Spørgsmål og svar

Print Friendly, PDF & Email

Garn Grammatik

Siden jeg startede bloggen i marts 2014 er det gået stærkt med antallet af besøgende herinde. Rigtig stærkt! Det er jeg vildt stolt over, og jeg er meget taknemmelig for, at I har lyst til at komme på besøg. TAK! 🙂

 

 

Da jeg oplever at få utroligt mange henvendelser, har jeg dog besluttet mig for at effektivisere lidt. Det er smart for mig, fordi jeg så ikke behøver at sende det samme svar mange gange. Men det er også smart for dig, fordi du kan finde svar på nogle ting herinde, uden at du behøver at vente på mit svar.

Du finder derfor her lidt info og gode tips til at stille spørgsmål, og du kan måske også finde svar på det spørgsmål du måtte have! Hvis ikke, så er du selvfølgelig stadigvæk, som altid, velkommen til at skrive/kommentere med dit spørgsmål.

———————————————————————————-

HVORDAN SKAL JEG HELST KONTAKTE DIG?
Som det er nu, så modtager jeg henvendelser både på email, som kommentarer på bloggen, på Instagram, og på facebook. Det er alt sammen fint. Men jeg bliver så glad, hvis du bruger bloggens kommentarfunktion, når du har specifikke spørgsmål til en opskrift. På den måde kan mit svar komme flere end  dig til gode, for det kunne jo være, at andre derude støder på de samme udfordringer.

HVILKEN SVARTID KAN JEG FORVENTE?
Jeg har STOR forståelse for, at det kan være drønirriterende hvis man liiiige havde sat søndagen af, og man så går i stå med hækleprojektet og ikke kan komme videre, før jeg har hjulpet. Men jeg har oplevet et par gange at blive “rykket” for svar, inden for 1-2 dage, og nogle gange endda samme dag, og det må jeg indrømme, at jeg bliver en smule ærgerlig over…

Bloggen kører jeg i min fritid, og som de fleste andres kan den være begrænset. Jeg har også fuldtidsarbejde, familie, huslige pligter, stor have, fritidsinteresser, venner og omgangskreds, der skal plejes. Jeg rejser også på ferie, og jeg har også nogle gange brug for at holde www-fri.

Jeg har derfor ikke altid mulighed for at reagere så hurtigt, som en betalt kundeservicefunktion. Jeg gør hvad jeg kan for at svare hurtigt, men husk også, at alt herinde er gratis – og jeg giver min tid til dig, gratis. Jeg kan dog anbefale dig at tilmelde dig funktionen under kommentarfeltet, hvor du modtager en email, når jeg svarer. På den måde får du direkte besked og behøver ikke selv at bruge tid på at gå forgæves.

Alternativt har jeg selv oplevet, at der er rigtig god hjælp at hente i de to facebookgrupper “Hækle, hækle, hækle og andre hæklerier” og “Hæklepinden”. Folk er virkelig søde, og der er gode chancer for, at der er nogen der kan hjælpe dig med det du sidder med.

JEG HAR LIGE SKREVET EN KOMMENTAR, MEN NU KAN JEG IKKE SE DEN
Hvis det er første gang du kommenterer, så skal jeg lige godkende din kommentar, før den fremgår på siden. Når først du har én godkendt kommentar, så vil dine fremtidige kommentarer fremgå så snart du skriver dem.

JEG SØGER OPSKRIFTEN I EN ANDEN STØRRELSE / STØRRELSEN PASSER IKKE
Vi kender jo alle det, at vi er faldet over en helt fantastisk opskrift… og så findes den ikke i den størrelse, vi skulle bruge. Eller vi har hæklet et stykke tøj i str. 6 mdr., og så passer det slet ikke den 6 mdr. gamle baby. Pokkers! Jeg får derfor utroligt mange henvendelser, der går på, hvordan man laver en opskrift større/mindre (eller om jeg har mulighed for at gøre det) – eller om hvad der er gået galt på et stykke tøj, der nu har den forkerte størrelse.

Jeg er desværre ikke opskriftsdesigner, og jeg lever desværre ikke af at hækle. Jeg har derfor ikke mulighed for lige at trylle opskrifter om til en masse andre størrelser. Jeg ved heller ikke lige hvor mange masker, der skal slås op til en fod str. 32, eller en 5-årig, der er lidt stor af sin størrelse. Og jeg kan ikke altid lure ud fra et billede, hvorfor dit stykke tøj nu ikke har helt den ønskede størrelse.

Mit svar på alle disse forespørgsler er derfor altid rimelig generelt, og det er altid det samme. Det svar deler jeg meget gerne med jer:

1. Generelt
Din hæklefasthed har utroligt meget at sige, når du hækler tøj. Prøv bare at følge linket HER og se med egne øjne. Hvis det stykke tøj du har hæklet derfor er for småt/stort, så er det ikke utænkeligt at det har at gøre med din hæklefasthed. Husk derfor altid at måle efter undervejs, om din fasthed passer. Enten med den fasthed, der er angivet – eller endnu bedre, hvis muligt – på selve barnet. Husk at der også lige skal være plads til en vask og en snas vokseværk hos modtageren…

2. Hav de præcise mål!
Når jeg hækler til de små, så beder jeg som oftest moderen om at måle et stykke af podens tøj. Fra sidesøm til sidesøm under armene, og fra skulder til bund. Herefter sørger jeg for at måle efter undervejs på mit hækleri, så det passer. Betyder det så ikke at man nogle gange må trævle op, når man er kommet i gang med at hækle? Jo, det gør det! Men det synes jeg stadig er bedre, end at levere et stykke tøj, der er for stort – eller endnu værre, for småt (gys!). Hvis det hæklede er en gave, må du sætte din lid til den hæklefasthed, der er angivet i opskriften.

3. Hækl en størrelse større/mindre
hvis der findes en sådan. Det betyder jo reelt set ikke noget, om din baby er i en størrelse 12 mdr., selvom han/hun kun er 6 mdr. gammel. Bare den passer.

4. Brug en større/mindre hæklenål.
Det er en nem måde at “skrue” lidt på størrelsen. Ikke markant, for så kan der være uregelmæssigheder ift. længde osv., men hvis du bare liiige vil justere en anelse, så er hæklenålen et godt sted at starte. Det er også den, du kan skifte ud til en større/mindre størrelse, hvis din hæklefasthed ikke helt passer til den, der er indikeret i opskriften.

5. Opskalér/nedskalér opskriften.
Dette kan være den lidt mere bøvlede løsning, da du selv skal i gang med matematikken. Men det er desværre også den eneste løsning der er, hvis du vil hækle en opskrift i en størrelse, der ikke er angivet. Når du op-/nedskalerer, skal du overordnet gøre det efter dette princip:

Opskriften angiver (tænkt eksempel):
Str. 6 mdr.: slå 16 lm op (…) hækl 6 m, herefter 2 fm i samme m, hækl 8 m.
Str. 12 mdr.: slå 20 lm op (…) hækl 8 m, herefter 2 fm i samme m, hækl 10 m.
Str. 18 mdr.: slå 24 lm op (…) hækl 10 m, herefter 2 fm i samme m, hækl 12 m.

Du vil gerne hækle str. 0-3 mdr.:
Du skal nu nedskalere proportionelt. Dvs. tag udgangspunkt i de størrelser, der allerede er givet. Så din opskrift ville se således ud: Str. 0-3 mdr.: slå 12 lm op (…) hækl 4 m, herefter 2 fm i samme m, hækl 6 m.

Du vil gerne hækle str. 24 mdr.:
Du skal nu opskalere proportionelt. Dvs. tag udgangspunkt i de størrelser, der allerede er givet. Så din opskrift ville se således ud: Str. 24 mdr.: slå 28 lm op (…) hækl 12 m, herefter 2 fm i samme m, hækl 14 m.

HUSK at måle efter undervejs, og vurdér om alt ser rigtigt ud! Det er nemlig ikke altid bare sådan liiiige at skalere op og ned. Fx er det jo ikke sikkert, at en halsudskæring skal være voldsomt meget større til en 5 årig end til en 2 årig, selvom en opskalering af opskriften ville gøre dette. Så brug din sunde fornuft også. Og hvis det hele bliver for bøvlet? Så er det nok smartere at prøve en anden opskrift…

Hvad så hvis opskriften kun findes i én størrelse, så kan jeg jo ikke skalere op/ned?
Nej, det kan du desværre ikke… I så fald er du nødt til at prøve dig frem og måle flittigt undervejs!

JEG KAN IKKE HUSKE HVORDAN JEG LAVER EN XX-MASKE
Det er der heldigvis råd for. I alle mine opskrifter har jeg et afsnit i begyndelsen, der hedder “HVAD SKAL JEG KUNNE”. Under dette afsnit sætter jeg altid alle masker ind, og de har alle et hyperlink, som du kan trykke på. Dermed kommer du til en side, som viser dig – både i tekst og billeder – præcis hvordan masken skal hækles. Alternativt kan du finde alle masker HER, under afsnittet “Åh nej, jeg er gået i stå” >> “Masketyper”.

JEG VILLE GERNE FINDE EN OPSKRIFT PÅ…
Jeg får en del forespørgsler på om jeg vil hjælpe med at finde en opskrift på et specifikt hækleri. Det har jeg desværre ikke mulighed for at hjælpe med. Google er min ven, når det kommer til opskrifter, og han vil sikkert også gerne være din 😉

Men jeg vil rigtig gerne dele med dig, at jeg selv finder rigtig mange opskrifter på Ravelry. Hvis du foretrækker opskrifter på dansk, så har DROPS også et solidt udvalg af gratis opskrifter!

———————————————————————————-

Jeg håber, at du har fundet svar på nogle af dine spørgsmål herinde! Hvis ikke, så er du stadig – og altid – meget velkommen til at skrive til mig!

Kh. Louise 🙂

67 comments

 1. Line says:

  Hej.
  Tak for god inspiration 🙂
  Kan du hjælpe mig med en stangmaske bag om nålen? Kan simpelthen ikke finde hjælp til det nogen steder.
  Hilsen Line.

 2. Elsebeth says:

  Hejsa.
  jeg har igennem længere tid været igang med Olaf. Men jeg kan ikke få hovede til at gå op.

  Mangler der ikke 4 rækker efter række 30, for at det går op med det antal man hækler udad og indad igen. Og for at man kan nå helt ind til hovedet igen når man folder?

  Og tak for en fin inspirerende side 🙂

  Kh. Elsebeth

  • Louise says:

   Hej Elsebeth

   Jeg skulle ikke mene, at der mangler noget i opskriften. Olaf er blevet hæklet et utal af gange, men lige det du skriver, har jeg ikke hørt før. Hvis det kommer til at passe på din Olaf, at du tilføjer nogle rækker, så synes jeg dog bare at du skal gøre det 🙂

   Håber han bliver rigtig fin!

   Kh. Louise 🙂

  • Louise says:

   Hej Elise

   Jeg svarede dig på det samme spørgsmål for en uge siden, da du lagde dit spørgsmål under “Kontakt” 🙂

   Jeg har desværre ikke mulighed for at hjælpe med at hækle på bestilling. Men jeg håber, at du kan finde én god ven, der kan hjælpe dig!

   Kh. Louise

 3. Hanne says:

  Hej Louise –

  Tusind tak for inspiration og hjælp. Du er virkelig dygtig.
  Jeg er dybt forelsket i det lyserøde hjerte du har øverst på din side… har du en opskrift på det?
  På forhånd tak,
  Venlig hilsen Hanne

  • Louise says:

   Hej Hanne

   Tusind tak skal du have! 🙂

   Lige præcis dét hjerte har jeg ikke en opskrift på. Men, jeg har en opskrift på et hjerte – det finder du under pynt og kanter.

   Kh. Louise

 4. Tina westermann says:

  Hej.
  Tak for de gode fif til aben. Det var en stor hjælp, og min abe er bare blevet så sød og fin.
  Jeg skal lige høre dig, om min hjerne kører den forkerte vej i dag, eller…….?
  Det drejer sig om afsnittet med montering af hovedet, punkt 2. Der står:

  2. Når du syr det ovale øjenstykke på, så vær opmærksom på, at du kun hækler i de bagerste masker. Således vil din syning blive skjult.

  Du mener sy og ikke hækle, gør du ikke?

  Tak for alle de skønne opskrifter i øvrigt.
  Mange hilsner
  Tina

  • Louise says:

   Hej Tina

   Der var én med skarpe øjne! – Skarpere end mine i hvert fald. For jo, der skal selvfølgelig stå ‘syr’.

   God dag!
   Louise 🙂

 5. Pia Laursen says:

  Hejsa.
  Det er nogle fine ting du laver.
  Jeg vil gerne høre hvor køber du de sorte sikkerhedsøjne til kay bojesen abe, og hvad str. er de?
  Hilsen Pia 🙂

 6. Helene says:

  Hej Louise
  Jeg læste din sidst indlæg her til aften, og jeg er simpelthen nødt til at, give dig den aller største respekt, du gør det helt rigtigt, nemlig, at tage kontakt til rette hvedkommende, og det er sååååå meget ikke iorden, det hun gør.
  Jeg håber ikke du lader dig påvirke alt for meget af de negative “brugere” ( selvom det nok er svært).
  Vi er mange der sætter stor pris på din side, og dit, store arbejde.
  Mit første rigtig helt færdig projekt, var dig Olaf, og jeg har niårs to meget stolte børn

 7. Anne says:

  Hej Louise,
  Jeg er forholdsvist ny på din dejlige side, men jeg har et lille ønske 🙂
  Jeg er bestemt ikke en erfaren hækler, men jeg ville gerne give mig i kast med nogle nemme opskrifter.. men nu har jeg ingen børn, eller omgangskreds med børn.. så mit ønske er om du ikke ville se om du kunne komme på nogle flere ting der ikke var til børn men måske lidt mere til en 23 årig der er blevet bidt af hækling 😀
  dine designs er SÅ fede!

  knus Anne

  ps. er ked af at høre din larve har fået sig en tur i svindel suppen.. respekt er åbentbart noget der ikke er en selvfølge..

  • Louise says:

   Hej Anne

   Dejligt, at du er glad for siden! Og du har da ret – lige i øjeblikket er det temmelig baby-agtigt herinde, da jeg er gravid og hækler på livet løs til den lille 😉

   Havde du mon tænkt på nogle specifikke ting du godt kunne tænke dig opskrifter på? Ikke at jeg kan love kreationerne, men bare for at få lidt inspirationsidéer?

   Kh. Louise

   • Anne says:

    Hej Louise,
    Ej men det er da også en god grund til at hækle den slags 🙂

    Jamen jeg er vild med dine tæpper, men jeg tænkte måske også noget mere ligesom vasen sådan indretningsmæssigt eller ting til soveværelset 🙂 ellers har jeg set på pintrest at nogle laver pandebånd og hårbånd.. men det er sørme svært at tænke på ting kan jeg godt se hehe 😉

    kh Anne

 8. Astrid Ellemo says:

  Kære Louise

  Jeg er blevet henvist til dig af Mette fra Farmorfabrikken, som jeg skulle hilse
  dig fra 😉

  Jeg henvender mig som redaktør på BrandMovers, et lille mediehus i Borgergade i København, da jeg er på udkig efter en, som kunne tænke sig at blogge om at strikke eller hækling. Ideen er, at du skal poste nogle ideer på vores blog, som generer trafik hos vores kunde Ikast Etiket.

  Vores budget er ikke synderligt stort, men du vil kunne få et honorar for hvert blogindlæg, ligesom dine udgifter til materialer vil blive dækket. Hvis du selv har en blog, vil samarbejdet naturligvis sørge for en masse trafik retur til din egen blog, da alle dine indlæg vil være forsynet en biografi om dig med billede og link til din blog eller hjemmeside, så du vil få masser af personlig branding ved at poste blogindlæg i dette regi.

  Hvis det er noget for dig, så er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan tale videre om det. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

  Med venlig hilsen
  Astrid Ellemo, 22 23 52 53

 9. Louise Rud says:

  Hej Louise,
  Det er en skøn side, du her har – både for mig, som er nybegynder, men garanteret også for andre mere erfarne hæklere.
  Det er drønærgerligt, at der fra enkelte ikke er respekt om dit arbejde og dine opskrifter. Jeg synes, det er fedt og helt i orden, at du “slår fra dig” og forsøger at råbe dem op, som ikke kan finde ud af, hvad der er mit og dit.
  God vind fremover, jeg glæder mig til at se, hvad der fremadrettet kommer på siden 🙂
  Hilsen Louise

   • Dorthe Pihl says:

    Hej Louise
    Må vi (www.challengedenmark.dk) henvise til din halvstangmaske hue fra Rhondda – dvs må vi henvise til din blog, hvor opskriften står. Vi opfordrer deltagerne til at hækle – efterfølgende sælger vi huerne, hvor indtjeningen ubeskåret går til Dansk Røde Kors. Dansk Røde Kors møblerer en strikke/hækle lounge til vores event den 13/6-15 i Billund.
    VH Dorthe fra Odense

    • Louise says:

     Hej Dorthe. Det må jeg desværre ikke sige ja til, da det ikke er min opskrift. Jeg har blot oversat den. I er derfor nødt til at hive fat i opskriftsindehaver, som jeg også linker til. Mvh. Louise

 10. jeanett says:

  hej kan du fortælle mig hvordan jeg forskyder maskerne når jeg hækler rundt? jeg vil gerne hækle en kasket.har lavet en der ender op i 160 m.fm.og derefter tager jeg ind igen til 128m..men den bliver 8 kantede…og jeg forstår ikke hvordan jeg forskyder…mvh jeanett

 11. Ulla says:

  Hej Louise.

  Da jeg er frivillig i som kasser i en lokalgruppe i KFUM. Har jeg også påtaget mig den opgave at finde alternativer til indtjening.
  De har et julemarked hvert år.
  Og mit spørgsmål er nu; Hvis jeg hækler en af dine opskrifter og donerer 100 % til deres bod.
  Må jeg dette?
  Jeg er godt klar over du har coppywright på dine ting, det er derfor jeg spørger. Da det ikke er for at jeg vil tjene en eneste kr på arbejdet med donere så de kan få penge i kassen.

  Venlig hilsen Ulla.

  PS: FED side du har, med mange lækre ting!!

  • Louise says:

   Hej Ulla. Tak for din henvendelse. Hvilken opskrift tænker du specifikt på? Det er nemlig ikke alle opskrifter hvis copyright jeg råder over. Kh. Louise 🙂

 12. Ann-Marie Brandt says:

  Hej!
  Undrar, om jag använder mig av Dina fina ögon på amigurumi som jag säljer, är det ok?
  Det sker i en väldigt liten skala.
  Kunde ju bara göra det utan att fråga, men vill ha “ryggen fri”!
  Mvh Ann-Marie Brandt

 13. Britta Stie Thomsen says:

  Hejsa..

  Først vil jeg lige rose din fine side, og det væld af lækre opskrifter..

  Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig med en opskrift???
  Jeg søger opskrift på hæklede grydelapper, dem hvor der ligesom er en stjerne ude i kanten, men hæklet fast inde i midten.

  Jeg har selv mange opskrifter, nogle af dem er gamle, for de stammer fra min farmor af, så skulle du mangle en opskrift, kan det jo være jeg kan hjælpe dig.

  Tak.

  Mvh Britta

 14. Marie says:

  Hej,

  Har du en nem hækle opskrift på nogle søde baby sko/sokker/ futter hvad man nu kan kalde dem?! 🙂

 15. Vibeke Deleuran says:

  Hej Louise.
  Jeg har forgæves forsøgt at hækle en køredragt som en stjerne.
  Har du nogle god forslag til det?

 16. Vibeke Deleuran says:

  Hej Louise.
  Jeg har forgæves forsøgt at hækle en køredragt som en stjerne.
  Har du nogle god forslag til det?
  Vibeke

 17. Sarah says:

  Hej Louise,

  Jeg er kæmpe fan af din side, det er den der fik mig i gang med at hækle i foråret, så tak! 🙂

  Jeg har til gengæld et spørgsmål som jeg håber, at du kan hjælpe med. Jeg har fundet og lavet en stående elefant (http://www.amigurumitogo.com/2014/05/Elephant-free-amigurumi-pattern.html), men vil så gerne lave en der bliver noget større og har derfor købt en hæklenål i str. 10 mm og en i 12 mm, og nu til spørgsmålet: Kan du hjælpe med en hjemmeside hvor man kan finde garn (gerne billigt) til så store nåle? Jeg har kigget på ebay og amazon, men er nødt til at læse alle beskrivelser på produkterne, så håber lidt, at du kan hjælpe med enten en hjemmeside, garntype eller specifikke søgeord der kan hjælpe mig til at finde det store garn 🙂

  På forhånd mange tak!!!
  Sarah

 18. Maria says:

  Hej Louise,

  Jeg er nybegynder så ved ikke om det bare er mig der kludrer i det men når skal skal lave Larven Lailas krop, bliver den super krøllet… Det er vel forkert? 🙂

  Har prøvet Mange gange nu… hjælp!

  På forhånd tak for hjælpen

  Maria ☺

 19. Pia says:

  Hej Louise leg er ved at lave en opskrift på en kat. Ville høre om det er ok med dig, hvis jeg bruger din skrå katteøjene opskrift i min opskrift . Jeg vil selvfølgelig henvis til din side og navn. Med Venlig Hilsen Pia

 20. Lone says:

  Kære Louise
  Jeg er nybegynder i hækling, men er gået i gang med Kay Bojesen fugl, har lavet kroppen og skal nu til hovedet.
  Der står i opskriften, at der startes med en magisk ring med 3 fastmasker og det går også fint. Men da det er så få masker, og jeg dernæst skal lave to fastmasker i hver, går det galt.. jeg har utrolig svært ved at se hvor maskerne er som jeg skal hækle i – har du et godt råd? Det bliver nærmest blot til en lille rund kugle og bestemt ikke pænt. mvh Lone

 21. Michella. says:

  Hej Louise.

  Er der en hækle opskrift på Kay Bojesen, Turtelduerne og hesten?

  Venlig Hilsen Michella.

 22. Conny says:

  Hejsa er det kun mig som ikke kan få maske antal til at gå op i benene efter mit regnestykke går den gal med 4 i omkreds den går gal fra omgang 14 eller er det bare mig?

 23. Jonas says:

  Hej Louise

  Jeg er af omveje nået frem til din side, som jeg synes er rigtig fin.
  Jeg påtænker at give min kæreste et “startsæt” til at komme i gang med at hækle. Jeg har ikke kunnet finde noget på dine sider, og jeg ved desværre intet om hækling 🙂 Heller ikke en googling har hjulpet mig.
  Det skulle vel ikke være sådan, at du kunne give en hurtig liste over udstyr, hun skal bruge for at komme i gang? Eventuel et link til en liste 🙂

  På forhånd tak
  Jonas

 24. Siv says:

  Hej..
  faldt over din side i jagten på en Lise dukke (kaj og Lise)
  Jeg så et billede af en kaj og en lise dukke, men jeg kan ikke finde opskrift på din side – er det noget du har?
  vh Siv

 25. Kathrine says:

  Jeg har en del akrylgarn liggende, og kender nu 2 der venter sig med en lille baby. Kan jeg hækle noget ud af akryl garnet enten direkte til babyen, eller som pynt (fx uro, pynt til barnevognen eller andet)? 🙂

 26. Jeanette says:

  Hej. Ang. Kajs vest, den har du lavet, ikke? Jeg har en opskrift, hvor der står jeg nu skal hækle de 3 dele sammen.. starte med at hækle 2 fm sm, 9 fm over 1. forstykke, 1 lm osv. Det er ikke sådan, du har nogle flere billeder af arbejdet undervejs? Jeg forstår nemlig ikke helt, hvad der menes :/
  Hilsen
  Jeanette

 27. Maria says:

  Hej Louise .
  Tak for en fed side at finde opskrifter på.
  Jeg har googlet flere gange hvordan man gør en opskrift størrer Da jeg bare ikk forstår alt det deligt noget. 🙁

  Jeg håber virkelig du kan hjælpe mig
  Hilsen Maria

 28. susanne thomsen says:

  tak for en nem opskrift på terningen…den var jeg kun to dage om at hækle…går igang med slangen om lidt…go dag

 29. Mette says:

  Hej.
  Du har en ugle på en af dine suttesnore har du opskriften på den?, for kan ikke finde den nogle steder :S

  mvh Mette

 30. Nina kjær says:

  Hej
  Jeg vil rigtig gerne hækle et tæppe i afrikansk blomst
  Jeg ville give det som gave til min svigerinde der har fødselsdag i oktober
  Men hvormeget garn skal jeg regne
  Ca.
  Til et slumretæppe

 31. Simone says:

  Hej Louise,
  Mange tak for en super side.
  Har brugt mange af dine ideer og opskrifter og du har fået en meget ikke-kreativ og tålmodig person til at elske at hækle. Så tak for det!
  Jeg har lige et spørgsmål til hvis man gør hvis man er i gang med at hækle også løber tør for garn på nøglen, så man skal til at tage hul på en ny, hvordan går man det så man får det bedste resultat?
  På forhånd tusind tak.

 32. Edda Juul says:

  Jeg kunne godt tænke mig din opskrift på det lille søde hjerte der markerer din forside. Der er mange forskellige slags, har søgt, og har prøvet mange opskrifter, din ser bare så tæt og perfekt ud. Bare når du får tid en gang.

 33. Sarah says:

  Ville hækle en trøje i en større str. Så har øget antal masker. Men skal jeg også øge antallet hver gang jeg skal øge med flere masker. Eks siger opskrift at jeg skal øge med 2, men hvis jeg går en str op skal jeg så øge med 4? Eller hvordan?

 34. Eva Sommermark says:

  Hej Louise,
  Jeg har fået udfordringen fra min svigerinde, om jeg vil hjælpe hende, da hendes svigerdatter ønsker sig en hæklet Cirkeline og find Holger til til sine børns 2 års fødselsdag i april. Jeg kan finde Holger opskrift men ikke Cirkeline. Har du en i støbeskeen jeg må bede om?
  De bedste hisner med tak for super opskrifter.
  Eva

 35. Dorte Frost says:

  Hej Louise
  Jeg vil rigtig gerne hækle en studenterhue til min datter, som bliver student til sommer. Har du nogen erfaring med det?
  VH Dorte Frost

 36. Josefine says:

  Hej Louise.
  Du har en opskrift på en supersød hæklet cardigan med hætte (under mellemsvære). Men hvor meget garn (eks.fra DROPS merino) kan man forvente at skulle bruge til en str. 24 måneder?

 37. Tina says:

  Hejsa. Hvorfor kan jeg ikke hente opskriften på kaj ? Siden eksistere åbenbart ikke når man trykker hvor der står her.
  PS du har vel ikke opskriften på en cykel ???
  Hilsen Tina

 38. Tina says:

  Hej først skal du have et stort TAK for din hjemmeside og dit store arbejde men har desværre lige et spørgsmål til dukken Samira

  Den dråbeformet ting man skal hækle til håret hvor bruger man den sidder og fumler på alle mulige måder men nu det til til at få hjælp?

  Vh

  Tina

 39. Jeanette Nielsen says:

  Hej Louise.

  Jeg er helt nybegynder i hækling og er nu begyndt på mit 2 projekt, som er larven Laila. Jeg har et spørgsmål til garnet, fordi begge min projekter er blevet mindre end hvad du beskriver og især larven er helt skør. Jeg har bare startet med garn fra søstre grene, for at se om det var noget jeg gad, det her hækling, og jeg er heldigvis blevet ret bidt af det. Men nu er jeg træt af det garn, for alt bliver mindre end dine. Så kan du forklare om der er forskel på garn og hvorfor noget hedder 4/8 og andet 8/8??

  Hvad anbefaler du man bruger? 😀
  Fantastisk hjemmeside og flotte opskrifter! 😀

  Hilsen
  Jeanette

 40. Lone says:

  Hej
  Jeg er vild med African Flower Square og du har lavet en fantastisk forklaring hele vejen igennem, men du nævner ikke, hvordan du har valgt at sy dem sammen. Måske med en demonstration.
  Venter spændt på dit svar.

 41. Marie says:

  Etui til hæklenåle – med plads til det hele. Jeg kan ikke se hele opskriften på den her. Den kunne jeg godt tænke mig til en venninde. Mvh Marie

 42. Charlotte says:

  Hej
  Jeg har netop lavet dit babytæppe med muslinger…..WOOOOOOW det er blevet mega flot – nemt at arbejde med, og fantastisk udførlig opskrift.
  Har aldrig fået så mange rosende ord for et projekt som dette. tæppet er til min ældste søn og svigerdatter som venter deres første barn, så mon ikke jeg kommer til at lave to mere til de to yngste osse.
  Tæppet er unikt fordi det er vendbart, et smukt mønster og rammen med kanten gør det feminint 🙂

Skriv et svar