Køb dit hækletilbehør på eBay!

Print Friendly, PDF & Email

eBay_2Nu er jeg flere gange i de sociale online fora stødt på folk, der siger, at de ikke vil købe ting på nettet fra udlandet, da de er tryggere ved at købe fra Danmark – eller i en fysisk butik. Og det synes jeg egentlig er synd. For der er penge at spare. Mange penge! Og det behøver slet ikke at være så bøvlet og uoverskueligt, som man kunne tro. Og endnu mindre forhåbentlig nu med denne guide, som jeg har lavet for at hjælpe dig godt på vej!

Guiden jeg har valgt at lave er til eBay. Dels fordi jeg synes, at eBay er en meget pålidelig side, hvor du kan finde absurd mange produkter til meget, meget små penge. Dels fordi jeg aldrig (7-9-13) har haft en dårlig kundeoplevelse på eBay! Jeg vil selvfølgelig ikke stå til ansvar for din oplevelse med eBay, men deler blot mine egne erfaringer.

Så hvis du hækler meget, og du er storforbruger af hækletilbehør, så prøv at kast dig ud i min guide! 😉

Hvis du ikke er så skrap til det engelske, har jeg desuden nederst på siden lavet en lille oversigt over nogle gængse hækletilbehørs søgninger. Mangler du noget på listen, så skriv til mig, og så skal jeg nok få det tilføjet.

‘Hvad så med told og moms’ tænker du måske? Hvad mange ikke ved er, at der faktisk er en bagatelgrænse på 80 kr. Og det lyder jo selvfølgelig ikke af så meget, men hvis jeg fortæller dig, at du på eBay kan få et sæt med 22 hæklenåle til ca. 45 kr., ja så slipper du jo fint udenom bagatelgrænsen ved mindre indkøb af hækletilbehør. Jeg har indsat et link nederst på siden, så du evt. kan læse mere.

 

GUIDE TIL AT HANDLE PÅ EBAY

1. Gå til eBay. Vær opmærksom på, at der både er et eBay.com og et eBay.co.uk. Jeg anbefaler, at du vælger co.uk, da du ellers ryger til den amerikanske side, og så kan der være dyr porto på de varer du køber.

 

2. Start med at registrere dig som bruger. Det gør du ved at klikke på linket “register” i øverste venstre hjørne af siden.

eBay_Guide_1

 

 

 

 

3. Udfyld dit fornavn, efternavn, email adresse og vælg et tilfældigt kodeord. Tryk herefter på “Submit”.

eBay_Guide_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Du har nu oprettet din konto, og eBay byder dig velkommen. Tryk på “Continue”.

eBay_Guide_3

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Du kan nu begynde at søge efter dine varer. eBay har den ‘ulempe’, at der er et uendeligt antal varer at søge efter. Så hvis du fx begynder at søge via kategorisøgningen “Shop by category”, så vil der komme viiiiirkeligt mange resultater.

eBay_Guide_4

 

6. Medmindre du har masser af tid (og tålmodighed) anbefaler jeg derfor, at du ved nogenlunde hvad du søger efter, når du går på eBay. Du kan så søge på det i fritekstsøgefeltet. Lad os for eksemplets skyld søge på “crochet hook” (hæklenål):

eBay_Guide_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Du lander nu på en side, hvor du givetvis igen vil have fået mange resultater. I dette tilfælde 5.565 resultater. Det antal søgeresultater kan du nedbringe yderligere ved at vælge søgekriterier i venstremenuen (se næste punkt).

eBay_Guide_7

 

8. I venstremenuen kan du vælge at indsnævre antallet af søgeresultater ved at vælge følgende:

eBay_Guide_8

Type (type). Brug evt. Google translate, hvis engelsk ikke er din stærkeste side. Eller allernemmest – lad boksene være og så bare se lidt flere resultater.

Colour (farve).

Condition (stand). Jeg anbefaler at du vælger “New” (ny).

Price (pris). Du kan vælge en fra og til pris. Vær opmærksom på, at priserne er i GBP (engelske pund). Du kan derfor lige smutte en tur rundt om Valutakurser.dk for at tjekke dagskursen.

Format (salgstype). Vælg mellem “All listings” (alle), “Auction” (auktion) eller “Buy it now” (Køb det nu). Jeg ville altid vælge “Buy it now”.

Item location (varens lokation). Jeg køber næsten altid fra Kina, når jeg køber på eBay. Rigtig mange af de kinesiske sælgere sender nemlig portofrit, til nærmest ingen penge, og så har jeg kun oplevet eminent kundeservice. Så håber jeg bare inderligt, at der dog trods alt er lidt profit til de flinke kinesere i den anden ende. Derfor ville jeg vælge “Worldwide” (hele verden).

Delivery options (leveringsmuligheder): Her vælger jeg altid “Free P&P”, hvilket betyder, at varen fragtes gratis.

Show only (vis kun): “Completed listings” eller “Sold listings”. Dvs. auktioner, der er afsluttet, eller varer der er solgt. Lad begge bokse være blanke.

 

9. Antallet af søgeresultater vil nu være indskrænket noget, i dette tilfælde til 1.404 resultater. Og så er det ellers bare om at gå i gang med at se varerne igennem. Du skal nok ikke forvente, at du kan nå at se det hele, men du kan fx sortere dine resultater efter “Price + P&P; lowest first”, hvilket er den laveste pris først for vare + forsendelse. Ellers vil eBay automatisk vise de bedste matches først. Hernæst kan du holde øje med prisen, med den frie porto og med hvor varen sendes fra. Som sagt vælger jeg næsten altid Kina. For selvom der står fri porto i andre lande, så er det nogle gange kun inden for egne landegrænser. Det har jeg aldrig prøvet med Kina. Der betyder gratis forsendelse altid gratis forsendelse!

eBay_Guide_9

 

10. Når du har besluttet hvad du vil købe, så går du ind på selve varen. Her skal du vælge varen, og hvor mange du vil have. Du kan se den endelige pris, inkl. forsendelse. Og du kan se “Seller information”, som er information om sælger. Det, der er interessant at bemærke er den positive feedback fra sælgers kunder. Det tal skulle gerne være så tæt på 100% som muligt. I Kina tror jeg aldrig, at jeg har set en sælger under 98%. Når du er klar trykker du på “Buy it now” (køb det nu).

eBay_Guide_10

 

11. Du kommer videre til en side, hvor du endeligt bekræfter dit køb ved at trykke “Buy” (køb).

eBay_Guide_11

 

12. eBay samarbejder med PayPal, som er en sikker betalingsform, hvor du har en brugerkonto. Lad dig endelig ikke afskrække af dette – PayPal er til for din egen sikkerheds skyld, og når du betaler via PayPal er alt på dansk. Så klik dig trygt videre på knappen “Continue” (fortsæt).

eBay_Guide_12

 

13. Udfyld dine oplysninger, hvis du har en PayPal konto. Eller klik på linket “Har du ikke en PayPal konto”. Du kan som sagt trygt oprette dig hos PayPal, og her er alt på dansk.

eBay_Guide_13

 

14. Og SÅ er det ellers bare om at vente. Og ventetiden er ulempen ved eBay. Man kan nemlig ikke forvente BÅDE vanvittigt lave priser OG hurtig ekspedition. Varerne sendes muligvis med æsler det første stykke vej, for selvom du ret hurtigt vil få en mail om, at dine varer er afsendt, så kan der nemt gå 10-30 dage (eller mere) før du har varerne. Jeg har det dog også sådan; fair nok, når nu I sælger mig en bunke hækletilbehør til samme pris som et “Alt for Damerne” – eller måske oven i købet billigere…

 

God fornøjelse! 😉

 

INDKØBSLISTEN

Her vil jeg indsætte oversættelser på noget af det mest gængse hækletilbehør. Hvis du vil have tilføjet til listen, så skriv til mig i kommentarfeltet.

eBay_crochet hooks_1

HÆKLENÅLE
‘Crochet Hooks’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £4,99 (= ca. 45 kr.) for det viste sæt.

 

 

 

eBay_seleklemme_1SELEKLEMMER
‘Pacifier Suspender Clips’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £3,27 (= ca. 30 kr.) for 25 seleklemmer.

 

 

 

eBay_safety eyes_1BAMSEØJNE
‘Safety eyes’
‘Teddy eyes’
‘Toy eyes’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £2,97 (= ca. 27 kr.) for 50 sorte sikkerhedsøjne, 6mm.

 

 

eBay_crochet markers_1MASKEMARKØRER
‘Crochet stitch markers’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £0,99 (= ca. 9 kr.) for 50 maskemarkører.

 

 

 

 eBay_filt_1FILT
‘Felt fabric’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £8,99 (= ca. 82 kr.) for 40 stykker filt 15×15 cm i assorterede farver.

 

 

 

eBay_filt kugler_1FILTKUGLER
‘Felt balls’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £8,90 (= ca. 81 kr.) for 100 kugler à 1 cm i valgfri farver.

 

 

 

eBay_sakse_2SYSAKSE
‘Sewing scissors’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £0,99 (= ca. 9 kr.) for 2 sakse.

 

 

 

 eBay_broderi tråd_1BRODERITRÅD
‘Embroidery thread’
Priseksempel, inkl. forsendelse: £2,77 (= ca. 25 kr.) for 50 bundter broderitråd i forskellige farver.

 

 

 

 

TOLD OG MOMS
Fra siden Toldpriser.dk er følgende klippet.

Basisregler

Som privat betaler man ikke told/moms af køb fra andre EU lande

Når du køber en vare i et land uden for EU, som har en værdi over 80 kr, skal du betale moms, told og importgebyr (fortoldningsgebyr) af varen.

Satserne for hvornår en forsendelse skal fortoldes ser således ud:
Under 80 DKK: Du skal hverken betale told, moms eller importgebyr
80 – 1.150 DKK: Du skal betale moms og importgebyr
Over 1.150 DKK: Du skal betale moms, told og importgebyr

Det skal du lige være opmærksom på, når du handler. Som oftest er tingene dog så billige, at du hos samme forhandler ikke vil overskride bagatelgrænsen, så længe du køber småtterier. Du kan læse mere HER.

Hvad synes du om denne guide? Din feedback er altid velkommen 🙂

 

Måske vil du også kunne lide disse tips og guides:

Køb dit garn på nettet

Køb dit garn på nettet

Hæklede øjne

Hæklede øjne

Hækle i dobbelt garn

Hækle i dobbelt garn

24 comments

 1. Linda says:

  Dette er intet mindre end fantastisk, det er genialt lavet, lige hvad jeg havde brug for, tusind tak skal du have for det.

 2. Nynne Jakobsen says:

  Fedt, fedt, fedt med så pædagogisk en guide – tusind tak fordi du har gidet at lave den!

 3. Britta Lise Madsen says:

  Hvad jeg syntes om din guide …..; Jeg er dybt imponeret, både over selve guiden men også over at du har gidet og haft overskud til at hjælpe andre på denne meget udførlige måde.

  Du fortjener i den grad positiv feedback, også for dit site i det hele taget ……. her vil jeg “nok” komme til at hænge ud en del.

  10.000 tak for nu og for fremtidige indput. Du er bare for sej !

 4. Stine Frederiksen says:

  Hej Louise

  Sikke en fantastisk blog du har, den er jo helt igennem genial for en nybegynder som mig. Hvis jeg nu vil købe bamsefyld, hvad skal jeg så lede efter på ebay? Kan det svare sig?
  Hilsen Stine

 5. Ann-Charlotte Hansen says:

  Hej Louise.

  Jeg har lige i går handlet på eBay på din opfordring, men det var før jeg læste lige denne guide. Jeg har handlet via eBay.com. Alle varer fra Kina. Nu bliver jeg jo urolig for om der kommer ekstra omkostninger på for mig, pga. jeg har handlet via .com og ikke .co.uk. Ved du noget om det? På to af varerne stod der Free shipping og på den sidste var der omkring 15 kr i fragt. Jeg bruger PayPal ( og kan varmt anbefale det til dem, der ikke har det. Intet er nemmere). Det er helt ok hvis du ikke ved noget om dette. 🙂

  Hilsen Ann-Charlotte

  P.s. Ok Tusind tak for en fantastisk blog. Er sprit ny ud i hækleuniverset. 🙂

  • Louise says:

   Hej Ann-Charlotte

   Hvor dejligt, at du kan lide min side!

   Ift. at købe hjem fra Kina, så gælder det om at holde sig under grænsen på 80 kr. Ellers er det, der kan komme skat på. Så det er ikke ekstra fragt du skal bekymre dig om. Fragten er hvad fragten er.

   Jeg er desværre ikke ekspert, men nederst på siden, under guiden, har jeg klippet et stykke tekst ud, som forklarer det.

   Kh. Louise

   • Ann-Charlotte Hansen says:

    Hej Louise,
    Tak for dit svar.
    Bagatelgrænsen på 80DKK er jeg helt med på, jeg blev bare lige i tvivl om, om jeg lige pludselig ville blive opkrævet mere end jeg allerede har betalt.
    Men de 80DKK er jeg langt under. Så det var mest mht. fragt. 🙂
    Men nu vil jeg bare væbne mig med tålmodighed, og vente på mine varer fra Kina. 🙂

    VH Ann-Charlotte

 6. Monica Rosendal says:

  Jeg handler rigtig meget på ebay.com og ebay.co.uk. Og jeg bruger paypal, som er sikkerhed for at man kan få sine penge igen.
  Hvis du handler udenfor EU, ja som der skrives er bagatelgrænsen kr. 80 inklusiv forsendelse. Og nogen gange kan det altså godt betales sig at handle i usa selvom der kommer postdanmark gebyr kr. 150 på. Jeg har haft en enkelt dårlig handel(dårlig sælger), men fik min penge igen. Det kan klart anbefales, Og tak for at du skriver og laver en guide her

 7. Kristiane Laugesen says:

  Hejsa.. Ved du evt hvad man skal søge på, på ebay for at finde bjælder til rangler? Har søgt men kan ikke finde nogle så tænkte at du måske lige vidst hvad man skulle søge på 🙂 Tusind tak for en fantastisk blog! Begyndte at hækle for 2 uger siden, og har allerede lavet flere af dine opskrifter der er rigtig nemme og forståelige så tusind tak og glæder mig til flere 🙂

 8. Sabrina says:

  Hej 🙂
  Nu har jeg handlet meget på ebay osv.
  Jeg har prøvet at søge efter de clover hæklenåle. Ved du om de er ægte hvis det er indenfor EU ?
  Mvh. Sabrina

 9. Tina Lis Lauridsen says:

  Hej Louise.
  Jeg er super begejstret for din blok, som jeg netop har fundet! Jeg er tilflytter til Grønland, og har derfor ofte problemer med at finde forskellige artikler, og det er derfor dejligt med gode fif og opskrifter.

  Har du et godt bud på hvor jeg kan finde fyld til hæklede bamser, til en god pris og porto? Det kan nemlig være lidt dyrere at fragte til Grønland, og ikke alle forhandlere har levering hertil.

  Mvh Tina

 10. Marie says:

  Hej Louise,
  Dejlig blog ! – og dejligt opslag !
  Hvis du nu skal købe rangleklodser eller andre sjove ting til legetøj, hvad søger du så efter ? Jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan jeg køber rangleklodser eller uroer her 🙂

 11. Majke says:

  Hej Louise,
  Tusind tak for en fin oversættelse af, hvad nogle af tingene hedder. Ved du, hvad de der gennemsigtige suttekæde adaptere hedder på engelsk?

 12. Lene says:

  Hejsa.
  Tusind tak for en fantastisk guide.
  Ved hjælp af den har jeg fundet ud af at handle på Ebay – det er SÅ spændende med alle de lækkerier, dims og tingel-tangel. Jeg ELSKER det og selv min synes det spændende, mest af alt fordi det er sindssygt billigt 😀
  Men har du mon en ide om hvad jeg skal lede efter for at finde de der gennemsigtige plastik-ringe med små farvede perler, de bruges til baby-rangler. Hvad hedder de på engelsk?
  Mange hilsner fra Lene.

 13. Stephi A. says:

  Husk at opdatere denne side, nu der kommer nye regler for importvare udenfor EU 🙂
  Nu skal der betales told og moms af DET HELE

Skriv et svar