Savlesmæk

Print Friendly, PDF & Email

Suttesmækker_1Denne opskrift er så helt utroligt nem, at der ingen undskyldning er for ikke at sætte dig ned med det samme og gå i gang med at producere et utal af barselsgaver.

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål, str. 3
Bomuldsgarn, hvilket som helst.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Luftmaske (lm)
Halvstangmaske (hstm/hstgm)
Fastmaske (fm)

OPSKRIFT
Opskriften har jeg fundet hos den fabelagtige Farmorfabrikken. Hun har gjort så fint et stykke arbejde med at beskrive opskriften step-by-step, så yderligere kommentarer er overflødige for nuværende. Se opskriften HER. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan støde på noget undervejs, som du har spørgsmål til som nybegynder. Så skriv endelig til mig, mail eller kommentarfelt, hvis du har udfordringer.

VARIATION
Jeg har hæklet en ekstra række masker på de to af savlesmækkerne, så de blev lidt større. Den opmærksomme læser vil desuden opdage, at savlesmækken øverst til venstre i billedet har en anden kant. Den har jeg valgt at hækle med en muslingekant. Du kan selv lege med variationer og finde inspiration HER.

God fornøjelse! 🙂

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Djævlehue_5Lilla Granny_3Suttesnor_1

6 comments

 1. Heidi says:

  Linket virker ikke.
  Var begyndt på savlesmækken, men kan nu ikke blive færdi fordi linket til farmorfabrikken ikke længre dur. Sådan har det været siden påske.

 2. simone says:

  Hej:)
  det er godt nok nogle dejlige opskrifter du har. jeg kan se på disse savlesmæks at de er lidt anderledes end dem inde på farmorfabrikken, har du for hver række kun taget ned i den bagerste maske eller hvordan? der er ligesom en lille kant rundt i arbejdet ved rækkerne, som der ikke er i linket:) og det syntes jeg er rigtig sødt.

  hilsen simone

 3. kirsten says:

  hej.
  nu er det nok et par år siden du har lavet savlesmækken. men måske du kan huske om den række du selv tilføjede var ens med række nr. 6 eller hvordan den sidste række skal hækles. jeg kan ikke gennemskue i hvilken maske der skal tages ud. håber det giver mening!
  på forhånd tak 🙂

 4. Karin says:

  Er der mulighed for at fremskaffe opskriften på denne savlesmæk? Det ser ud som om at farmorfabrikkens hjemmeside er gået ned.

 5. Anita says:

  Hej.
  Kan opskriften skaffes et sted. De er simpelthen så fine og vil så gerne lave nogle til min niece og nevø.

Skriv et svar