Hæklede blyanter

Print Friendly, PDF & Email

Blyanter_1Er du kommet herind på et link fra blog-indlægget om de nyspidsede blyanter, så har du sikkert allerede læst, at jeg faldt pladask for disse hæklede blyanter, bl.a. fordi de mindede mig om det fineste citat fra den romantiske komedie “You’ve got mail” fra 1998:

Joe Fox: Don’t you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address. On the other hand, this not knowing has its charms.

Foruden at være helt vildt søde, så er de også bare rigtig nemme at hækle. Så jeg har allerede bestillingsliste fra bonusdøtrene. Både til penalhuse og til deres “krearum”. Desuden har jeg nok også en lille sød trunte-niece, som vil synes at disse blyanter er et stort hit. Så med andre ord – jeg (og du) har rig mulighed for lige at få hæklet “en buket af nyspidsede blyanter”.

HVAD SKAL JEG KUNNE
Magisk ring (mr)
Luftmaske (lm)
Kædemaske (km)
Fastmaske (fm)
Indtagning
Udtagning

HVAD SKAL JEG BRUGE
Hæklenål str. 2.5, 3.0, 3.5 eller 4.0 – nok nemmest bare at købe et sæt! :o)
Bomuldsgarn i lyserød, sølv/grå, beige, sort og så “din” blyantsfarve.
Fyld

OPSKRIFT OG TIPS
Selve opskriften finder du HER. Den er, som altid, flot oversat af Tulle Momsemor. Den oprindelige opskrift kan du finde hos Petit Pixels HER.

I opskriften opfordres der til at bruge hæklenål 3,5 eller 4,0, alt efter din hæklefasthed. Jeg har tidligere sandet, at jeg hækler meget løst. Men der måtte lige en del forsøg til med hæklenåle str. 3,5 (2 gange med forskelligt garn), 3,0 og til sidst 2,5, før jeg var helt tilfreds. Så for mig er det hæklenål 2,5. Prøv dig selv lidt frem, hvis ikke du har en idé om du hækler løst eller fast…

Jeg modificerede i øvrigt også lidt på opskriften. Når der nemlig i opskriften står for hver runde, at du skal hækle en lm og slutte med km i 1. fm, ja så sprang jeg faktisk det skridt over og hæklede bare rundt og rundt i stedet i de 9 masker. Forskellen er, at du ved at følge den oprindelige opskrift får maskerne til at gå op i en mere eller mindre lige linje ad blyanten. Men for mig gav det samtidig lidt “huller” i strukturen, så jeg valgte at have en jævn overflade, som så til gengæld har fastmaskens karakteristiske “skrå linje” op langs det hæklede.

Jeg valgte desuden at gøre min blyant lidt længere end foreslået. Så “min” blyantsfarve gik fra 8.-24. omgang, i stedet for 8.-17. omgang, som der står i opskriften.

Det sidste punkt, hvor jeg afveg fra opskriften var med spidsen – både den beige og den sorte. Det beige “træ-stykke” gav jeg en ekstra omgang med fm på de sidste 3 blyanter, jeg hæklede, og det ville jeg gøre igen. Og med det sorte, startede jeg lige med at hækle en omgang med 6 fm, før jeg begyndte indtagningerne. Det gjorde jeg fordi det gav mig en lidt tydeligere spids med knapt så visuelle farveskift.

Det var vist det, på min version. Så er der kun tilbage at ønske god hækling 😉

Blyanter_3

Måske vil du også kunne lide disse opskrifter:

Rugbrødsmad_1Terning med rasleboks_11Cake_1

3 comments

Skriv et svar