Mormors mellemlægsserviet

Print Friendly, PDF & Email
Mellemlægsserviet

Mellemlægsserviet

Denne mellemlægsserviet er simpelthen indbegrebet af de “gode gamle dage”. Det er for mig, da jeg var en lille pige, der kunne krybe op på skødet af min mormor og konstatere, at hun bestemt ikke var gammel, for hun havde jo ikke nogen “klynker”. Servietten dufter af hygge, frokoster med stegte sild, kolde Carlsberg (til de voksne, forstås), solskin og friske blomster på bordet.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hvidt bomuldsgarn
Hæklenål str. 2,5

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmaske (lm)
Stangmaske (stm)
Kædemaske (km)
Dobbelt stangmaske (dbstm)
Fastmaske (fm)

OPSKRIFT & TIPS
Selve opskriften finder du lige HER, og den er rigtig fint nedskrevet af Filihunkat! Jeg har blot to kommentarer, som måske gør hækleprocessen lidt nemmere for dig.

1. Når der i 2. omgang står, at stm, dbstm og stm skal hækles sammen. Det gøres ved at lade løkker fra alle 3 masker sidde på nålen, så du til sidst trækker tråden igennem “resterne” fra alle 3 masker (jeg glemte desværre at tage et billede af det).

2. I 10. omgang står der, at man skal hækle en fm i lm-buen. Hvis jeg skulle hækle en serviet mere (nogle siger jo, at der skal bruges 8 til et veldækket bord), så ville jeg undlade at hækle denne maske. Jeg synes nemlig, at den endte med at give lidt “buler” mellem de hæklede buer, i stedet for at servietten blev helt “flad og glat”.

Ellers er det bare om at komme i gang med at lade nostalgien gro fra din hæklenål.

God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

HOT Grydelap_7Bogmærke_3Bogstavhækling_2

3 comments

  1. Gitte says:

    Hej Louise.
    Det er en rigtig fin opskrift! Inden jeg starter, ville det dog være rart at vide, hvor meget garn, skal jeg forvente at bruge per serviet?
    Venlig hilsen,
    Gitte

Skriv et svar