Midsommer-magi og fødselsdagsteorier

Midsommerhimmel_1

Jeg har noget helt særligt med midsommer. Det er som om, der altid kryber lidt ekstra varme ind i hjertet, når vi futter hekse af, og på Shu-Bi-Dua’sk synger af vores lungers fulde kraft om, hvor meget vi elsker vort land. Nu er jeg så bare heller ikke et vintermenneske. Som i overhovedet ikke! Jeg trives bare bedst med lys, varme, solskin og fuglefløjt – og sådan har det alle dage været.

Jeg har faktisk også en lille teori om, hvorfor nogle mennesker foretrækker visse årstider frem for andre. Teorien er bygget på min helt egen, og meget (lidt) videnskabelige undersøgelse, hvor jeg, hver gang snakken falder på vinter-tungsind (som mange jo lider af) har luftet teorien. Og indtil videre holder den faktisk nogenlunde stik.

Teorien er helt enkel: man er størst fan af den årstid, man er født på. Alle årstider har jo deres charme, på hver sin måde. Men det er som om, at hjertet banker lidt ekstra for den sæson, hvor man første gang sagde hej til verden.

Vinterbørn elsker den særlige stemning, der er i december og nyder de frostklare dage, hvor kulden bider i kinderne og sneen knirker under støvlerne.
Forårsbørn
er vilde med, når alting springer ud, fuglene begynder at teste de rustne stemmebånd, og der skal klippes gækkebreve.
Sommerbørn
elsker de lange, lyse nætter, stranddagene, duften af grill og biernes summen.  
Efterårsbørn
er vilde med de 1000 farvenuancer på træerne, de store sprøde æbler, duften af tung og muldet skov og overgangen mellem varmen og vinterens komme.

Jeg siger på ingen måde, at min teori rammer plet på alle. Men jeg har oplevet, at den gør på mange! Om der så ligger et eller andet videnskabeligt bag – eller om det måske bare er fordi den årstid minder os om barndommens fødselsdage, ja det må stå hen i det uvisse… eller voksenlivets fødselsdage for den sags skyld. For ja, man kan faktisk godt gå meget højt op i fødselsdag, selvom man fylder 36 år lige om et par uger…! (citat: Louise, ca. 12 år, når det kommer til fødselsdage).

Mens jeg bringer et billede af midsommerhimlen, som lyste mod mig uden for vores stuevindue fredag aften kl. 23.15, samt lidt stemningsbilleder fra vores børne-Skt. Hans i haven her til aften (med hjemmelavet, lidt alternativ heks, snobrød, pølser og skumfiduser), så kan du jo fundere over, om min teori passer på dig. Hvornår er du født? Og hvad er din yndlingsårstid?

God Skt. Hans til alle derude!

Sankt Hans_1

Sankt Hans_2

 

Sankt Hans_4

 

9 comments

 1. Gitte says:

  Jeg må tilslutte mig din teori,jeg er født i oktober og elsker når sommeren går på held,da er mine morgenture med hunden helt klart dagens højdepunkt , den milde lidt kolde morgenluft uhm :))

 2. Line - alleelskeragnes says:

  Hej Louise,
  Jeg er vist til alle årstiders charme, men jeg ELSKER forår og sommer – og jeg er fra maj måned. ^_^ Så har du lidt til statistikken…
  Tillykke med fødselsdagen lige om lidt! Hvis du er 12 år er jeg 10 – og jeg er helt 10-års barnlig i forhold fødselsdag.
  Det ser i øvrigt

 3. Line - alleelskeragnes says:

  Eh…det går altid galt i kommentarfeltet via iPad! Nåmmen jeg ville bare slutte kommentaren med at skrive at jeres Skt.Hans så hyggelig ud. Jeg selv sad og kæmpede med en sort tråd, der blev ved med at dele sig og en magisk ring, der bare ikke ville blive starten på et rasleæg (som set hos Garnkusserne.dk). Du ved…

  Kærligst, Line

  • Louise says:

   Hehe, magiske ringe og rasleæg, skal man ellers ikke kimse af! Men lidt ærgerligt, at du lige har haft fødselsdag, for ellers ville jeg da nok kaste lidt sort (ikke-trævlende) garn i din retning 😉

   Er i øvrigt glad for, min teori stadig holder stik 🙂

   Kh.

Skriv et svar