Djævlehue

Print Friendly, PDF & Email

Djævlehuen er noget nær den sødeste hue man kan iklæde en lille baby, efter min mening. Mange opskrifter, der ligger tilgængelige på nettet er dog til strik, og strik og jeg er ikke blevet perlevenner (endnu?). Men, så fandt jeg Tulle Momsemors oversatte udgave af Dori’s hæklede djævlehue. Oversættelsen finder du HER – og TAK for den Tulle Momsemor!

Djævlehue_5HVAD SKAL JEG BRUGE
Jeg brugte hæklenål str. 4.0.
Garn, fx bomuld, eller babyuld, i ønskede farver

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Kædemaske (km)
Stangmaske (stm)
Halvstangmaske (hstm)

STØRRELSE
Den færdige hue passer en nyfødt. Ønsker du en større størrelse, skal du hækle med en større nål.

OPSKRIFT & TIPS
Opskriften er faktisk temmelig lige ud af landevejen og jeg fulgte den til punkt og prikke, uden nogen problemer. Huen blev dog alligevel en lille smule “firkantet” i hjørnerne. Det aftog dog lidt, da jeg “masserede” og krammede huen lidt. Jeg tænker, at det sidste forsvinder ved første vask.

Bindesnorene lavede jeg ved at slå 60 luftmasker op og hækle dem på sidestykkerne med 1 kædemaske + 1 fastmaske og så give et par systing.

Alt i alt synes jeg faktisk, at resultatet er blevet rigtig godt! Se selv på denne Gangnam Style dukke… (læs mere HER om det lidt bizarre valg af hue-model).

Djævlehue_1

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Badeand_1

Suttesnor_1

 

7 comments

 1. Kirstine says:

  Jeg elsker djævlehuer, syntes simpelthen de er så fine <3 Desværre er jeg nok for ny i det at hækle at jeg ikke helt forstår at læse opskrifterne ordenligt endnu og har derfor kun gjort det i opskrifter/guides fra din side da jeg syntes de er dejligt nemme at gå til (og tak for det!). Jeg håber at blive bedre med tiden og kunne læse andres opskrifter også så jeg kan lave denne skønne hue selv 😀

 2. Camilla Seeberg says:

  Hej Hej.
  Tak for skønne opskrifter! 🙂
  Jeg har lidt problemer med str. Jeg hækler med bomuldsgarn str 8/4 først med nål nr 3.5, den blev virkelig fin men meget lille!
  Nu har jeg så lavet en i str 4.5 og syntes godt nok stadigvæk den er lille :/
  Kan ikke lige se hvad jeg gør forkert?

  • Sidsel says:

   Hej Camilla Seeberg
   Der er blevet lavet en rettelse til opskriften inde på den side hvor man kan downloade opskriften. Dvs selve opskriften er ikke blevet rettet. Derfor laver alle nok denne fejl til at begynde med, mig selv inclusiv…

 3. Julie says:

  Louise, kan du evt fortælle om opskriften er blevet rettet? Er bange for at hækle huen alt for lille, kan se mange har gjort det nemlig. Eller har du et godt råd til hvad man kan gøre? Forstår heller ikke første omgang, skal der virkelig 10 stgm i en lm?
  Mvh Julie

 4. Camilla Hjermitslev says:

  Hej
  Hvor maget garn bruger I til denne fine hue?
  Jeg har tænkt mig at hækle den i garnet baby merino fra drops, (hvor de anbefaler hæklenål i str 3) er der noget jeg skal være opmærksom på mht str. Osv så?
  Hilsen Camilla

Skriv et svar