Kontakt

Print Friendly, PDF & Email

1336374_21827178

Hvis du har spørgsmål kan det være, at du finder svar på dem lige HER. Ellers er du altid meget velkommen til at skrive til mig på louise (a) garngrammatik (.) dk eller kommentere her på siden.

Vi ses! 🙂
Louise

97 comments

 1. nina scheel nellemann says:

  Sikken en dejlig side. Måske dette var noget? Den ser sværere ud end den er (jeg er nybegynder)

  • Louise says:

   Tak Nina! Og godt, at jeg lige kunne se billedet andetsteds! Jeg må lige få fikset billede uploads funktionen snarest 🙂

 2. Pernille says:

  Hej.
  Dejlig side du har lavet! Jeg vil høre om du har en opskrift på det hjerte som du har som coverbillede? Jeg overvejer at lave det som bogmærke til hver gæst til mit bryllup.

  • Louise says:

   Hej Pernille.

   Tusind tak! 🙂

   Det er faktisk blot et billede uden copyright, som jeg har fundet på en side med gratis billeder… Men, det ville da være oplagt at udgive en opskrift på det, så det vil jeg da gerne pusle med. Hvornår skal du bruge det til?

   Hæklehilsner fra Louise

   • Pernille says:

    Alletiders! Jamen jeg skal giftes den 26/7 og skal have lavet ca 50 stk så egentlig bare så hurtigt som muligt 🙂 Jeg kunne godt tænke mig at hver gæst fik en lille ting med hjem som de kunne bruge til noget. Men jeg synes det har været svært at finde på noget som kunne gå til både mænd og kvinder (Hvor mange mænd vil mon bruge en nøglering med en blomst ved). Men tænkte at et bogmærke da må være alsidigt. Har du andre ideer så sig endelig til! 🙂

    • Louise says:

     Ja, kan sagtens følge dig med mændene….! Men kan vildt godt lide din idé med at give gæsterne et lille varigt minde med hjem… Bogmærket er en god idé! Men hjertet er måske stadig mest feminint, så det kunne måske være et hjerte til damerne og en stjerne til mændene?

     • Pernille says:

      Det lyder som en god ide!
      Men som du nok kan regne ud må jeg hellere komme i gang med det hurtigst muligt, da der jo skal laves en del 🙂 Så du må meget gerne dele opskriften, så snart du har den færdig 😀

     • Louise says:

      Ja, det kan jeg godt se! 😉 Stjernerne er klar! De ligger under Hækleopskrifter >> Pynt og Kanter >> Flad Stjerne. Hjerterne er i princippet også klar, men oversat fra en engelsk blog, så venter på godkendelse fra opskriftsindehaver, så jeg kan publicere. Håber du kan starte med stjernerne, hvis du købte ind på idéen! 🙂

     • Pernille says:

      Det lyder bare rigtig fint med at opskriften forhåbentlig er på vej! 🙂 hvilket garn bruges til dem? Hmm jo jeg kan sagtens se din ide jeg tror bare jeg skal prøve at lave dem før jeg kan beslutte mig 🙂

     • Louise says:

      Hej igen Pernille.

      Jeg har faktisk lige her til aften postet opskriften med hjerterne. Desværre måtte jeg ikke offentliggøre oversættelsen for opskriftsindehaver, men jeg har hjulpet på vej så godt jeg kan på min side. Hjertet ligger under “Hækleopskrifter” >> “Pynt & Kanter”. Håber det går. Ellers vend bare tilbage 😉

     • Pernille says:

      Hej igen.
      Tusind tak for din indsats med hensyn til hjerterne! Hvor var det bare pænt af dig at hjælpe mig! Jeg har nu hæklet ti og de bliver bare så flotte med den opskrift!

     • Louise says:

      Hej Pernille.

      Det er jeg bare rigtig glad for at høre! Hvis du har lyst, må du meget gerne sende et billede af det færdige bord, med alle hjerterne. Det kunne være sjovt at se! 🙂

      Kh. Louise

 3. Helle With says:

  Hej Louise

  Det er faktisk sjældent, at jeg skriver kommentarer på blogsider, men jeg kan simpelthen ikke lade være med at skrive til dig. Mine arme er stadigvæk i vejret over at have fundet dig og din SÅ fine hjemmeside.

  Jeg er selv ny ud i hækling og klør på med krum hals – ligesom dig.
  Du virker som en yderst sympatisk pige med en FED humor og en lidt “skæv” og selvironisk tilgang til tingene. I LIKE… 🙂

  Du er virkelig inspirerende og sikke nogle lækre opskrifter og skønne tips/tricks du kommer med. Det er virkelig flot, at du gider dele dine opskrifter og tips/tricks, og så stort at du har overskud til også at lave DIY.

  Du skal bare vide, at du er en stor inpiration for mig og jeg nyder at læse med på din skønne hjemmeside…:-)

  Go´ dag!

  Mvh. Helle

  • Louise says:

   Hej Helle

   Ihhhh hvor er jeg glad for, at du så alligevel besluttede dig for at kommentere, for du har lige drysset et ordentligt læs stjernestøv ud over min dag! Tusind, tusind tak! Det er lige præcis sådan nogle kommentarer der gør, at jeg får endnu mere lyst til at fortsætte!

   Tak fordi du følger med! 🙂

   Kh. Louise

  • elise says:

   hej med dig
   hvor er det en fin site du har.
   vil spørge dig om du ikke nok vil lave en hæklet Olaf til mig. sagen er den at jeg har et meget glad barn for netop denne tegnefilm.. tror den køre 4 gange i døgnet på Dvd’en og jeg har gigt i fingrene og kan derfor ikke lave en. betaler dig gladeligt for den Og for forsendelse
   håber meget at du vil hjælpe mig. Håber at give den i gave d 11 Januar

   • Louise says:

    Hej Elise

    Mange tak for rosen. Jeg har dog desværre ikke mulighed for at hjælpe dig. Jeg har prioriteret ikke at hækle på bestilling, da det er vældigt tidskrævende. Håber du kan finde én, der kan hjælpe dig med at hækle ham!

    Kh. Louise

 4. Liselotte-Lilo says:

  Wauw 🙂 jeg kan næsten ikke få mine arme ned af bare bbegejstrin…. Hvor er det her dog en fantastisk blog, jeg er selv ny i blog verden, men bestemt også i hækle universitet! Du vil blive fulgt intens 🙂 🙂

 5. Yvonne says:

  Dejligt at få øje på denne blog. Jeg er ny i at hækle, så jeg vil følge denne side nøje og lade mig inspirere.
  Den ser meget inspirerende ud og har lige det, jeg efterlyser.

  Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke helt ved, hvor jeg kan stille??
  Prøver her: ang. hæklefasthed: jeg hækler efter en opskrift, men hvordan ved jeg om størrelsen bliver rigtig, når der ikke er nogle mål, ligesom i strikkefasthed. Håber meget, du kan hjælpe mig.

  • Louise says:

   Hej Yvonne

   Først og fremmest – rigtig hjerteligt velkommen! Det glæder mig, at du har lyst til at følge med! 🙂

   Dernæst – det lyder da også lidt spøjst, at der ikke er hæklefasthedsmål i din opskrift. For helt rigtigt, at det kan være meget afgørende, især når du hækler tøj! Hvilken opskrift er det mon du følger? Kan det være én af mine, hvor jeg ikke har angivet fastheden?

   Hæklehilsner
   Louise

 6. Sanne says:

  Hej Louise,

  1000 tak for opskriften på lillepige cardigan 🙂 Jeg har lige lavet den i str. 6 måneder. Jeg fandt en lille slå fejl i ærme 5 omg, hvor jeg tror der skal stå 13 stm.

  Som du selv har skrevet, kan der være lidt bøvl med mønsteret. Jeg kunne ikke rigtig få det til at passe på forstykkerne. Jeg kan anbefale man til str. 6 måneder forskyder mønsteret, så der bliver to hele krydsninger på hver side.

  • Louise says:

   Hej Sanne

   Dejligt, at du havde lyst til at lave den! 😀 Jeg kiggede lige i opskriften, og der står allerede 13 stm ved str. 6 mdr., så jeg er lidt usikker på, hvad du mener?

   5. omg.: 3 lm, vend, stm i de næste 12 [14, 15, 16] fm, lav rk. 3 [5, 3, 1] i ærmemønsteret, stm i de sidste 13 [14, 15, 16] masker

   Kh. Louise

 7. Vibe Britha Vadum says:

  Hej,
  Jeg har lige meldt mig til dit nyhedsbrev.
  Vil du være sød at sende mig opskrift på den lille søde hæklede poncho – grå med gul kant.
  Tak og venlig hilsen Vibe Britha

  • Louise says:

   Hej Vibe

   Velkommen til! 🙂

   Opskriften på den lille poncho er allerede tilgængelig på siden. Den ligger under “Mellemsvære opskrifter”. God fornøjelse med projektet.

   Kh. Louise

 8. Randi Noesgaard says:

  Hej,
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være med i et vandretæppe, da jeg synes, det er alletiders idé.
  Vh.
  Randi Noesgaard
  Tlf.: 21738742

 9. Dorte Daneholm says:

  Kære Louise
  Kan du hjælpe mig med at finde en stor rund dug .. opskrift jeg vil hækle i fin tråd..
  Med venlig hilsen

  Dorte

  • Louise says:

   Hej Pia

   Det lyder også som en fin idé! Lige p.t. har jeg en masse andet på listen, men jeg tager gerne notits til min hækleinspirationsliste. Hvis det er noget der haster, så kan jeg i mellemtiden henvise dig til http://www.ravelry.com – de har opskrifter på så godt som alting. Dog som oftest på engelsk…

   Kh. Louise

 10. Hanne Marquardtsen says:

  Hej Louise
  Så har du fået en ny seer..
  Jeg har kastet mig over hæklerriet med min iPad, der konstant er på garngrammatik. Tak for alle dine fine opskrifter for en begynder, som mig.
  Men nu skal jeg lige have opklaret en ting for jeg er ved at få total fnidder over mine skæve grimme kanter.
  Nu har jeg hørt mig lidt for. Er det rigtigt man skal lave en luftmaske hver gang man vender? Altså,fra ret til vrang?
  Håber du kan hjælpe for jeg har jo lidt småprojekter jeg skal i gang med 🙂
  Hilsen Hanne

  • Louise says:

   Hej Hanne

   Næhh, hvor dejligt at høre. Jeg byder alle nye læsere velkommen med virtuelle flag og trompetfanfarer! 🙂

   Ift. kanter, så er der en rigtig god tommelfingerregel at huske på:
   Fastmasker >> vend med 1 lm
   Halvstangmasker >> vend med 2 lm
   Stangmasker >> vend med 3 lm.

   Jeg vender dog ofte også med 2 lm, når jeg hækler i stangmasker, og synes det giver lige så pæn en struktur.

   Håber det hjælper på vej!?

   Kh. Louise 🙂

 11. Helle With says:

  Hej Louise
  Jeg har fundet en opskrift på en rigtig sød hæklet hue hos hvadbiertaenker.dk og der skal man bruge klyngemasker og db.klyngemasker.
  Ved du hvad en klyngemaske er, og kunne du evt. lokkes til at lave en lille forklaring sammen med dine andre masketyper?? Jeg har simpelthen ikke kunnet finde det nogen steder.
  Kærligst fra Helle With

  • Louise says:

   Hej Helle

   Ja, det var sørme en ultrafin hue! Den kunne sagtens lige ryge på to-do listen 😉 Hvis det haster, så kan jeg dog se, at det allerede er beskrevet (blot kun i tekst) i opskriften, hvordan man laver maskerne. Men er det teksten, der er uklar – eller havde du ikke set det?

   Kh. Louise

   • Helle says:

    Hej Louise
    Det er teksten som jeg ikke helt kan gennemskue. Men måske jeg skal have garnet i hånden for at forstå det…:-)
    Tænkte bare at du er så god til at lave fine beskrivelse med billeder, men ved også godt, at det er et stort arbejde. Tror måske bare at jeg kaster mig ud i det – men synes helt klart at du skal smide den på din to-do liste.
    Tak for svar.

    Kh. Helle

  • Louise says:

   Hej Tina

   Mange tak for din henvendelse! Som udgangspunkt, så er der ikke lige planer om et nyt vandretæppe lige nu, da der er en del arbejde med de første to tæpper. Men, jeg har lavet en “venteliste” til når/hvis jeg beslutter at køre projektet én gang mere. Den liste vil jeg gerne skrive dig på, hvis du er interesseret! :o)

   I så fald skal du sende mig din adresse og tlf.nr. til louise (a) garngrammatik (dot) dk

   Kh. Louise

 12. Lotte Johansen says:

  Hej igen. Undskyld jeg skriver igen. Vil bare lige høre om du har fået min mail, da jeg ikke rigtig kunne finde ud af det. Selvfølgelig ikke for at du skal svare her midt om natten. Bare engang når du får tid, på et mere normalt tidsrum
  Kh Lotte Johansen.

 13. Trine says:

  Hejsa 🙂

  Kender du måske er sted med sådan en oversigt over hvad de engelske forkortelser betyder oversat til de danske? Sådan sat ind i et skema. Jeg er nybegynder og min søster siger at der findes så mange søde små ting, men med engelske opskrifter, så måske en oversigt kunne hjælpe!?
  Tak for en dejlig blog!

  • Louise says:

   Hej Trine

   Ja, jeg ved at DROPS har lavet én, så prøv at gå på deres side – eller Google det og vælg søgeresultatet fra dem 🙂

   God fornøjelse!
   Louise

 14. Lis pedersen says:

  Hej mit barnebarn har lige set Oluf fra snemand frost på din hjemmeside, hvordan får jeg fat i en opskrift til den?
  Første gang jeg er inde men bestemt ikke sidste , fantastiske ting du har…
  Hilsen lis

 15. Britta says:

  Hej Louise
  Tusind tak for nogle rigtig gode indlæg og opskrifter, det er en super god blog du har her, og jeg glæder mig altid til at læse dine indslag. Godt nytår
  Britta

  • Louise says:

   Hej Britta

   Sikke en dejlig besked at få. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive den! Rigtig godt nytår til dig 🙂

   Kh. Louise

 16. Bolmara De Marco says:

  Hello !! I don’t know if you speak English … I first want to congratulate because of your work is amgazing !!!! and in second term I want to know if there is any possibility to get the patterns , specially the wonderfull eyes patterns for amigurumis in English . Thank you very much LOUISE !!! Best Regards , from Buenos Aires , Argentina .

  • Louise says:

   Hello Bolmara

   Thank you very much for your kind compliments! 🙂

   Currently I don’t have the patterns written down in English. But, I do have some small plans of extending the blog with an English version. Stay tuned 😉

   Kh. Louise

 17. Simone says:

  Hej,

  Jeg har prøvet at følge din blog via bloglovin og selvom den står som om at jeg følger dig, så kommer du ikke op på min liste 🙂 Jeg vil blog gøre dig opmærksom på dette, da det kan være andre har samme problem.

  Mvh
  Simone

  • Louise says:

   Hej Simone

   Tusind tak fordi du skriver det! Jeg tror dog det er noget med Bloglovin, for har også selv oplevet det. Normalt dukker bloggen pludselig op efter nogle timer. Håber også min gør det hos dig 🙂

   Kh. Louise

 18. Britt Lindqvist says:

  Kære Louise. Jeg kan med skræk læse, at man ikke på sælge dine kreationer. Det er jeg helt på det rene med. Men, jeg har en del gange hæklet nogle af dine ting, og dem har jeg fået penge for på den måde, at min veninde har betalt garnet. Jeg forlanger aldrig noget for min tid. Men som pensionist har jeg ikke råd til, at selv betale garnet. Er det at betragte som salg? Jeg vil bestemt ikke gøre noget forkert. For så vil jeg hellere stoppe og herefter sige nej. Håber ikke jeg har lavet noget forkert. Åh, hvor er jeg nervøs nu. Hilsen Britt Lindqvist og held og lykke fremover.

  • Louise says:

   Kæreste Britt

   Der er ingen ko på isen, overhovedet! Som du også kan læse, så skriver jeg således:

   Du må ikke sælge ting, som du hækler ud fra opskrifter på bloggen. Hverken mine designs, eller opskrifter, som jeg har fået lov til at oversætte. Hvis du vil hækle gratis for en bekendt må han/hun naturligvis gerne betale for garn- og materialeforbrug.

   Dvs., at du hjertens gerne må tage dig betalt for garnforbruget. Ingen problemer! Det er bare sødt af dig, at du vil hækle til dine nære.

   Kh. Louise

 19. Sanne says:

  Kære Louise

  Vil bare sige “Hatten af for dig”.
  Du er for sej. Det er den bedste side jeg som nybegynder har fundet.
  Du er super dygtig og også overskudsagtig at dele med alle os andre. Der udover synes jeg, at det er alle tiders, at du sætter foden i, når folk overskrider dine, i øvrigt helt rimelige og meget tydelige, regler. Sådan! – og endnu en gang tak for en fantastisk side.

  Kærlige forårshilsner fra

  SANNE

 20. pernille says:

  Hej…. Super dejlig side du har
  Vil høre om jeg må linke til den i et fast opslag i en hæklegruppe på FB…
  VH Pernille

 21. Lenemor says:

  Hej Louise,

  Du er simpelthen så dygtig!!! Håber det er ok, at jeg linkede til din fine rasleterning?!

  Keep up the good work!!!

  – Lene

 22. Simone says:

  Hej Louise☺️ Hvis man, i mit tilfælde, ikke kender nogen der kan hækle og ikke selv ejer kreative evner

 23. Lene Ehlert says:

  Hej Louise.
  Først vil jeg sige, at det er nogle super flotte ting du laver og dine opskrifter er nemme og forstå.
  Dernæst vil jeg spørge dig, om det er i orden, at jeg sætter et af dine billeder med et link til din side, ind på min facebook side. Jeg har lavet sådan en side, hvor jeg sætter billeder og link ind, til alle de super flotte opskrifter, som jeg finder rundt omkring på nettet. Alle kan bruge siden og finde inspiration og link til opskrifterne. Håber du forstår, hvad jeg mener.
  Her er et link til min side, så du selv kan se hvad det er jeg laver. https://www.facebook.com/pages/Lenes-h%C3%A6kle-og-strikke-side/327065820807360

  Venlig hilsen Lene Ehlert

 24. Ursula says:

  Hej Louise,
  Hvor er det bare nogle flotte ting du laver!
  Nu er jeg desværre på ingen måde en med evner i den retning, så jeg vil høre om du laver bestillingsarbejde/om man kan købe et hæklet tæppe med striber i forskellige farver og sort kant som jeg har set på din hjemmeside?
  På forhånd tak 🙂
  Venligst Ursula Kristiansen

 25. Ursula says:

  Hej igen,
  Det er et granny stribes tæppe i de mange forskellige farver jeg har forelsket mig i.
  Venligst Ursula Kristiansen

 26. Connie says:

  Hej Louise.
  Mange tak for al den inspiration, man finder på din dejlige blog.
  Har du evt. En opskrift på Andrea også . Har lige fået den på Kaj, så jeg syntes at jeg også skal lave Andrea. Kærlig hilsen.

 27. Ria-Kirstine says:

  Hejsa 🙂

  Super blog.

  Har et hurtigt spørgsmål, hvis nu man gerne i gang med og hækle en semi-løs cardigan til en selv, men man ikke helt kan få gaugen til at passe, min sviger med enten 1cm for meget eller for lidt, hvad ville så være det mest optimale at vælge… Selv tænker jeg at vælge den hvor min prøve er +1cm da jeg tænker garnet kryber i vask…

  Har du svaret?? 🙂
  På forhånd tak

 28. Camilla says:

  Kære Louise

  Jeg skriver fordi jeg tilfældigvis er faldet over en på facebook der sælger hæklede sager som minder utrolig meget om de ting du har opskrifter på her på din side.

  Send mig en mail hvis det er du selv vil kigge nærmere på det.

  Vh

  Camilla

 29. Kamilla says:

  Hej – jeg vil bare rose og kommentere, hvor genial din blog er for mig som begynder-hækler. Jeg blev anbefalet siden, og der er bare alle de idéer og svar på spørgsmål, jeg kunne ønske mig!

  /Kamilla

 30. Pia Husted says:

  Jeg mente jeg engangs så en opskrift på et rotte bogmærke sammen med rosen fra din blog men kan ikke finde opskriften på rotten. Kan du linke til den sp jeg kan få hæklenålen i sving? Vh Pia

 31. Mathilde says:

  Kære Louise

  Jeg faldt over din side ved et tilfælde for et par uger siden, og har været fuldstændig forelsket i den lige siden – så du skal selvfølgelig lige have et lille skulderklap ;-)!
  Din side er fantastisk, nem og overskuelig og så har du de bedste hækleopskrifter, som selv en som mig (en der har fået skruet håndledene forkert på) kan følge! Udover det, så virker du som en fantastisk frisk, sjov og glad person – og det skal du have tak for!

  Keep up the good work!
  De bedste hilsner herfra 🙂

 32. Inge says:

  Hej,
  Jeg er helt vild med uroen med kuglerne i de naturlige farver. Kan den bestilles, sælger du den?

  Med venlig hilsen
  Inge

 33. Lise says:

  Hejsa:-) Tak for en inspirerende blog, flot sat op og med masser af lækre opskrifter. Jeg skal til at igang med at hækle Kaj og Andrea, og kan se, at du i 2013 henviste til hækleopskrifterne, men linket virker ikke længere. Er det muligt at du kan sende mig et aktivt link eller selve opskrifterne? Håber det bedste:-) mvh Lise

 34. Rikke says:

  Hej Louise

  Først , tak for en rigtig fin side, med gode opskrifter.

  Jeg var inde for at hente opskriften på djævlehue, men, når den åbner til print, er der ingen opskrift?

  Kærlig hilsen
  Rikke

 35. Dorte Hansen says:

  Hej 😀 jeg er ved at hækle et bamsetæppe til mit barnebarn 😀 men kan ikke finde opskrift på lukkede øjne på denne side, ville også gerne bede om en opskrift på en næse 😀 da den jeg har hæklet er oval 😀 og min datter vil hellere have en der er mere hjerteformet 😀 håber du kan hjælpe 😀 på forhånd tak 😀

 36. Katrine says:

  Hejsa.
  Jeg sidder pt og hækler på den uroen med kugler og musik, men der er noget jeg ikke forstår. Når jeg skal lave den lille kugle til træksnoren står der at jeg skal putte kuglen ind i den halvkugle jeg har hæklet? Hvilken halvkugle? 🙂
  Mvh katrine

 37. Lotte Hendriksen says:

  Hej Louise
  Den opskrift du har på baby cardigan, hvordan kan man lave opskriften om så den passer en på 6-9 mdr
  Hilsen lotte

 38. Louise says:

  Hej. Jeg ville høre om du har lavet en film hvor du hækler øjne. Jeg kan godt lave en magisk ring, men fatter ikk hvordan de øjne blir lavet, da jeg ikk forstår de skrevne opskrifter.
  Ville gerne have hæklet øjne til de sprutter jeg har hæklet.

 39. Marianne says:

  Jeg søger efter opskriften på aben, men linket til lærche dur ikke, ej heller til tv 2, hvad gør jeg..
  Vh. Marianne

 40. Charlesprisa says:

  hOur company offers herb-based healthcare products. Look at our health contributing site in case you want to improve your health. Our company provides supreme quality general health products. Look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to to improve your health with a help health products. Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health contributing site in case you want to improve your health. Our company offers a wide variety of pharmacy. Take a look at our health contributing portal in case you want to look better. Our company offers herbal health and related products. Look at our health contributing site in case you want to look healthier.
  Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to look healthier. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to feel better with a help generic supplements. Our company offers a wide variety of health and related products. Visit our health contributing site in case you want to feel healthier. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health site in case you want to look healthier with a help health products. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look healthier with a help general health products.

 41. Katrine says:

  Hey,l der er en fejl på din wordpress! Dvs når man kommer ind på din hjemmeside er der er masse underlig skift blot til info.
  Billede vedhæftet
  Mange hilsner katrine

 42. Tinna says:

  Hej Louise

  Jeg skriver til dig, da jeg rigtig gerne vi llave Larven Laila og donere til Julehjælpen. Er det ok med dig?

  Jeg vil lige spørge af hensyn til dig og Copy Right 🙂

  Med venlig hilsen Tinna

Skriv et svar