Fladt hjerte

Print Friendly, PDF & Email

Fladt hjerte_1

For nylig blev jeg kontaktet med en forespørgsel på, om jeg mon havde en opskrift på det hjerte, som jeg bruger som coverbillede rundt omkring på siden. Billedet er egentlig ét, som jeg fandt på en side med gratis billeder, uden copyright. Så det havde jeg faktisk ikke…

Men det var jo oplagt at få publiceret en opskrift på et hjerte, når nu jeg associerer min side med netop et sådant. Da jeg så yderligere hørte, at min læser ville lave det lille hæklede hjerte som et stykke pynt til sit bryllup, evt. i form af et bogmærke, som gæsterne kunne få med hjem, ja så syntes jeg, at idéen var så fin, at jeg startede min egen lille skattejagt med det hæklede, flade hjerte som mål.

Det skulle vise sig, at det ikke var helt så enkelt, som man skulle tro, lige at finde sådan et sødt, fladt hjerte. Jeg tror, at jeg i løbet af en søndag nåede at hækle 7 forskellige hjerter, før jeg endelig landede på ét, som jeg også modificerede lidt, så det fik den helt rigtige form. I hvert fald den form, som jeg synes et hjerte skal have. Dvs. gerne med lidt blødt afrundede buer.

Og her er det så <3

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 3,5
Farvet bomuldsgarn (andre typer garn kan selvfølgelig også bruges! Jeg synes bare det er rigtig sødt i bomuld, så man tydeligt kan se hæklestrukturen).

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr) (magic ring)
Luftmaske (lm) (chain)
Kædemaske (km) (slip stitch)
Halvstangmaske (hstm) (half double crochet)
Stangmaske (stm) (double crochet)
Dobbelt stangmaske (dbstm) (triple crochet)

OPSKRIFT
Opskriften fandt jeg (omsider) hos Palak fra Make it Handmade HER. Jeg skrev til Palak og spurgte, om jeg måtte få lov at oversætte hendes opskrift til dansk, men hun tillod desværre ikke oversættelser. Æv! 🙁

Jeg vil dog ikke snyde jer for opskriften alligevel, så prøv at gå ind på hendes side og giv det en chance med den engelske opskrift. Ovenfor har jeg skrevet ud for alle maskerne, hvad deres engelske navn er, og så håber jeg, at det går på den måde.

Til information kan jeg nævne, at jeg selv udelod de to lm rundt om spidsen af hjertet i første omgang. Jeg udelod desuden de to lm imellem stm og dbstm i spidsen i anden omgang. Det synes jeg gav en lidt pænere og blødere form.

HVAD KAN JEG BRUGE HJERTET TIL?

 • Hjertet kan laves til bogmærke ved at hæfte garnet i hjertets spids og slå det antal luftmasker, som du synes snoren skal have.
 • Du kan klippe et langt stykke garn af, efter pkt. 6 og sy det sammen til en løkke, så du kan bruge hjertet til at hænge op.
 • Du kan sy hjertet på tøj, hårbånd, tasker, poser, tæpper… kun fantasien sætter grænser!
 • Eller du kan følge Make it Handmade’s oprindelige opskrift og lime små magneter på bagsiden af dit hjerte og sætte dem på køleskabet.

Jeg håber, at du får held med hjertet, trods alt! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Flad stjerne_1Sommerfugl_11Frugt og Grønt_8

14 comments

 1. Mette says:

  Årh, det meste af mit spørgsmål forsvandt, da jeg postede! Men når jeg nu er færdig med at hækle hjertet her, hvortil præcis skal den allersidste kædemaske hæftes til for at hjertet får den rigtige form, som dine har?

  Mvh Mette

 2. charlotte says:

  hej,

  først tak for mange skønne opskrifter, her er nok at blive inspireret af.

  jeg har hæklet barret til små piger i et tykt bomuldgarn (85m-50g 8 tråde) med nål 4.

  udseenet er der som ikke noget at sige til er faktisk ret godt tilfreds 🙂 dog er den meget lille. jeg hækler nok lidt stramt.

  tror du jeg kan få den til at passe hvis jeg brugte en større hæklenål? den skal passe til en på 3 år.

  tak på forhånd

  vh. Charlotte

  • Louise says:

   Hej Charlotte

   Jeg skal ikke kunne sige, om du kan få den til at passe til en 3-årig. Men generelt kan du altid gøre kreationer større ved at benytte en større hæklenål, så det er en god idé! 🙂

   Kh. Louise

 3. Camilla says:

  Kære Louise,

  Tak for en god opskrift – det var dejligt for en nybegynder som mig 🙂 Jeg har nu hæklet to suttesnore til min venindes kommende tvillingepiger, og har hæklet to af dine flade hjerter i en anden farve, jeg gerne vil hækle på snorene. Men da jeg er nybegynder ved jeg ikke helt hvordan jeg skal gøre – skal jeg bruge “restsnoren” fra hjertet, og kommer disse så til at være synlige bagpå snoren eller hvordan syer man “pynt” på? Jeg har ikke kunnet finde nogen guide, da det for garvede hæklere lyder til at være en selvfølge 🙂

  Tak for gode opskrifter.

  • Louise says:

   Hej Camilla. Dejligt at du var glad for opskriften. Ift. at sy pynt på, så er det et godt spørgsmål. Du skal ikke sy igennem snoren, men kun lige fange det øverste af maskerne dér hvor du syr på. Så bliver det usynligt. God fornøjelse! Kh. Louise

 4. Julie says:

  Hej – tak for deling af fint hjerte!
  Jeg er også nybegynder og jeg kan altså ikke få startet på hjertet 😀
  Hvad menes der med:” Start with a magic ring. Work the following stitches into the magic ring: Chain 3, triple crochet 3, double crochet 2, half double crochet 1, chain 1 and triple crochet 1. (1 half of heart formed.)”
  Jeg har lavet en magisk ring med 6 masker. Skal jeg så indarbejde luftmadkerne i den første fastmaske?

 5. Rikke says:

  Hej. Har du evt opskriften på det lyserøde hjerte på din forside. Det er lidt anderledes en formen på de tre hvor du viser opskriften til
  🙂

 6. Erika says:

  Hej. Nogen kan være lidt sær med deres opskrifter, MEN hvis man ikke må oversætte, må man godt lave et tutorial video om opskriften. Bare man nævner hvilke opskrift det er og linket i teksten. Så kunne du sagtens vise og fortælle, hvordan de små fine hjerter laves. ❤

 7. Ida Kjaer Petersen says:

  når der står “Work 4 double crochets in the next 4 stitches” betyder det så 4 I hver altså 16 i alt eller 1 i hver altså 4 i alt?

Skriv et svar