Halvstangmaske hue – i alle størrelser

Print Friendly, PDF & Email

Halvstangmaske hue - i alle størrelser_4

Denne skønne hue faldt jeg over på Pinterest og pinnede den til en “husk-lige” opslagstavle. Da jeg så en dag sad og kiggede min opslagstavle igennem fandt jeg ud af, at jeg faktisk havde pinnet variationer af selvsamme hat tre gange! Det måtte jo være et tegn om, at jeg skulle hækle den! Min glæde blev derfor også stor, da jeg klikkede mig videre til Rhondda // Oombawka Designs blog, for opskriften var ikke bare frit tilgængelig – den var tilmed frit tilgængelig i alle størrelser. Som i a-l-l-e størrelser! Fantastisk!

Med krydsede fingre skrev jeg derfor til Rhondda for at spørge om jeg måtte få lov til at oversætte hendes smukke hue. Det måtte jeg heldigvis gerne – tak og hurra! Rhondda ville dog gerne have, at oversættelsen lå tilgængelig på hendes blog, i stedet for på min. Fint! I kan jo sagtens finde ud af at lave et ekstra klik.

Så fat hæklenålen folkens, for denne hue er ligesom et Kinderæg: sød, nem og hurtig at hækle! Og det er jo den slags treenigheder vi rigtig godt kan lide, ikk’!? 🙂 Desuden hækler man bare rundt og rundt på huen, hvilket gør, at der ingen sømme er, og især til de helt små hoveder synes jeg, at det er en stor fordel.

VERSIONER
Der findes to versioner af denne hue.
Version 1: Hue med fuld længde, der når ned over dine ører.
Version 2: Hue med kortere længde, der går til midt på øret.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 5,5. Du kan også bruge 1-2 nålstørrelser mindre, men vær i så fald opmærksom på, at du nok skal hækle huen 1-2 størrelser større.
Bomuldsgarn eller merinogarn. Sørg for at garnet har en vis tykkelse.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Halvstangmaske (hstm)
Kædemaske (km)
Magisk ring (mr)

HÆKLEFASTHED
14 masker og 12 rækker = 10 x 10 cm. Læs mere om hæklefasthed HER.

OPSKRIFT
Selve opskriften (den danske version) ligger som sagt på Rhonddas blog, lige HER.

God fornøjelse! 🙂

Halvstangmaske hue - i alle størrelser_3

Siden indeholder affiliatelinks. Læs mere om Garn Grammatiks Reklamepolitik.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Djævlehue_5Pandebånd med blomst_1Hårbøjle med blomst_5

20 comments

 1. Jannie says:

  Hej☺️ super sød hue, vil vildt gerne lave den men kan kun finde den engelske opskrift. Kan du hjælpe mig med at finde den danske?

  • Louise says:

   Hej Jannie

   Så skal du bare kigge igen. Oversættelsen ligger som vedhæftet pdf-fil lige i starten med teksten:

   I would like to thank Louise of Garn Grammatik for kindly providing us with the translation of this entire pattern in Danish! Thank you Louise! You can meet and visit with Louise here: Garn Grammatik.

   Kh. Louise

 2. Elsebeth says:

  Hej. Jeg har lige lavet huen for første gang. Men jeg kunne godt tænke mig at afslutningen bliver knapt så fast. Hvad kan jeg hækle istedet for kædemasker hvis jeg vil lave en kant der er lidt mere elastisk?
  Elsebeth

  • Louise says:

   Hej Elsebeth

   Ja, kan sagtens følge dig. Jeg tænker faktisk, at det smarteste ville være helt at undlade at hækle en kant. Sådan bevarer du elasticiteten. For ellers skal du ud i at hækle lidt rib, og det synes jeg næsten er synd på denne hue…?

   Kh. Louise

 3. Stina theill says:

  Hej,
  Jeg er ved at hækle halvstangmaske-huen, men er i tvivl om den magiske bue, dvs starten. Jeg har hæklet en løsmaskebue med 5 masker, samlet den med en kædemaske, og har så startet 1. række med 2 luftmasker, herefter 7 halve stangmasker i luftmaskebue. De efterfølgende rækker starter jeg med 2 luftmasker, men det er min version. Vil du forklare din lidt nærmere ?
  Hilsen
  Stina

  • Louise says:

   Hej Stina

   Jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare dig. For det du hækler er jo ikke efter opskriften? Eller også forstår jeg ikke helt hvad du skriver…

   Du skal starte med en magisk ring, hvori du hækler 8 hstm. Herefter 2 hstm i alle m.

   Kh. Louise

 4. Sarah says:

  Hej Louise,

  Den her hue ser bare skøn ud! Jeg er i gang med at lære at hækle, og har derfor ikke helt styr på hvor meget garn man skal påregne til huerne? Jeg har en plan om at lave en mellem voksen str til mig og en stor til min mand, og skal derfor have købt noget garn, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal vurdere den nødvendige garnmængde? Kan du give nogle tips?

  På forhånd tusind tak!

  • Louise says:

   Hej Sarah

   Ja, supergodt spørgsmål. Jeg har nemlig kun hæklet babyhuen… Mit bedste bud er, at der går ca. 50-70 gram på en voksenhue. Og så håber jeg ikke du halshugger mig, hvis jeg skyder lidt forkert 😉

   God hæklelyst!

   Kh. Louise

 5. Ditte says:

  Hej

  Jeg har lige lavet den søde hue, men jeg synes den virker lille .. Kan det passe, eller passer den godt nok 🙂

  Mvh Ditte

 6. Jytte says:

  Heji 🙂 jeg gør et eller andet forkert, for nu, hvor jeg skal forestille at have 73 masker og så lave en masse eller af dem; ja så har jeg 160 og jeg kan bare ikke finde ud af hvor det går galt 🙂
  Er der et sted i opskriften hvor man tager ind igen, og jeg så bare har misset dét?
  Mvh
  Jytte

 7. Winnie says:

  Hej 🙂
  Mit hoved er 51 cm rundt, kan det virkelig passe det er en størrelse 3-5 år? 🙂 skulle godt nok give øl for den mindste hue, meeen er altså 26 😛

 8. Karen Hansen says:

  Hey Louise 🙂
  Jeg er ny hækler og vil i den sammenhæng spørge om denne her kære magiske ring. Hvor mange fm skal man lave i den før man lukker den ???
  Håber det gir mening

 9. Mia Borup says:

  Hej Louise,
  Hækles der i spiral eller samler man og laver et par lm? Det fremgår ikke af opskriften, og kan ikke lure det ud fra billedet. 🙂

 10. Camilla knudsen says:

  Jeg er lige begyndt at hækle og synes det er en ret fed hue, så derfor kunne jeg godt tænke mig at hækle denne hue,
  Men kan ikke helt forstå hvordan man laver halv stangmasker i den magiske ring,
  Er det noget du kan svare på

  Med venlig hilsen Camilla

 11. Rikke says:

  Halløj 🙂 tak for dejlig nem og ligetil opskrift.
  Jeg har hæklet huen- nyfødt i søstrene grene garn, huen er dog alt for lille, selv for lille til en babyborn. Har så prøvet at hækle med dobbelt garn, den bliver bredere men jo ikke længere. Den når slet ikke ned til ørene på en babyborn (endda baby babyborn) kan du hjælpe mig med hvilket garn? 🙂 på forhånd tak! 🙂 🙂 vil så gerne lave den nemlig.

 12. Christina Vestergaard says:

  Hej

  Jeg kan ikke finde opskriften på dansk. Kan du være sød at linke den til mig.

  Mvh Christina

Skriv et svar