Varme hjerter og kølige sommeraftener

Bolero_1Med lige så stor intensitet som Mindfulness bølgen (eller som en afstikker af samme), så er der i øjeblikket enormt stor fokus på det med at “leve i nuet”. Vi må ikke dvæle alt for meget ved den fortid vi alligevel ikke kan ændre. Og vi må i hvert fald ikke altid have spidsen af en snudestøvle ind i fremtiden. Vi skal være her. Nu. Og det giver jo god mening, det der med at være til stede og nyde livet nu og her, ikk’? Tusindvis af citater (og måske lige så mange tatoveringer) har netop dette “carpe diem” budskab som essentielt centrum.

 

 

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans” (John Lennon).

“Enjoy the little things in life, cause one day you might look back and realize they were the big ones” (Ukendt).

Yes, yes – jeg ved det godt! Og for mit eget vedkommende kan jeg da sige, at jeg øver mig. Øver mig på dybe vejrtrækninger, fokus, opmærksomhed og tilstedeværelse – nu! Men…… jeg er også bare en person, som får SÅ meget energi af at glæde mig til ting. Og jeg glææææææææder mig til sommer. Sommer i vores nye hus med snobrødsaftener, rødvin, fuglekvidder, gæster, højt til himlen og vilde haveslanger med iskoldt vand på alt for varme dage. Så er jeg jo faktisk ikke i nuet, når jeg glæder mig. Ikke lige dér, hvor jeg sidder og hækler en bolero til ét af bonusbørnene – til at lune hjerterne om havebålet på én af disse sommeraftener. Men jeg synes også det er helt okay. Okay også at finde glæden ved at titte ind i fremtiden og vide, at den gemmer på en hel lille skattekiste af vidunderlige stunder. Nemlig!

Læs mere om opskriften HER 🙂

Skriv et svar