Ingen Lille-Per seng uden Bodil Kjer

Elefanten Bodil_21

For nyligt postede jeg et indlæg lige HER, hvor jeg viste billeder af vores Juno-/Lille-Per seng, som er gået i arv i vores familie. Og kan man overhovedet sige Lille-Per, uden at sige Bodil Kjer?

Jeg var i hvert fald overbevist om, at jeg blev nødt til at hækle en elefant, som lillesøster kunne have stående på børneværelset. Elefanten fandt jeg ved en enkelt Google søgning hos Lea fra bloggen Pif Paf Puf. Den lignte godt nok ikke helt Bodil Kjer, men den er til gengæld ret lig med den super søde elefant på hjul fra Sebra. Jeg var i hvert fald helt solgt.

Inden jeg hæklede elefanten, fedtede jeg lidt for min bedre halvdel, for jeg havde lige set for mit indre øje, hvordan han kunne være handymanden og hamre et eller andet device sammen, der mindede om Bodil Kjers trækvogn, som elefanten kunne stå på. Han var med på projektet! Wup wuuuup!

Så mig i gang med at hækle. Og jeg fik fundet nogle magneter i Stof og Stil, som kunne lægges i elefantens fødder, så den kunne stå fast på vognen. Magneterne røg i. Elefanten blev hæklet sammen. Og kæresten havde udtænkt en snedig Georg Gearløs vogn. Alt var godt! … indtil vi kunne konstatere, at hækletøj åbenbart fungerer som en slags magnet-panser! Magneter skal altså åbenbart være af en rimelig hardcore kaliber, før de kan magnetisere gennem garn. Det er jo faktisk meget godt at vide, hvis man nogensinde skal afværge magnetisme i voldsom grad… men lidt træls, når man har en (nu sammenhæklet) elefant, som ikke kan komme på hjul… Og som i øvrigt nu heller ikke kan vaskes, for de der magneter kunne sikkert godt lave lidt farvesnavs. Hmmm….

Well, elefanten er stadig vildt sød, og nu er det så en pynteelefant – UDEN hjul!

Hvordan den hækles kan du læse mere om, såvel som du kan finde link til opskriften lige HER.

Elefanten Bodil_24

12 comments

 1. Louise says:

  Hvor er den sød- ellers godt tænkt med magneter – er i gang med nr 2 uden hjul – en dåbsgave – vil prøve om jeg kan få navn og fødselsdato broderet på benene 🙂 God jul!

 2. Charlotte says:

  Jeg købte magnetter hos kreahobshop som har nogen rigtige stærke magnetter der kan gå gennem garnet også borede min kæreste huller i en træplade så jeg kunne lime magnetter ned i pladen. Dvs jeg i alt brugte 8 magnetter og elefanten ‘løb’ ingen steder 😉

 3. Astrid/Die HausFrau says:

  Arhmen altså, hvor er den sød. Og hamrende ærgerligt, at din ellers så glimragende magnet idé ikke virkede. Men den vil helt sikkert være yndlingssovedyret (selvom jeg er sikker på, at den lille prinsesse når at få MANGE at vælge i mellem ;-))

  • Louise says:

   Sådan er det, når man leger Georg Gearløs – det er ikke alle projekter, der kan flyve! Men ja, du har helt sikkert ret i, at det ikke bliver hæklede ting den lille kommer til at mangle.

   Stakkels barn – hun kommer til at skrige efter ting med lyd, larm og pangfarve … så det må hun nok også hellere få lidt af… 😉

  • Louise says:

   Ja, jeg må have fat i nogle lidt stærkere næste gang… Hvis der bliver en næste gang (er jo ikke sååå god til det der med at hækle det samme flere gange…)

 4. martin kund says:

  Kære ejer af en junoseng…
  Jeg skriver, fordi jeg er i gang med at lave en tv serie om danmarkshistoriske genstande til TV2 og i samarbejde med Nationalmuseet. Jeg skal finde danskere der har genstande der siger noget om nyere dansk historie og som er gode til at fortælle om dem. Til et af programmerne søger vi en klassisk Juno seng der er arvet igennem familien gennem mange år. Hvis din Juno senge er sådan en og du har lyst til at fortælle lidt om den, må du gerne tage kontakt til os. Se linket her: https://natmus.dk/nyhed/skriv-danmarkhistorie-med-nationalmuseet-og-tv2/

Skriv et svar