Oversize slange

Print Friendly, PDF & Email

Slange_15
Dette er den sødeste, blødeste og lidt faaaaarlige slange til baby – eller småbarnssengen! 😉

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål, str. 3
Bomuldsgarn, hvilket som helst i blandede, dejlige farver.
Sikkerhedsøjne
Fyld til slangen.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Kædemaske (km)
Indtagning
Udtagning

OPSKRIFTEN
Opskriften på slangen har jeg fundet på bloggen retvrang.dk HER.

Pernille fra retvrang har lavet et superfint stykke arbejde med at beskrive opskriften step-by-step. Er du helt ny udi hækleriet, vil jeg dog hjælpe dig her med lidt små tips og billeder til at komme succesfuldt igennem opskriften.

Kroppen
Indtil 5. omgang på slangen mener jeg, at opskriften er lige ud af landevejen (hvis ikke, så råb endelig op for hjælp!).

Tag 6 masker ud jævnt fordelt på omgangen ved at hækle 2 fm. i samme maske 6 gange.

Du har måske allerede luret den, men hvis ikke, betyder det, at du i dine 12 masker skal tage masker ud i hver anden maske.

Gentag 3, 4 og 5. omgang til der er 50 masker på omgangen. Hækl herefter lige op. Husk at skifte farve, når du synes.

Her har du mulighed for selv at styre om du vil have en lille, tyk hale, eller en længere og slankere én af slagsen. Dette styrer du ved antallet af udtagninger du laver undervejs. Du behøver fx ikke tage masker ud i hver runde du hækler.

Vedr. farveskift, så se evt. et lille tip HER. Prøv også at tilstræb, at du skifter farve samme sted på slangen hver gang. På den måde kan alle farveovergange skjules i bunden af slangen, når den er færdig.

Hovedet

Når arbejdet måler 100 cm eller den længde du ønsker slangens krop deles arbejdet til hovedet. Hovedet hækles i samme farve. Hækl 25 fm frem og tilbage.

Når du har 50 masker på slangen, så prøv her at tilstræbe at planlægge slangens gab, så dine farveskift bliver skjult i bunden af slangen.

1. Tæl 12 masker fra dit farveskift (se billede)

Slange_5

2. Fra den 13. maske hækler du de 25 fastmasker til slangens mund.

Der er nu 29 masker. Hækl 10 rækker lige op.

Tip! Sæt evt. en markør når du starter på dine 10 rækker. Jeg bruger en markør, som jeg ofte har ved hånden… eller ved håret, ret beset. Jeg bruger nemlig en hårnål 🙂

Slange_6

Tag derefter 1 maske ind i begyndelsen og slutningen af hver pind til der er 11 masker tilbage.

Jeg ville gerne have min slange lidt mere “rund” på munden, frem for firkantet, så jeg fortsatte indtil jeg kun havde 5 masker tilbage. Det er blot en smagssag, så gør hvad du føler for.

Gab
Gabet hækles som et selvstændigt stykke, der kommer til at se nogenlunde sådan her ud:
Slange_12

Her er det vigtigt, at du lige stopper op et øjeblik. For hvis du har gjort som jeg, så skal du ikke starte med 13 luftmasker, men derimod med færre luftmasker, for gabet skal jo passe ind i munden på slangen, sådan her:

Slange_11

Personligt havde jeg lidt udfordringer med at få gabet til at passe ordentligt ind i munden, uden at munden ligesom krængede opad. Skulle jeg hækle slangen igen vil jeg derfor gøre gabet lidt mindre end selve munden.

Men, lad os nu tage udgangspunkt i den oprindelige opskrift. Så kan du altid eksperimentere senere 😉

Hvis du har sluttet din slanges mund med 11 masker, så start med at slå 11 luftmasker op (vil jeg anbefale, frem for 13). Følg herefter retvrangs opskrift.

Tunge

Hækl. 30 lm, vend med 1 lm og hækl 1 fm i hver lm på rækken. Vend med 1 lm og hækl 20 fm. Derefter 10 nye lm til tungedeling. Vend med 1 lm., hækl 1 fm. i hver lm og de følgende fm. på rækken. Bryd garnet og hæft.

Jeg sluttede den sidste tunge-maske af med en kædemaske for at hæfte masken ordentligt i “kløften” mellem de to tungespidser.

Montering
Jeg fulgte retvrangs anbefaling og hæklede gab og mund sammen. Det gjorde jeg med samme farve som selve slangehovedet. Forinden sørgede jeg dog for at sy tungen på gabet og fylde slangen næsten helt op.

At hækle de to dele sammen gøres sådan her:

Slange_13

Inden jeg nåede hele vejen rundt, sørgede jeg for at skubbe fyld ind i mund og hovede. Altså på slangen…. 🙂

Til allersidst syede jeg øjne på. Jeg valgte at købe plastic øjne i Stof og Stil, men du kan også sagtens følge retvrangs eksempel og hækle slangens øjne.

En slange bliver til:
Slange_1Slange_4Slange_10Slange_14

Var denne guide nyttig? Jeg bliver så glad for feedback 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Kaj_1Badeand_1Suttesnor_1

26 comments

 1. Teresa says:

  Super fin DIY! Jeg har dog et spørgsmål … Når man har lavet de 50 masker, så står der, at man skal hækle lige op. Hvordan det? Hvilke masker skal man bruge til det? 🙂

  Mvh

  • Louise says:

   Hej Teresa

   Jeg er glad for at du kan bruge DIY’en! 🙂

   Du skal hækle fastmasker hele vejen igennem. Og når der stpr, at du skal hækle “lige op”, så betyder det bare, at du skal fortsætte med at hækle rundt, så slangen vokser, men uden at øge antallet af masker. Altså, du skal holde dig på de 50.

   Håber det giver mening?

   Kh. Louise

 2. Louise says:

  Tusind tak for en dejlig og grundig DIY. Jeg vil straks gå igang med at lave den første slange til julegave til mine tvillinger;)

 3. Malene says:

  Hej Louise
  Først tak for de super nemme og forståelige opskrifter. .
  Men begyndelsen på denne slange drillerier mig lidt.. det er dæleme godt nok småt… du har ikke en video der viser hvordan man samler luftmasker, til en ring? Kunne også godt bruge en video til man over hovedet får begyndt…

  • Louise says:

   Hej Malene

   Jeg er glad for, at du kan lide opskrifterne. Jeg har dog desværre ikke en video, der viser det. Beklager… Men prøv evt. at Google?

   Kh. Louise

  • Louise says:

   Hej igen

   Når du har samlet ringen (ved at hækle ind i den første maske), så skal du hækle 6 fm rundt om maskerne – og ikke ind i selve masken. Alternativt kan du lave en magisk ring med 6 fm. Der ligger en guide til den magiske ring under “Åh nej, jeg er gået i stå”.

   Kh. Louise

 4. Charlotte says:

  Hej Louise.

  Super fin toturial/diy 🙂 er godt igang med kroppen og skal snart til at lave hovedet. Der er bare én ting jeg ikke forstår.
  Skal hovedet laves for sig selv og derefter hækles på kroppen? Eller skal det laves i sammenhæng med kroppen?

  Mvh. Charlotte.

 5. Rikke says:

  Hov det ligner at den har cuttet min besked.. Så ved ikke om du har fået hele min besked..
  Spørger til diameteren på slangen… Men er gået igang, sådan lidt freestyle… Så spændende hvad det bliver til

  • Louise says:

   Det lyder super, Rikke. Jeg vil tro, at den er ca. 15 cm i diameter. Det er mit bedste bud. Men det kommer også an på din hæklefasthed, og hvor meget du stopper den til sidst 🙂

   God fornøjelse!

 6. DivinityCreaciones says:

  Hello and congratulations on the creations as beautiful and easy to follow that you are carrying out, so hopefully continue for many years.
  I take this opportunity to tell you that very soon you will have one more place to share their talents.
  Soon and to all of you Divinitycreaciones, more than a blog, a place to share creativity and passion for the craft.
  greetings:
  Noelia Delvalle
  Marketing Director

 7. Mette says:

  Hej. Er gået igang med slangen. Har dog problemer med at holde en lige linje ved udtag/ny runde. Hvordan sikre du en lige linje?

 8. Sandie says:

  Synes ikke rigtig jeg kan få slangen stor nok. Bruger bomuldsgarn 8/4 og nål 3 og ved 50 masker er den ca 6 cm i diameter. Hvordan får I den så stor? Hækler rimelig fast men jo kun for at få tæthed.

 9. Marianne Storgaard says:

  Hej Jeg vil lave en slange og blev inspireret af dig.
  Kan se du først stopper slangen ud tll sidst, gav det ikke problemer.
  Kan man ikke hæklet et lige stykke og så hækle stykket sammen, så er det nemmere at stoppe ud. ?
  MVH Marianne Storgaard

  • Rita Skov says:

   Kan ikke forstå hvordan man kan ende med 50 masker, når man skal tage 6 masker ud hver 3 omgang. Det må enten blive 48 eller 54 masker?
   Det er slangen jeg henviser til.

Skriv et svar