Kay Bojesen inspireret abe

Print Friendly, PDF & Email

Kay Bojesen Abe_24

Måske har du fulgt med i pressen, i hele debatten om de hæklede dyr fra Kay Bojesen? I lange tider har det været okay at hækle opskriften til privat brug, men det har været forbudt at vise billeder af de hæklede fugle og den hæklede abe, da det var et brud på opretshavsloven.

Det er slut nu! Rosendahl, som er forhandler af dyrene, har nu besluttet, at det er okay at dele opskriften og vise billeder frem af de hæklede dyr.

DET ER DOG UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER TILLADT AT SÆLGE OPSKRIFTEN ELLER DESIGNS LAVET FRA OPSKRIFTEN!!

Rosendahl opfordrer til, at man bruger hashtagget #mitkaybojesen, hvis man poster billeder på Instagram. Så – opfordring hermed givet videre!

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Halvstangmaske (hstm)
Stangmaske (stm)

HVAD SKAL JEG BRUGE
Bomuldsgarn i lysbrun/beige og mørkbrun. Jeg kan foreslå DROPS Safran i farverne 68 og 22.
Hæklenål str. 2.5
Sikkerhedsøjne.
Fyld
Tyk ståltråd, fx. elefantståltråd.
Trykknapper eller lædersnørre til at fæstne arme og ben.
Knibtang.

OPSKRIFT
Lærke fra bloggen Kreaposen har designet opskriften, og den er SÅ fin og nem at følge – TAK, Lærke! Du finder opskriften lige HER.

Der var dog et par steder undervejs, hvor jeg tænkte, at man måske som nybegynder ville tøve lidt, eller kunne gå lidt i stå. De steder har jeg valgt at uddybe her nedenfor. Du skal dog over at besøge Lærke for at få opskriften i sin helhed. Min side her er blot et supplement til knapt så garvede hæklere.

Hoved
1. Når der fra 3. omgang står *1 fm, 2 fm i næste m* (18), så betyder stjernene (*) at du skal gentage dette stykke (altså 1 fm, 2 fm i næste m) hele vejen rundt.
2. Når du skal til at hækle de to hovedestykker sammen, skal du lige have tungen lige i munden. Først og fremmest starter du, som Lærke beskriver med at hækle de to stykker sammen med km. Sørg for, at den runde del af hovedet har den pæne side udad.
3. Herefter skal du være opmærksom på, at du kun hækler de 1 km, 2 fm, 1 hstgm, 4 stgm, 1 hstgm, 2 fm, 1 km i maskerne fra det flade hovedestykke.

Sammenhækling af hovedestykkerne med kædemasker
Kay Bojesen Abe_5

Hækling i maskerne fra det flade hovedestykke
Kay Bojesen Abe_6

Det færdige hovede, før påsyning af øjenstykke
Kay Bojesen Abe_7

Øjenstykke
1. Når der står, at du skal vende og hækle tilbage af de samme masker, menes der, at du hækler rundt om det hæklede stykke, så du hækler i den modsatte løkke af de oprindelige 14 lm.
2. Når du ender med 33 m er det fordi du tæller masker hele vejen rundt om din lille ‘pølse’ – og ikke kun på øverste række.
3. Det første øjenstykke skal afsluttes med 1 km, det gøres i 1. maske, efter din hstm.
4. Når du er færdig med begge stykker, står der i opskriften, at de skal hækles sammen med km. Jeg valgte nu at hækle dem sammen med fm, da jeg synes det gav et pænere resultat, så det er også en mulighed.

Hækl rundt om lm-snoren således:
Kay Bojesen Abe_1

De to øjenstykker:
Kay Bojesen Abe_2

Sammenhækling af de to øjenstykkerne:
Kay Bojesen Abe_3

Det færdige øjenstykke:
Kay Bojesen Abe_4

Påsyning af øjenstykke på hovedestykke

1. Inden du går i gang med at sy, så sørg for, at du får øjnene sat fast på din abe. Jeg har valgt at bruge sikkerhedsøjne, men selv hvis du hækler øjnene, så vil det være nemmere at få dem på, inden du syr øjenstykket fast!
2. Når du syr det ovale øjenstykke på, så vær opmærksom på, at du kun syr i de bagerste masker. Således vil din syning blive skjult.
3. Sy herefter ned langs bagsiden på siden af øjenstykket, sy igen i de bagerste beige/lysebrune masker og afslut med at sy op langs bagsiden af den anden side.

Syning i de bagerste masker, så syningen er skjult:
Kay Bojesen Abe_8

Den skjulte syning:
Kay Bojesen Abe_9

Det færdige hovede med øjenstykke:
Kay Bojesen Abe_10

Snude
1. Snuden bliver pænest syet på, efter min mening, hvis du syr i begge snudens maskelænker.

Påsyning af snuden:
Kay Bojesen Abe_11

Det færdige hovede med øjenstykke og snude:
Kay Bojesen Abe_12

Krop
Hovedet kan monteres med en trykknap. Men, jeg prøvede, og jeg syntes at det var lidt for tungt, så det kom ikke til at sidde lige og stabilt nok, efter min mening. Jeg valgte derfor at sy hovedet på. Det betyder så, at hovedet ikke kan dreje, men til gengæld sidder det pænt. Det er en afvejning du selv må gøre dig…

Mave
Intet at bemærke.

Arme
1. Når du slår op til din magiske ring, får du altid en garnende, som hænger ud fra vrangsiden af arbejdet. Denne garnende skal du bruge når du er færdig med armen, til at sy ståltråden/elefanttråden fast i bunden af hånden.
2. Da garnenden hænger ud på vrangsiden af arbejdet, skal du, efter at du har hæklet et par omgange, tråde garnenden og stikke den igennem ringen, så den kommer ud at hænge på retsiden.
3. Vend ved samme lejlighed arbejdet, så din retside (den pæneste side) kommer til at vende ud mod dig. Det vil nemlig være vanskeligt for dig at vende arbejdet på vrangen senere, da armen er så tynd.
4. Når armen er færdig, bøjer du et stykke elefanttråd på midten og stikker godt ned i armen, så den buede ende når ned til bunden. Bagefter skal armene fyldes.
5. Indrømmet – fyldning af armene, DET er altså et værre pillearbejde. Der findes en anden abeopskrift, hvor man (af samme årsag) syr hånd og arm sammen bagefter, men jeg synes altså, at det giver et langt pænere resultat, når man følger Lærkes opskrift, så det ér arbejdet værd. Jeg brugte en spisepind og en masse tålmodighed, mens jeg stak fyldet ned. Et godt tip er at rulle armen mellem hænderne undervejs, så fyldet fordeler sig pænt, og ikke ligger i klumpede pølser. Vær desuden opmærksom på, at du ikke får overfyldt armen, så maskerne gaber.
6. Sy ståltråden fast i hånden med den beige garnende.
6. Når du til sidst skal sy armene sammen foroven, så sørg for, at elefanttråden er klippet så tilpas langt nede, at den ikke stikker ud gennem maskerne bagefter.
7. Jeg valgte at sætte armene (og benene) fast med trykknapper, da det er en usynlig løsning og de så kan dreje nemt rundt. Hvis du vælger det samme, så brug garnenden til at sy den ene del af tryklåsen fast med det samme.

Således skal du stikke garnenden igennem ringen, så den kommer til at hænge ud på retsiden, i stedet for på vrangsiden:
Kay Bojesen Abe_13

Således skal hånden se ud, når du har retsiden vendt mod dig, og garnenden hængende ud:
Kay Bojesen Abe_14

Således ser armene ud, når de er færdighæklede og elefanttråden er stukket ned i:
Kay Bojesen Abe_15

Ja, så kaotisk ser det også ud hos mig, når jeg fylder armene:
Kay Bojesen Abe_16

Således ser armene ud, når de er helt færdige:
Kay Bojesen Abe_17

Ben
1. Vær opmærksom på, at du med benet IKKE skal klippe garnet, når du putter elefanttråden i. Du skal nemlig lige hækle en runde mere, når du har fyldt benet med elefanttråd og fyldevat.
2. Hvis du klipper din elefanttråd præcis over på midten med knibtangen, så passer det med, at et halvt stykke passer til ét ben. Du skal højst lige bide lidt af spidserne med knibtangen.
3. Klip trådenden til sidst, men lad den være så lang at den både kan bruges til at sy hullet på benet helt til, samt at sy trykknappen på, hvis du bruger trykknapper.

Sådan ser de færdige ben ud:
Kay Bojesen Abe_18

Montering
1. Sy tryklåsene fast på kroppen, der hvor arme og ben skal sidde. Du kan med fordel bruge samme tråd til begge knapper. Dette gøres ved at stikke nålen ind gennem abekroppen og sy den anden trykknap på. Ved benene vil jeg anbefale, at du hiver en smule ekstra i tråden, når du syr trykknapperne på. På den måde kommer de en lille smule “ind” i kroppen, og giver et look, der er tæt på den originale træabe.
2. Sy maven på kroppen med den beige garnende du lod hænge fra maven. Jeg synes det bliver pænest, hvis du kun syr i bagerste maskeled.
3. Tryk arme og ben på kroppen.

Nu er du næsten færdig – aben skal bare samles:
Kay Bojesen Abe_19

Din abe er nu færdig – tillykke! 🙂

Kay Bojesen Abe_22

Kay Bojesen Abe_23

Kay Bojesen Abe_20

Der er copyright på dette design. Læs mere om Garn Grammatiks Copyright.

Siden indeholder affiliatelinks. Læs mere om Garn Grammatiks Reklamepolitik.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:
Kay Bojesen fugl_1Olaf_14My Little Pony_9

124 comments

 1. Helle Thomassen says:

  Supert det er da til at forstå og se er selv igang med at prøve og jeg siger prøve, er ikke en ørn ud i hækling .:-)

 2. Mie/legmedsanserne says:

  Hej Louise.
  Dejligt med en DIY. Dit indlæg er et godt supplement til opskriften 🙂
  Hvor har du købt dine sikkerhedsøjne henne?
  Kh. Mie

 3. Mette Hanberg says:

  Ståltråden i arme og ben, lader jeg være en anelse for lange, og i stedet for at klippe af, bukker jeg det ned, så det runder. Dermed tror jeg, at risikoen for at ståltrådsenden kommer til at stikke ud, er minimeret.

 4. Birgitte Eye says:

  På den “originale” opskrift var jeg i tvivl om hvorvidt man skal hækle rundt og rundt og rundt eller om man skal vende hver omgang med en km og et lm og hækle tilbage igen… Fandt desværre heller ikke svaret her. Kan nogen opklare mysteriet, vil jeg blive glad og gøre det “rigtigt” når jeg skal igang med abe nr. 2 🙂

 5. Sara says:

  Hej Louise 🙂

  Det kan godt være det bare er mig der er totalt mongol, men jeg har lidt svært ved at fatte hvordan man skal sy ståltråden i hånden fast med den løse ende som man har tilbage, når den er trukket ud på den rigtige side. Håber du kan hjælpe mig med et fif inden jeg skal samle den 😉
  På forhånd tak og glædelig jul til dig!

  • Louise says:

   Hej Sara

   Hmm, ja hvordan forklarer jeg lige det!? … Du skal ligesom sy med den beige garnende rundt om hånden. Dvs. Du stikker den ind i armen, på undersiden af det bøjede metal og syr derefter lidt frem og tilbage gennem hånden (sørg for, at stingene bliver usynlige på ydersiden ved at sy i selve maskerne). Det er ikke så vigtigt hvordan. Du skal nok bare prøve at forestille dig, at tråden, som du syr igennem skal forhindre, at ståltråden kan glide op i armen.

   Kh. Louise

 6. Anja lundin says:

  Hejsa. Jeg er meget ny i at hækle, men jeg starter højt 😉 når der står i opskriften til hovede i omg 6- 5 fm, 2 fm i næste m* gentag fra *-* 6 gange (35) skal jeg så lave 5 fm i samme maske og så 2 fm i næste m, men så bliver det rigtig meget mere end 35 m til sidst, så det forstår jeg ikke rigtigt 🙁 hilsen Anja

   • Victoria says:

    Ja, jeg har nogenlunde samme problem. Dette er også mit første hækleprojekt. Men jeg får en lille rund og en stor rund. Den store ender jeg med at have 50 masker i yderst? -Og ikke 35…. Hvad gør jeg forkert?

 7. Anna says:

  Hej Louise,
  tusind tak for din gode forklaring på aben, så selv den mest forvirrede kan finde ud af det (mig :-))
  Søgningen gjorde, at jeg fandt din side, som jeg absolut vil vende tilbage til

 8. dorte dalsgaard says:

  Super flot og udførlig vejledning/forklaring på abe opskriften glad for at jeg fandt din blog via kreaposen.

 9. Petra says:

  Hej Louise 🙂

  Jeg er ny i hækleverden (har indtil videre kun hæklet et granny square-tæppe til min nevø). Nu er jeg i gang med en slange til ham. Derefter vil jeg gerne i gang med aben og sangfuglene, men til dem har jeg lige et spørgsmål. Hvor meget garn har du brugt på henholdsvis aben og fuglene?

  Jeg er forresten hel vild med din blog! Jeg har først opdaget den efter jeg blev færdig med tæppet, men du har mange(!) spændende projekter, som jeg vil i gang med 🙂 Keep going!

  Med venlig hilsen Petra

  • Louise says:

   Hej Petra

   Hvor dejligt at høre! 🙂

   Ift. mængder af garn, så kan jeg ikke huske det med fuglen, men tror ca. 20-25 gram. Og til aben ca. 25 gram af den mørke farve og en snas af den lyse…

   Kh. Louise

 10. Simone Bach says:

  Hej Louise!

  Tak for en dejlig nem opskrift! mit første forsøg på aben fejlede groft, men så fandt jeg din hjemmeside og nu er den blevet virkelig flot!

  Jeg kæmper dog stadig med stykket til øjnene..
  Tror du evt. du kan lægge en video op hvor du hækler det stykke eller bare forklare det så en forvirret en som mig kan finde ud af det 🙂 jeg er ret ny i hækling.

  Mvh Simone Bach

  • Louise says:

   Hej Simone

   Jeg er rigtig glad for, at min guide har hjulpet dig. Jeg har desværre ikke mulighed for at lave en video, eller uddybe mere end jeg har gjort. Hvis ikke det giver mening ud fra min guide er mit bedste råd nok, at du enten sætter dig med én, der er mere erfaren udi hæklingen, som kan hjælpe dig. Eller at du parkerer aben lidt og vender retur, når du er lidt mere garvet – det går som regel stærkt 😉

   Kh. Louise

 11. Kirsten Frederiksen says:

  hvor kan jeg købe øjnene – jeg har været i samtlige forretninger i Køge men ikke fundet nogen – og hvilken mm er de
  håber på et hurtigt svar….
  mange tak på forhånd
  KH Kirsten

  • Louise says:

   Kære Kirsten

   Jeg har købt mine øjne på eBay. Hvis ikke du vil vente på sådan en leverance, ville mit bedste bud være Stof og Stil.

   Kh. Louise

 12. Benthe Helmer says:

  Hej Louise.
  Jeg er næsten færdig med kroppen. Der står at man skal ri de sidste 6 masker sammen. Kan du forklare hvordan man gør det.
  Med venlig hilsen
  Benthe Helmer

  • Louise says:

   Hej Benthe

   Det kan du tro. Når jeg skal lukke huller bruger jeg altid teknikken fra når jeg skal lukke en kugle. Det har jeg lavet en billedeguide til, som ligger under ‘Åh nej, jeg er gået i stå’ >> ‘Tips og tricks’.

   Kh. Louise 🙂

 13. Meriem says:

  Louise vil du ikke være sød og laver en video, hvor du viser hvordan man hækler den sød abe, er ikke god til at hækler endnu… Pleaseeeeee

  • Louise says:

   Hej Meriem

   Det har jeg desværre ikke mulighed for. Jeg tænker dog, at hvis du ikke kan hækle aben ud fra opskrift og alle mine billeder – så var det måske en ide at starte med noget andet. Og når du så er lidt bedre til at hækle, så kan du prøve med aben…

   Kh. Louise

 14. Stine Lise says:

  Takk for en flott guide!
  Kunne du lagt ved en direktelink til trykknappene? Jeg er usikker på type og størrelse og skal på stoff og stil i dag 🙂

  Stine Lise

  • Louise says:

   Hej Stine Lise

   Jeg har desværre ikke et direkte link. Mine trykknapper er fra Søstrene Grebe, og ved ikke præcis hvad størrelse de havde. Måske 0,5 eller 0,7 mm.

   Kh. Louise

 15. Stine Lises says:

  Takk for raskt svar!
  Men vil ikke knapper gjøre at armene faller av hele tiden? Hvis apen skal henge for eksempel.

  Usikker på om knapper eller å sy er best for bruken av min ape 🙂

 16. Celina says:

  Rigtig flot lavet 🙂 har lige et “privat” spørgsmål 🙂 så håber du kan skrive til min mail så jeg kan svarer dig igen via mail 🙂
  Hilsen Celina

 17. Bente says:

  Super vejledning.
  Jeg bruger 2 sammensnoede piberensere til armene og 1 sammensnoet piberenser til ben.
  Det giver en fornuftig fylde på armene, og er en del lettere at arbejde med.
  Øjnene er sorte agatperler fra ebay 6mm, ca 10 kr for en kæde på ca 30 cm, det giver en bedre glans end plastik.

  • Louise says:

   Hej Bente

   Mange tak! 🙂

   Ja, har godt hørt at piberensere også er effektive. Og super tip med øjnene! Det kan andre helt sikkert få glæde af!

   Kh. Louise

 18. Marianne says:

  Super vejledning. Jeg havde meget glæde af vejledningen i forbindelse med øjenstykket, for det voldte virkelig problemer med at forstå original opskriften. Jeg kan ikke helt lurer den med at ri 5 masker sammen (arm), jeg har 10 masker og skal tage 2 fm sammen, får da kun 1 maske tilbage???
  Hilsen Marianne.

  • Louise says:

   Hej Marianne. Dejligt at du kan bruge vejledningen! 🙂 Jeg tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål… Måske du bare skal tage den ‘på gefühl’ 🙂

   Kh. Louise

   • Marianne says:

    Hej Louise

    Arm: Man har 10 fm er færdig med alt og skal til Omg. 40: 2 fm sammen (5) Ri de sidste 5 m sammen og hæft.
    Når jeg hækler 2 fm sammen, har jeg kun 1 maske tilbage og hullet er lukket, hvordan kan der så være 5 m og ri sammen???
    Hilsen Marianne

    • Louise says:

     Ah, nu forstår jeg. Nu er det jo ikke mig, der har lavet opskriften, så skal ikke lige kunne sige det. Men mon ikke bare jeg riede dem sammen 2 og 2 og så lod den sidste være? Kan faktisk ikke huske det præcis, men er ret sikker på, at det ikke er noget, der påvirker resultatet af den færdige abe 🙂

 19. Lene says:

  Hej 🙂
  Først og fremmest alletiders hjemmeside 🙂

  Det er ikke så lang til siden at jeg faldt for at hækle, så nu er jeg begyndt at hækle den flotte abe. Jeg er kommet til kroppen og den volder mig store problemer. Når der står i omg. 13 at man skal hækle 4 fm også 2 fm i den sammen også gentage 6 gange også skal man ha 30 masker ud a det, men man for jo 36. Kan ikke se hvordan man skal formindsk maskerne igen ? 🙂 håber meget på lidt hjælp :)!!

  • Benthe Helmer says:

   Hej Lene.
   Den tror jeg, jeg kan hjælpe med. Du skal efter de fire fastmasker IKKE hækle to fastmasker i næste maske, men hækle to fastmasker sammen til en maske. Således. Stik ned i næste maske og træk tråden igennem, som skulle du lave en maskefaske, lad nu være med at gøre masken færdig, men sæt nålen ned i næste maske og gøre det samme. Du har ny tre tråde om nålen. Så slår du om nålen og trækker tråden gennem alle tre tråde på nålen. Du har nu reduceret to masker til en, og vil efter seks gange have 30 masker på omgangen. Håber det lykkes

 20. Karin Ovesen says:

  Mange tak for alle de fine opskrifter. Jeg har hæklet trøjer, kjoler, sangfugl og nu også aben 🙂
  Venlig hilsen
  Karin.

 21. Susanne says:

  Hej Lene.
  Skal se om jeg kan beskrive mit problem, så det er forståeligt.
  Har hæklet aben færdig nu. Men mit problem er da jeg hæklede ben/arm.

  Hver gang jeg starter på en ny omgang, virker det som om, jeg ikke får startet på samme sted hver gang. Selvom jeg mener, jeg gør det.
  Kan nu se når jeg er færdig, at ny omgang ligesom bliver forskubbet. Jeg gør noget forkert ved slut eller start på ny omgang.
  Kan du hjælpe mig? Så jeg næste gang får hæklet korrekt når jeg hækler arm/ben.
  Mange Tak for en god hjælpsom guide. Du er dygtig til at formidle dit budskab af hjælp ud

  • Louise says:

   Hej Susanne

   Du gør intet galt. Sådan er det, når du hækler rundt og rundt! Hvis det skal gøres anderledes skal du afslutte hver omgang med 1 km + 1 lm. Jeg synes dog, personligt, at det er pænere når der bare hækles rundt og rundt. Men det er jo en smagssag 😉

   Kh. Louise

 22. Susanne says:

  Har lige et nyt spørgsmål:-)
  Når du hækler arme/ben, tæller du så runderne. I begyndelsen satte jeg en sikkerhedsmål i ved ny omgang, men pyyyy det blev hurtigt for besværligt 😉

 23. Camilla says:

  Hej Louise.
  Har gjort et forsøg på, at lave hovedet på aben, men syntes at det bliver meget rynket i forhold til omg. 5 og 6.
  Kan det være rigtigt, at der skal være 5 fm i en maske og 2 fm i næste ?
  VH Camilla

  • Louise says:

   Hej Camilla

   Jeg fulgte selv opskriften, og det virkede for mig. Men har det generelt sådan med opskrifter, at hvis der er noget andet, der virker bedre – ja så skal man da bare gøre det 😉

   Kh. Louise

 24. Benthe Helmer says:

  Hej Camilla,
  Jeg tror problemet opstår fordi du laver 5 fastmasker i EN maske. Meningen er at du skal hækle 1 fastmaske i hver af de næste 5 fastmasker og derefter 2 masker i næste maske, og så forfra igen- x antal gange.
  Benthe Helmer

 25. Gitte Lindskou says:

  Tak for en supervenlig manual på aben. Jeg ar færdig med min abe. Jeg har problemer med hvordan jeg syr hovedet fast til kroppen.
  Kan nogle hjælpe mig.
  Hilsen Gitte

 26. Stine says:

  Hej Louise 🙂 Jeg er også gået igang med aben, og har lavet begge delene til hovedet, og skal til at samle dem – men er lidt i tvivl om hvordan man gør. Skal man lave km hele vejen igennem begge masker, eller er det kun den ene maske af begge dele? Håber det giver mening 🙂
  Hilsen Stine

 27. Fie says:

  Jeg prøver lige igen 🙂
  Jeg har efterhånden hæklet en del af de skønne, skønne aber og står skal bruge lidt tilbehør til en abe, som jeg skal give til en mega-fodboldfan. Har du evt. et forslag til et halstørklæde, som er nemt og hurtigt at hækle?
  fyren er OB fan og jeg tænkte derfor at det ville være super fint med et lille fan-halstørklæde til aben 🙂
  Jeg er desværre ikke selv så ferm på fingerne som du er, så tænkte at du moske var den rette at søge råd hos 🙂

  Vh Fie

 28. Lucie Bruland says:

  Hej Louise.

  1000tak for opskrift til den søde abe 🙂 Jeg har lavet en og det var meget nemt. Jeg vil gerne lave en stort abe ( cca 30-40cm ) til børneverlse hvilken skal vere ferdig til jul, men jeg er ikke så dygtig ednu 🙂 Jeg har lært hækle legetoger på grund af min lille datter ( 9 måndre ) ikke lang tid sidden, så jeg kender ikke hvordan jeg skal lave en stort abe når jeg har opskrift kun til små abe. Kan du hjelpe mig med det med nogen råd ? 😉

  Venlig hilsen,
  Lucie

  • Louise says:

   Hej Sarah. Ved ikke om du har været inde og læse på siden med aben? Men nej, det kan man ikke. Aben er underlagt Kay Bojesens copyright, så den bør ikke kunne købes hæklet nogle steder. Desværre. Mvh. Louise

 29. Elisabeth Hansen says:

  Hej Louise
  Tak for udførlig vejledning, for en nybegynder som jeg.
  Når jeg skal eks. lave flere masker, fra eks. 24 til 30 fm. …skal jeg så ende det sted hvor jeg startede? (undskyld dumme mig) 🙂
  Vh
  Elisabeth

 30. Rikke says:

  Mange tak! Uden din vejledning havde jeg skullet forsøge og ændre og tilpasse hele tiden. Som “relativ begynder” er jeg vant til det, men det var virkelig en kæmpehjælp at finde din blog.

  Mvh. Rikke

 31. Elsebeth says:

  Hej
  Jeg ved ikke, om jeg skriver det rigtige sted for at få et råd med KB-aben, men jeg prøver! Jeg er næsten færdig med nr to takket være den gode supplerende opskrift her, men når det kommer til at sætte arme og ben fast til kroppen går jeg i stå! Har prøvet med nogle gennemsigtige tryklåse fra en “abe-kit”, men de er håbløse! På billederne herfra, ser det ud til, at du har brugt ret store tryklåse syet på med garnet?? På min første abe måtte jeg bruge sytråd og en meget tynd nål, men jeg endte med at sy dem på sådan som de skulle vende. 🙁 Kan nogen give mig et råd?
  Mvh Elsebeth

 32. Hej says:

  Hej
  Vil bare lige fortælle at jeg på nettet i DBA har det en fra Ringsted sælge de hæklede aber….. Det er da vist ikke ok:-(

 33. Kirsten Holm says:

  Hej!
  Jeg skal til at samle de to hoveddele.
  Er det kædemaskerne fra disse , men hækler stykket over det ovale øjenstykke ?
  Der står i opskriften:
  Hækl videre i maskerne fra 6. omgang ( den sidste) på det flade hovedstykke ?
  Skal man hækle “ned i” det stykke ?

 34. Janni says:

  Når man skal lave snuden og der står i 8. Omg, 9 fm, er der et bestemt sted de skal være? Det er alligevel en halvering af maskerne

 35. Laura says:

  “Fyld med vat, før du har hæklet det helt sammen.
  lav km i først km i runde. Bryd ikke garnet!
  Hækl videre i maskerne fra 6. (sidste) omgang på det flade hovedstykke. 1 km, 2 fm, 1 hstgm, 4 stgm, 1 hstgm, 2 fm, 1 km” Kan nogen give mig en uddybning af dette stykke af hovedet, forstår det ikke helt. Skal man lave en km i i den første km, man lavede, da man skulle hækle de to stykker af hovedet sammen?

 36. Michelme says:

  Hej nu håber jeg virkelig du kan hjælpe mig… jeg har lavet kroppen om 3 gange nu.. men synes ikke min krop bliver så “lang” som din (eller andres for den sags skyld) hvor lang bliver din?

  Mvh Michelle

  • Maja Feldskov says:

   Jeg har lige hklet alle dele til aben, og skal til at samle dem. Glder mig til den er frdig.🥰😳🌷

 37. Anja says:

  Hejsa! Sikke mange kommentarer på din fine opskrift – jeg har dog lige et spørgsmål, og jeg beklager hvis det allerede er stillet. Jeg er ikke så skrap til at tælle antal omgange, og slet ikke når der skal laves så mange omgange til armene, så kan det være svært at holde styr på. Kan du sige noget om, hvor mange cm det brune stykke på armene skal være ca?

  Mvh Anja

 38. Michelle says:

  Har lige lavet min første abe efter din opskrift, den blev rigtig fin. Og jeg har aldrig hæklet før, så din opskrift er fin, måtte lige bruge lidt youtube hækleskole undervejs. Tak for alle de gode forklaringer.

 39. Morten says:

  Fantastisk idé – jeg faldt over en der fik den som gave. Jeg har selv et par stykker i træudgaben og MÅ bare have denne her også!
  Men har SLET ikke mod/tid til selv at begynde med at hækle.
  Kan man venligst bede om en ‘fødselshjælper’ – eller allerhelst en ‘rugemor’ – her?

 40. Birgitte says:

  Mange tak for kreativiteten, glæder mig til at komme igang.

  Bare lige et lille fif til din meget fine og udførlige opskrift – det ville være rigtig godt, hvis billederne ikke havde sort baggrund, men hvid, da det vil tage en del blæk at få skrevet billederne ud 🙂

 41. Karen Marie Nørbjerg says:

  Hej.
  Jeg vil me3get gerne prøve at hækle aben, den op ca . 20 cm.
  Jeg kan simpelt hen ikke udskrive opskriften, har prøvet på flere måder, men uden held.
  Nu vil jeg spørge om det er muligt at I kan/vil sende den til mig på. mail, så vil det gøre mig glad.
  -.

Skriv et svar