Farveskift

Print Friendly, PDF & Email

Der er mange måder at skifte garnfarve på i dine hæklekreationer. Men nogle er helt sikkert bedre end andre.

Denne metode er den jeg synes er nemmest at have med at gøre!

1. Start på din fastmaske i den lyserøde farve.
Farveskift_1


2. I stedet for at trække den lyserøde tråd igennem masken, så træk nu den nye, hvide farve igennem de to løkker.

Farveskift_2

3. Fortsæt i fastmasker med den hvide farve ved at stikke hæklenålen gennem næste maske og hækle en almindelig fastmaske.

Farveskift_3

4. Farveskiftet er gjort. 

Farveskift_4

5. Fortsæt nu med fastmasker i den nye, hvide farve.Hvordan skifter du normalt farve? Har du nogle gode tips, du vil dele?

Måske vil du også kunne lide disse tips og guides:

Hækle i dobbelt garn

Hækle i dobbelt garn

Åbne et nyt garnnøgle

Åbne et nyt garnnøgle

Køb dit garn på nettet

Køb dit garn på nettet

8 comments

 1. My says:

  Hej sikke nogle lækre ting du har lavet.

  Jeg er nybegynder og er i gang med at hækle iPod holderen:) så skal der jo skiftes farve, men det resulterede også i at der kom til at hænge en masse snore i den ene siden. Det jeg har gjort nu er at har slået små knuder på og klippet dem helt til , men jeg synes ikke det er så pænt. Håber ikke man ser det når jeg hæfter sammen. Mit spørgsmål er kan man gøre det anderledes, hvis nu man bare klipper garnet, går det så ikke op. Hvad har du gjort af den lyserøde snor på billedet, hvor du skifter over til den hvide?

  • Louise says:

   Hej My

   Herligt, at du kaster dig ud i det! Ja, de løse ender, der skal hæftes – det er den lidt kedeligere del af arbejdet 😉

   Jeg vil ikke anbefale dig at slå knuder og klippe af, for det kan alt for nemt gå op, og det giver ikke så pæne afslutninger. I stedet skal du tråde enden på en nål og så ligesom ‘sy/væve’ enden ind i det hæklede stykke (helst på bagsiden). Når det er syet/vævet ca. 3-5 cm ind i det hæklede arbejde, så kan du klippe enden. Det går ikke op, og afslutningen bliver så godt som usynlig!

   Håber det giver mening?

   Kh. Louise

  • Louise says:

   Ja, sy snoren ind i maskerne. Ikke op og ned – bare ind i. Ret og vrang minder meget om hinanden. Det er lidt underordnet hvordan du vender det på netop iPodholderen. Men ellers kan du kende det ved at bundkanten krøller lidt ud mod dig på retsiden.

   Kh. Louise

 2. Charlotte says:

  Hej.
  Jeg er helt nybegynder og har nu lært de fleste masker men mangler at lære farveskift. Ud fra dine billeder med farveskift kan jeg ikke se hvad man skal gøre med enderne. Den lyserøde snor har du bare klippet af men hvad gør du med enden ? Og hvad med start enden på din nye hvide snor ?

  På forhånd tak for hjælpen

  Charlotte

 3. karina says:

  Hej.
  Jeg vil gerne i gang med et tæppe ( de flotte du har lavet med striberne), men er lidt i tvivl om noget. Når du skrifter farve der, klipper du så snoren og hæfter ende hver gang?
  Kh karina

Skriv et svar