Nostalgi i nye klæder

Vimpelranke_lille_10

Ude hos mine svigerforældre har der i en del år stået en herlig skønhed gemt væk i kælderen. En Junoseng! Af nogle bedre kendt som en “Lilleperseng”. Sengen er så smuk, og der var aldrig nogen tvivl om, at det var i den, at vores lille ny skulle sove. Men det var faktisk ikke kun det, at sengen var så fin (efter min mening), der gjorde, at det glædede mig helt vildt, at vi kunne lægge vores lille datter i den. Nej, det er sengens historie, der får mit hjerte til at slå et lille slag over og juble af glæde.

Sengen flyttede nemlig ind hos mine svigerforældre i 1972, da min svigermor ventede sig med min kærestes storebror. Således blev han det første barn i familien, der blev puttet i sengen. Fire år senere, i 1976 blev min kæreste lagt i barnesengen for første gang. Sengen fik så en ‘lille’ pause på 28 år, indtil min kæreste i 2004 ventede sin første datter, sammen med sin eks-kæreste. Min ældste bonusdatter blev således det 3. barn i familien, som kunne sove sødt i sengen, og to år efter hende fulgte lillesøster, som det 4. barn, der blev lagt i sengen – i 2006.

Jeg synes det er SÅ fin en historie. Og endnu finere er det, at der på lamellerne i bunden af sengen er skrevet navne og datoer for hvornår alle børnene for første gang sov i sengen.

Vi fik sengen ud til os, da vi havde fortalt nyheden om, at vi nu havde en lille på vej. Man kunne virkelig godt se på sengen, at den har nogle år på bagen. Den var skrammet i malingen og havde lidt hakker her og dér. Så vi valgte at give sengen en lille make-over. Den har derfor nu været en tur til autolakerer, og den er blevet SÅ fin! Helt neutral i hvid. Men stadig med patina i form af lidt hakker her og der, som nu bare er ensfarvede. Og så valgte vi selvfølgelig, at lamellerne IKKE skulle males. Så i bunden af sengen er lamellerne stadig i original træfarve, og med rester af den oprindelige turkise maling, så man både kan se sengens farvehistorie, men også navne-historien skrevet i bunden.

Nu glæder jeg mig bare helt usandsynligt meget til maj, når vi for første gang kan vise vores lille datter sengen. Også selvom hun jo nok ikke kommer til at sove i den fra dag 1… 😉

Sengen er sat på plads i værelset, og jeg har nu udsmykket den med en lille, sød vimpelranke af eget design. Den finder du en opskrift på lige HER.

Junosengen før makeover:
Junosengen_1

 

Junosengen efter makeover:
Vimpelranke_lille_14 

6 comments

Skriv et svar