Inspirations-kædereaktioner og et net med kombihank er født…

Net til garn_18

Én af de første ting jeg fandt ud af, da jeg blev hækler var: jeg kan ikke undvære mit garn! Som i, virkelig ikke undvære mit garn. Der er derfor garanteret mere end ét familiemedlem eller ven, der har syntes det var lidt spøjst, at jeg til vores aftaler lige vuuuuupti hev et nøgle garn med tilhørende hæklenål op af tasken. Men, nu er jeg jo kvinde og vi kvinder er jo efter sigende stormestre i at multitaske, så jeg kan jo sagtens føre en samtale og hækle på noget simpelt på samme tid, skulle jeg mene…

Nå, men det var så taskegarnet. Værre bliver det straks, når jeg skal på længere ture. For så skal jeg jo have meget garn med. Som du måske har læst om HER, så var vi for nyligt en uge i Løkken. Og jeg havde udtænkt den snedigste plan! Foruden stash i diverse skabe, har jeg nemlig mit garn opbevaret i store, grå kasser fra IKEA. De dér, der er beklædt med sådan lidt hessian-tapet look-alike. Og sådan en skulle jeg da bare have med til Løkken! Vi skulle jo køre i bil, og så kan man jo bare fylde på, ikk’? Min kæreste og jeg havde dog noget forskellig opfattelse af prioriteter i pakningen af bilen. Og da golfbags, golfvogne, kufferter, mad, vin, gaver, sengetøj, håndklæder, sko og computer altsammen var pakket ind i vores stakkels Ford Fiesta, ja så var det lige som om der ikke rigtig var plads til min overdimensionerede garnkasse. Jeg var grædefærdig! For på den ene side, så kunne jeg jo godt se problematikken – der var virkelig ikke plads! Men på den anden side, så havde jeg jo lige set for mig, hvordan kassen med garn kunne flytte ind i sommerhuset, og hvor idyllisk det skulle være med den ved siden af sofaen i de sene aftentimer. Så den skulle bare med!

Efter lidt debatteren frem og tilbage, endte det med, at min (meget tålmodige) kæreste fik overbevist mig om, at det var en sløj idé at sidde med en garnkasse på skødet hele vejen til Nordjylland, så jeg ikke kunne ud af vinduet. Øv! Så, alt garnet måtte over i en pose… Og hvor idyllisk er det lige at have en pose stående ved siden af sofaen, kontra en hel, fin kasse? Not so much! Derfor besluttede jeg mig lige dér for, at jeg ville hækle et net til mit garn. På et tidspunkt.

Idéen fik dog lov at ligge passiv et par uger, indtil jeg på Instagram så, at dygtige Jeanette fra bloggen Lutter Idyl, havde hæklet et super fint net, inspireret af Tina fra bloggen Tich Tach og hendes harlekinstern. Og Jeanette konstaterede “Man kan da aldrig få for mange net”. Rigtigt! Så i en inspirations-kædereaktion lod jeg mig derfor inspirere og besluttede, at nu var det på tide at få hæklet det net! Jeg har tidligere hæklet et håndklæde (hvor jeg var inspireret af Tina // Tich Tach), men hvor jeg tvistede den til at lave lidt bogstavleg på håndklædet. Det kan du læse mere om HER. Så jeg fik lyst til at lave et net med bogstaver på. Jeg ville også gerne have et net, som jeg kunne bære over skulderen, men kunne samtidig se det snedige i, at jeg også bare kunne bære det i en hank. Så jeg røg i tænkeboks, og til sidst blev denne sag født. Vupti – et net til dit garn – med kombihank! Du kan finde opskriften lige HER.

God fornøjelse!

Net til garn_3Net til garn_2

 

2 comments

Skriv et svar