, 3 lm, boble) i næste m*, gentag *-* indtil sidste (stm + 1 lm-mellemrum + stm), 1 stm i sidste m. Du har nu 42 (44, 48) bobler og 21 (22, 24) 3 lm-mellemrum.

4. omg.: 4 lm (tæller som 1 stm og 1 lm), vend, 3 stm i næste 3 lm-mellemrum, *2 lm, 3 stm i 3 lm-mellemrum*, gentag *-* hele vejen over indtil sidste m, hvori du hækler 1 lm, 1 stm. 5.-6. (5.-6., 5.-8) omg.: gentag 3.-4. omg. 7. (7., 9.) omg.: gentag 3. omg. og træk løkken store og fjern nålen, men klip ikke garnet.

Overgangsrække

 • Fra højre side, fæstn garnet med en km i 5. (5., 6.) 3 lm-mellemrum. 28 (30, 32) lm til ærmet, km i 7. (7., 8.) 3 lm-mellemrum, klip og hæft garnet.
 • Fra højre side, fæstn garnet med en km i 15. (16., 17.) 3 lm-mellemrum. 28 (30, 32) lm til ærmet, km i 17. (18., 19.) 3 lm-mellemrum, klip og hæft garnet.
 • Saml nu garnet løkken op, som du lod hænge i slutningen af 7. (7., 9.) omg.

8. (8., 10.) omg.: 3 lm, vend, *1 stm i næste boble, 2 stm i næste 3 lm-mellemrum, 1 stm i næste boble*, gentag *-*3 (3, 4) gange mere, 1 stm i næste boble, 1 stm i næste 3 lm-mellemrum, stm i alle lm, stm i næste 3 lm-mellemrum, 1 stm i næste boble, gentag *-* 7 (8, 8) gange mere, 1 stm i næste boble, stm i næste 3 lm-mellemrum, stm i alle lm, stm i næste 3 lm-mellemrum, 1 stm i næste boble, gentag *-* indtil sidste stm, hvori du hækler 1 stm (126 (134, 146) stm.

10. (10., 12.) omg.: 3 lm, vend, 9 (13, 11) stm, 2 stm sm, placer en maskemarkør i de 2 stmsm, *11 (13, 13) stm, 2 stm sm, placer en maskemarkør i de 2 stmsm*, gentag *-* 7 (6, 7) gange mere, stm i alle resterende m (117 (126, 137)) m.

11. (11.,13.) omg.: 3 lm, vend, *stm I alle m indtil 1 m før maskemarkør, 2 stm sm, flyt markør til ny 2stmsm, som du lige har lavet*, gentag *-* 8 (7, 8) gange mere, stm i alle resterende m (108, (118, 128)) m.

12. (12.,14.) – 17. (19.,21.) omg.: gentag 11. (11., 13.) omg. (54, (54, 56)) m.

Klip og fæstn garnet.

Afslutning
Fra højre side, fæstn garnet med en km i nederste, forreste højre hjørne.

1 omg.: km op langs højre forside, rundt om halsen, og ned langs venstre side. Klip garnet og fæstn enderne.

God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Poncho_barn_7Pandebånd med blomst_1

9 comments

 1. Karen says:

  Hej Louise,

  Kan man godt lave lange ærmer på denne her? Synes det er dødsvært at finde hækleopskrift på pæn pigebolero og voksen kjole…. så tak for den ene halvdel

  Kh
  K

  • Louise says:

   Hej Karen

   Ja, det kan godt være en jungle nogle gange, det med at finde de rigtige opskrifter!

   Jeg vil sagtens mene, at du kan hækle lange ærmer på denne. Så ville jeg blot sætte garnet til med 1 km under ærmet og herefter hækle 3 lm og så stm hele vejen rundt. Når du synes ærmet skal snævre ind, kan du hækle stm sammen, så det får mere form.

   Held og lykke!
   Louise

 2. Umija says:

  hej louise
  kan du hjælpe mig…jeg kan ikke få det at der er 5 masker tilbage i omg. 2…….og jeg førstår ikke omg nr.3 vil du prøve at forklare hvordan ja skal gøre
  Hilsen Umija

  • Louise says:

   Hej Umija

   Mht. maskeantallet, så er det meget sandsynligt, at det ikke passer helt. Det oplevede jeg nemlig også, da jeg hæklede den. Det er også derfor jeg har skrevet, at jeg har oversat opskriften med forbehold. Jeg tilpassede selv lidt tilfældigt, så jeg kunne komme videre.

   Mht. 3. række, så er det svært at forklare bedre end detr er skrevet – uden at jeg bare siger det samme igen. Men hvis det er boblerne du er i tvivl om, så kan du se guiden på dem herinde (under linket i “hvad skal jeg kunne”). Ellers er du nødt til at være mere specifik.

   Kh. Louise

  • Paulina says:

   “….und vielleicht sogar einen Blick auf das Google Maps Satellitenbild von Eisenach und dem Wohngebiet Stregda – Wartburgblick wi#82&#f230;.&r8t21;- Und den Focus bitte auf die Straßenkreuzung “Am Schafrain” – “An der Leite” setzen und maximal vergrößern!Hihihi.

 3. Tina Bregninge says:

  Hej Louise

  Super fine side, med mange lækre opskrifter, tak for den ! 🙂
  Jeg har et spørgsmål til denne fine bolero.
  Overgangsrækken… skal jeg tage et nyt nøgle i brug for det, eller hvordan får jeg garn til den række? Jeg har lavet løkken stor, og lader den “hænge”, men er det samme tråd jeg skal bruge til overgangsrækken? I så fald, hvor lang skal mellemrummet være?
  Håber du forstår mit spørgsmål – det er lidt kryptisk 🙂
  Mvh
  Tina

  • Louise says:

   Hej Tina. Ja, jeg forstår sagtens hvad du mener. Men helt ærligt kan jeg faktisk ikke huske hvad jeg selv gjorde… Åh det er jeg ked af!!

   • Tina Bregninge says:

    He he, nej det kan jeg godt forstå. Helt i orden, jeg prøver mig frem med en frisk tråd 😉

    1000 tak for dit hurtige svar 🙂
    Tina

Skriv et svar