Tips og tricks

Print Friendly, PDF & Email

Garn GrammatikSom ny hækler kan der være så mange ting man lige skal have styr på. Dels alle forkortelserne, når man støder på en ny opskrift. Dels alle masketyperne. Begreber og udtryk, som man måske ikke lige kendte til før. Og så alle de der ting, som det lidt forventes, at man bare kan, når man skal knokle sig igennem en opskrift.

Jeg vil prøve at gøre din hækleoplevelse så god som muligt ved her at samle en oversigt over nogle nyttige tips og tricks til dine hækleprojekter. Jeg håber, at disse tricks kan gøre din begyndelse ud i hækleriets verden bare en lille smule nemmere?!

Har du selv andre tips, som du synes fortjener at komme med på listen, så giv endelig lyd i kommentarfeltet! Ellers vil jeg løbende arbejde på listen, så den bliver rigtig god og solid og spækket med guldkorn.

Afstivning af hæklerier
Farveskift
Fyld til dyr, kager og puder
Hækle i dobbelt garn
Hækle rundt
Køb dit garn på nettet!
Køb dit hækletilbehør på eBay!
Lukke en kugle
Værktøjskassen!
Åbne et nyt garnnøgle

Er der andre tips du mangler? Fortæl mig det i kommentarfeltet, og så ser jeg meget gerne, om jeg kan hjælpe 🙂

 

5 comments

 1. Anna Cathrine Skalborg Dietz says:

  Mener at have læst i en af dine opskrifter – og kan selvfølgelig ikke finde den igen. Men har du ikke en ‘huskeregl’ ala når arbejdet er til venstre/højre så er det ret siden og når det er til den anden side så er det vrangsiden? Sådan et tips/trick kunne være skønt at finde på din fine side. Mvh Anna Cathrine

  • Louise says:

   Hej Anna Cathrine

   Det har jeg vist ikke stående nogen steder. Men hvis jeg hækler frem og tilbage, plejer jeg selv at huske ved at når jeg når hen til den oprindelige “garnhale”, så er jeg på lige rækker, og når jeg når hen i den modsatte af halen, så er jeg i ulige.

   Kh. Louise

 2. Trine says:

  Hej Louise,

  Mange tak for de fine opskrifter. Nu er jeg i mellemtiden ved at sy kropsdelene sammen på larven laila, men kan ikke finde nogen guide til hvordan jeg skal gøre det. Skal de sys på en bestemt måde, så det bliver pænest?

 3. Malene says:

  Hej Louise

  Først og fremmest, tusinde tak for en fantastisk hjemmeside, som hjælper en nybegynder som jeg på rette spor..

  Jeg har bare én efterspørgsel/idé som du kunne tilføje:
  Hvordan man hækler ting fast. Jeg er fx igang med en ugle, hvor jeg skal hækle halvcirkler fast på kroppen, og jeg aaaaaaner ikke hvordan jeg skal bære mig ad 😀

  Fortsat god dag, og fortsæt endelig det gode arbejde!

Skriv et svar