Reklamepolitik

Print Friendly, PDF & Email

Da jeg startede min blog havde jeg en illusion om, at jeg ville have en blog, som ikke var forurenet af reklamer, og hvor alle opskrifter var gratis.

Gratis er godt, men det gik hurtigt op for mig, at jeg faktisk brugte umanerligt mange penge på garn. Garn, som blev brugt til at hækle kreationer, som jeg kunne lægge ud til gratis afbenyttelse. Så det endte med at blive gratis for mine læsere, dyrt for mig (og her skal vi slet ikke begynde at udregne ‘arbejdstimer’ til vedligehold af bloggen, foruden hæklingen).

Da jeg derfor på et tidspunkt modtog en henvendelse om annoncering på min hjemmeside, begyndte jeg at undersøge det lidt nærmere. Der er jo mange måder at tjene lidt håndører til bloggen på, men dét, der fungerede for mig, var “affiliate marketing” og Google AdSense.

Hvad betyder det for dig?
Det betyder for dig, at du på min hjemmeside vil kunne se nogle bannerreklamer, der kører. Ligeledes vil jeg nogle gange henvise til forhandlere via links (kaldet affiliatelinks). Det kan typisk være på garn og hækleudstyr og jeg vil altid skrive, når der er tale om affiliatelinks, da jeg også ofte henviser til forhandlere, som jeg bare godt kan lide – og hvor jeg ikke får kommission af salget. Affiliate reklamerne er nøje udvalgt af mig, og de er udelukkende for firmaer og virksomheder, som jeg mener kunne være relevante for min gennemsnitslige læser. Google AdSense reklamerne kører til gengæld via nogle (sikkert smarte) algoritmer, der kan identificere hvilke reklamer, der skal vises, baseret på indholdet af siden her. Jeg kan derfor ikke garantere, at de altid rammer 100% plet.

Hvad betyder det for mig?
Hvis du klikker på én af affiliate reklamerne og efterfølgende vælger at købe noget hos pågældende virksomhed indenfor et vist antal dage, så får jeg en lille kommission. Prisen for dig er den samme. Hvis du klikker på Google AdSense reklamerne får jeg et beløb pr. klik. Og vi taler altså ikke formuer, men helt ned til 1 øre pr. klik, sååå….

Det drejer sig alt i alt om håndører for mig, og det er ikke noget, der på nogen måde kan gøre mig rig. Det skal det heller ikke – men det kan måske fungere som et lille tilskud til noget mere garn. På den måde kan jeg holde bloggen kørende med endnu flere gratis opskrifter – til dig!

Jeg kalder det win-win, og jeg håber, at du er enig! 😉

2 comments

Skriv et svar