My Little Pony

Print Friendly, PDF & Email

My Little Pony_9

Jeg havde faktisk ikke hæklet særligt længe, da jeg første gang fik øje på den übersøde My Little Pony rundt omkring på Instagram. Men af en eller anden årsag, så tog det mig altså lige et stykke tid, før jeg selv kom til hest. NU er den dog født (en laaaang og tung fødsel, som du kan læse mere om HER), og så vil jeg selvfølgelig gerne dele resultatet med jer!

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenåle str. 2,5 og str. 3,0
Bomuldgarn i de ønskede farver. Jeg brugte lige lidt mere end 100 g bomuldsgarn (8/8) til kroppen, som jeg hæklede i dobbeltgarn. Og så bare en snas i tre forskellige farver til manke og hale.
Plasticøjne – medmindre du hækler dem selv!
Fyld
En god portion tålmodighed til montering 😉

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Fastmaske (fm)
Magisk ring (mr)
Indtagning
Udtagning

STØRRELSE
Inkl. horn og ører måler min pony 29 cm., så den er faktisk rimelig stor. Hvis du vil have din pony lidt mindre kan du jo overveje, om den skal hækles med nål 3,0 og i enkelt garn.

OPSKRIFT

Kropsdele
Opskriften er nok så fint nedskrevet af Krudtuglens mor, og du finder den lige HER. Jeg har faktisk ikke så mange kommentarer, men kan dog nævne, at ponyen blev en del større, end jeg lige regnede med, når jeg hæklede den i dobbelt garn (og også lidt større end angivet i opskriften). Desuden kunne jeg godt finde på at gøre halsen lige 1-2 omgange kortere, hvis jeg skulle hækle endnu en pony…. engang…

Øjne
Øjnene har jeg valgt at hækle efter en superfin opskrift, som Carina // Den Lilla Elefant har lavet. Den finder du lige HER. Jeg lavede øjnene på nål 2,5, men valgte dog at lave dem lige en tand mindre. Derfor hæklede jeg kun til 6 masker med den sorte, til 12 masker med den blå. Og til sidste lavede jeg en mindre modifikation ved den hvide del. Jeg slog 7 lm op, og hæklede rundt, som Carina angiver, men jeg hæklede blot 3 fm i hver ende af øjet, indtil det havde den ønskede størrelse.

Da jeg syede øjnene på, valgte jeg desuden at lave lidt øjenvipper på ponyen.

Horn
Hvis du vil have horn på din pony, må du selv lige tilpasse det ved at gøre det kortere eller længere, så det passer til din pony. Men jeg hæklede følgende med nål str. 3.0 og i enkelttråd:

1. omg.: 3 fm i en mr (3)
2. omg.: 2 fm i hver, hele vejen rundt (6)
3. omg.: *1 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* hele vejen rundt (9)
4. omg.: *2 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* hele vejen rundt (12)
5. omg.: *3 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* hele vejen rundt (15)
6.-12. omg.: fm i alle m (15)

Manke, pandehår og hale
Da jeg godt kan lide langt ponyhår, valgte jeg at hækle manen (manken) med 60 luftmasker, og halen forkortede jeg så faktisk lidt – til 50 luftmasker. Men prøv dig frem. Jeg brugte nål str. 3.0.

Rumpepynt
Jeg valgte at hækle en lille stjerne, men fulgte kun step 1-8 i opskriften. Den blev hæklet på nål str. 2.0.

MONTERING
Selve monteringen er der ikke nogen guide til i opskriften. Det giver også meget sig selv, men jeg har alligevel valgt at tage et par billeder af den nøgne og blinde albinopony fra lidt forskellige vinkler, så du kan se nogenlunde hvordan jeg har gjort.

Ellers er der blot tilbage at sige god fornøjelse! 🙂

My Little Pony_1My Little Pony_5My Little Pony_4My Little Pony_3My Little Pony_2My Little Pony_6My Little Pony_7My Little Pony_13My Little Pony_12My Little Pony_10

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Enhjørning_01Olaf_14Hårbøjle med blomst_5

22 comments

 1. Sidsel says:

  Hej 🙂
  Du skriver at du bruger nål 3,0 og 3,0…. er det en fejl? Mener du 3,5? Vil bare lige sikre mig 🙂
  Tak for en fantastisk hjemmeside, du har lært mig at hækle 😉 (Y)
  Cheers

 2. Sasse says:

  Heey 😀
  jeg er helt ny i at hækle, men vil dog alligevel kaste mig ud i denne her my little pony på trods af at det eneste jeg har lavet er en mini-mni nissehue og en sprutte 😀 har og et ønske.. vis du er rigtig god til at hækle og sådan og evt i frihånd. kunne, du vel ikke tilfældigvis gøre mig den tjeneste og lave en opskrift på vinger til den ? ^^ ville gøre mig super glad 😀 da man så vil kunne lave alle “typerne” 😀 mkh Sasse

  • Louise says:

   Hej Sasse

   Dejligt at du også er blevet ramt af hæklefeberen!

   Kan sagtens forstå dit ønske om opskrift på vinger. Men jeg må desværre melde pas…

   Dels er min pony røget videre i systemet, for længe siden. Så jeg ville ikke kunne måle efter på proportionerne – og ville bagefter stå med et par vinger jeg ikke kunne bruge…

   Dels så er montering meget langt fra min yndlingsbeskæftigelse, så det appellerer på ingen måde at skulle hækle ponyen igen 🙂

   Men, du kan jo prøve at høre Krudtuglens Mor. Det er også hende, der har lavet den oprindelige opskrift, så det giver nok også bedre mening.

   Kh. Louise

 3. Sidsel says:

  Så blev jeg endelig færdig ned at samle min pony også. Må indrømme jeg skriger af grin indvendig når jeg kigger på den.

 4. Heidi Vognsen says:

  Hejsa.
  Ponyen er så fin. Og jeg vil gerne prøve at lave en i samme størrelse. Du skiver dobbeltgarn i 8/8 bomuld på nål 3. Er det ikke meget tykt at hækle med?
  Hilsen Heidi

 5. Maja Hansen says:

  Sådan kom min pony til at se ud. Det blev en fødsel der tog knapt et år,da jeg konstant gik død i spiralerne til hale og man. Men nu en den flyttet ind hos min datter på 5 år,og hun sover med den hver nat. Hun har aldrig gidet bamser så det er klart en gave fra hjertet at hun synes mors pony er dejlig. Er ikke selv tilfreds med øjnene,men jeg forstod som nybegynder ikke opskriften på de fine med blå midterringe og hvordan man hyklere det hvide???

 6. Anne says:

  Jeg er i fuld gang med at lave en my little pony, men er i tvivl om manke, hale og pandehår skal laves i dobbeltgarn som resten eller?

  Venlig hilsen
  Anne

  • Annemette says:

   Jeg sidder og er igang med denne skønne My Little pony til min datter i fødselsdagsgave til imorgen jeg mangler kun at lave øjnene men jeg forstår ikke det med du skriver du har lavet 3 masker i sidste maske er det muligt du kan skrive præcis hvor meget du har lavet af øjnene og skriver hvor du har lavet de 3 masker

 7. Anita says:

  hej
  jeg er selv i gang med alle pony’erne til min niece, men jeg er stødt ind i en udfordring som driller mig lidt, nemlig det hvide i øjet synes det bliver for stort. Så min bøn er om du kan skrive helt nøjagtigt hvad du gør for forstår ikke den der med 3 fm i hver ende.
  mvh Anita

 8. Karin says:

  Hej

  Jeg er også i gang med dette skønne væsen, men bliver i tvivl om man og hale også skal laves i dobbelt garn, syntes ikke jeg kan få det til at fungere 🙁 eller måske hjælper det hvis man laver 3 masker i hver luftmaske når man hækler retur.

 9. Annemette says:

  Jeg sidder og er igang med denne skønne My Little pony til min datter i fødselsdagsgave til imorgen jeg mangler kun at lave øjnene men jeg forstår ikke det med du skriver du har lavet 3 masker i sidste maske er det muligt du kan skrive præcis hvor meget du har lavet af øjnene og skriver hvor du har lavet de 3 masker

Skriv et svar