Kay Bojesen inspireret fugl

Print Friendly, PDF & Email

Kay Bojesen fugl_1

Måske har du fulgt med i pressen, i hele debatten om de hæklede dyr fra Kay Bojesen? I lange tider har det været okay at hækle opskriften til privat brug, men det har været forbudt at vise billeder af de hæklede fugle og den hæklede abe, da det var et brud på opretshavsloven.

Det er slut nu! Rosendahl, som er forhandler af dyrene, har nu besluttet, at det er okay at dele opskriften og vise billeder frem af de hæklede dyr.

DET ER DOG UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER TILLADT AT SÆLGE OPSKRIFTEN ELLER DESIGNS LAVET FRA OPSKRIFTEN!!

Rosendahl opfordrer til, at man bruger hashtagget #mitkaybojesen, hvis man poster billeder på Instagram. Så – opfordring hermed givet videre!

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)

HVAD SKAL JEG BRUGE
Bomuldsgarn i de ønskede farver
Hæklenål str. 2.5 (det anbefales ikke at vælge en meget større nål, da du så kan få lidt “huller” i strukturen. Ellers hækl evt. i dobbelt garn).
Fyld
Sikkerhedsøjne, hæklede øjne eller rulleøjne.

OPSKRIFT
OBS! Opskriften er én jeg i tidernes morgen har fået tilsendt i stikord, og som jeg så selv har skrevet ud i tekst. Jeg ved derfor ikke, hvem der er den retmæssige designer af lige netop denne fugl. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke selv kan tage æren for fuglen (selvom jeg gerne ville, hehe)…

Jeg har set en anden fugl i et par hæklegrupper, men den er mere spids/aflang i hovedet, og virker lidt mindre. Jeg har derfor forsøgt at Google mig frem til opskriften for at finde ejeren af denne opskrift, men uden held. Så hvis DU er den oprindelige designer, så giv mig gerne et praj, og så sætter jeg dit navn på, så æren går til den rette person!

Update 14.12.2014: Jeg er i dag blevet kontaktet af Aslaug fra bloggen Strikkefåret. Hun kunne fortælle, at opskriften oprindeligt tilhører en kvinde ved navn Ann B., og at Aslaug har fået lov at bringe opskriften på sin blog. Jeg har derfor fjernet opskriften herfra og henviser i stedet til opskriften HER.

God fornøjelse! 🙂

Der er copyright på dette design. Læs mere om Garn Grammatiks Copyright.

Siden indeholder affiliatelinks. Læs mere om Garn Grammatiks Reklamepolitik.

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Kay Bojesen Abe_24Badeand_1Elefanten Olivier_1

21 comments

 1. Aslaug Mørk/Strikkefåret says:

  Denne opskrift er fuldstændig magen til, den opskrift jeg har fået lov til af den oprindelige ophavskvinde, at lægge ud på min blog Strikkefåret….Derfor kalder jeg den Ann B’s fugl da det er hende der har lavet den oprindelige opskrift.Fuglen og opskriften ligger på flere facebook grupper som et link til min blog, derfor undrer det mig at den nu også lægger her

  • Louise says:

   Hej Ann

   Dejligt, at du skriver! Jeg har nu linket til Aslaugs blog, Strikkefåret. Så er der “samling på sagerne”. Men er superglad for, at du i første omgang har valgt at dele din SÅ fine opskrift. Tak for det! 🙂

   Kh. Louise

 2. Siri says:

  Hej Louise.

  Først tusind tak for en fantastisk blog!
  Jeg har nu prøvet at hækle fuglen, men synes at den bliver ret aflang i hovedet (næbet), og kan se at du skriver, at du har en som måske ikke er helt lige så spids…? Måske handler det blot om min måde at hækle på… da det ser ud som om at Aslaug skriver at jeres to opskrifter er identiske? Nu ville jeg i hvert fald lige høre ad 🙂

  Mvh. Siri

  • Louise says:

   Hej Siri

   Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke ved det. Jeg har selv undret mig over, at andre fugle (fra samme opskrift) bliver lidt spidsere/længere i hovedet. Selv er jeg også mere til det lidt buttede næb. Jeg vil dog sige, at jeg altid gør mig ret umage, når jeg stopper mine dyr med fyld. For man kan faktisk “modellere” meget på plads i den proces. Så måske bliver det lidt bedre, hvis du masser og trykker lidt på næbbet?

   Kh. Louise

 3. Stine says:

  Tusind tak for fantastisk guide igennem helt nybegynder hækling! Jeg er nu kastet mig ud i fuglen, men kan kun se side 1 af 4 i opskriften. Er det kun mig der har problemer med det?
  Mvh stine

 4. Janne Ladefoged Clausen says:

  Hejsa
  Vil gerne prøve at hækle de små fugle. Syntes Drops Paris som du anbefaler ser tykt ud. Hvad er bedst at hækle af? Tykt eller tyndt garn ? eller er det nålens tykkelse der afgør det?

 5. Susan Andersen says:

  Hej

  Kunne du måske lave en strikkeopskrift på fuglen? Jeg ville rigtig gerne kunne hækle den, men kan simpelthen ikke finde ud af at hækle.

  Hilsen Susan

Skriv et svar