Hækle i dobbelt garn

Print Friendly, PDF & Email

I flere af opskrifterne på denne side, opfordres du til at hækle i dobbelt garn. Det kan have flere formål. Fx hvis du ikke skal have en kant alt for stram, som på granny stripes tæppet. Eller hvis du skal have et lidt tykkere stykke hækleri, som selve rugbrødsskiven i de hæklede rugbrødsmadder.

Når du læser, at du skal hækle i dobbelt garn, så er der flere måder at gribe det an på.

1. Du kan lægge din garntråd dobbelt. Vær bare sikker på, at der er nok garn! Det skriver jeg selvfølgelig ikke, fordi jeg nogensinde selv har været ude for lige det, for det ville jo være fjollet fx at slå en maaaaaasse masker op til fx et granny stripes tæppe, for så at opdage, at man ikke havde nok dobbelt garn, ahem ahem….

2. Tag to nøgler garn af den samme farve og hækl med tråden fra begge nøgler på én gang.

3. Tag ét nøgle garn, men tag garnenden både inde fra nøglet og udefra – og hækl dermed med begge ender af nøglet (se billede).

God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse tips og guides:

Åbne et nyt garnnøgle

Åbne et nyt garnnøgle

Køb dit hækletilbehør på eBay

Køb dit hækletilbehør på eBay

Hæklefasthed

Hæklefasthed

 

 

7 comments

 1. Sanne says:

  Jeg er helt helt helt ny i det her. Så ny, at jeg købte noget garn og en hækledippedut i går. Efter kyndig vejledning fra dine fine videoer, fik jeg prøvet mig nogle forskellige masketyper. Jeg tænker at jeg vil prøve at lave et af dine fine babytæpper. Det virker som et godt sted at starte.
  Jeg vil følge dit råd om at hækle i dobbeltgarn, men jeg har lidt svært ved at forestille mig det. Vil du have mod på at lave en lille demovideo med det? Evt. også hvordan du går fra dine luftmasker i dobbeltgarn og over til fastmasker. og hvad du fysisk gør med den ekstra garnnøgle. Mange tak for forhånd.
  Jeg glæder mig til at følge din blog og instagram.

  • Louise says:

   Hej Sanne

   Det lyder dejligt at du har kastet dig ud i hækleriet! 🙂

   Jeg har dog desværre ikke mulighed for at yde den slags 1-til-1 support. Så hvis det driller nu, så ville jeg enten starte med noget der var nemmere, eller alliere dig med en der kan hækle, som lige kan sætte dig i gang. Alternativt er der ofte god hjælp at hente i hæklegrupperne på facebook: ‘Hæklepinden’ og ‘Hækle, hækle, hækle og andre hæklerier’…

   Held og lykke! 🙂

 2. Kirsten Andersen says:

  Hejsa ….eg er lige ved at planlægge mit Granny-stribe tæppe ….til en nyindkøbt gyngestol 🙂 Dejlig og informativ side …kan se nogle efterlyser videoer og vil da bare lige tippe om at på you tube ligger der rigtigt mange videoer både på dansk og engelsk om hvordan ….. (Har selv haft stor gavn af at se nogle ting i praksis) Vh. Kirsten

  • Eloise says:

   Je sice možné, že človÄ›k, který majetek vytvoÅ™il se pak stává jeho otrokem, ale jeho synové, dÄ›dici vůbec, jsou už určitÄ› svobodní. Na rodinné jmÄ›ní pohlíží jako na prtÅso™edek, pomocí nÄ›hož mohou ruÅ¡it pravidla, která platí jen pro chudé (jak říká Tribun). Chudí pak svobodní být nikdy nemohou a po pravdÄ› mít prostÅ™edky, o kterých po večerech sní, chovají se jako naprosto stejné prasata.

Skriv et svar